FEST OCH MYCKET DÄRTILL..

Har det varit under föregående vecka..

Jag och cissi bestämde oss för att slå ihop våra födelsedagar och ha en enda stor fest i år. Hyrde lokal och bjöd en massa härliga människor. Jag måste säga att det blev riktigt lyckat, verkar som om alla har haft sjukt skoj.
Så i förra veckan satt vi i princip och planerade allt varenda dag, så då blev det tyvärr inget bloggande. Ledsen för det!

Jag lägger in bilder vid ett annat tillfälle då det är en hel del kort som bör sorteras och sen har jag inte heller sett alla kort som togs.. ;)

Jag vill tacka alla..

Som var med och förgyllde våran kväll, det var hur grymt som helst! :) Och tack för presenterna! :)
Jag måste slänga upp en bild på mig och mitt otroligt grymma pannband som jag fick av malin, en ny tjej i innebandylaget! Störtskönt!




Jag älskar't! ;D


GODMORGON..

På er alla därute..

Hoppas att ni har sovit gott, det har jag gjort. Inatt har jag faktiskt sovit riktigt bra, legat på grymma blodsockervärden så det kanske beror på det? Vaknade på 6.3 mmol/l och det är riktigt grymt! :)

Har ätit frukost och nu sitter jag här med mitt morgonkaffe och njuter. Ska straxt titta på den mest långsamma serien i världshistorien - våra bästa år. Haha, jag kan inte hjälpa det men det är sjukt spännande just nu ;)

 

Efter våra bästa år blir det till att hoppa in i duschen och sedan bege mig hem till cissi för att fortsätta planera festen vi ska ha i helgen. Det ska bli grymt! :)

 

Puss&kram.


KRÄFTSKIVA..

Och så har den årliga..

Kräftskivan gått av stapeln på kattas land, hur mysigt som helst! Tänker inte bjuda på värsta långa inlägget utan laddar upp en massa bilder istället :)

 




Lunchdags.



Lite alkohol på kylning.




På väg mot havet.



De modiga.



Malin och jag - landkrabborna.



Malins och min snusdosa - läckra.



Jag med tomma flaskor på väg hem från havet.



Älskade sminkar Hanna fint.



Malin och Katta äter kräftor.



Sötnos äter kräftor.



Jag och Malin - männen i sällskapet - blir sminkade.



Ida, Malin och Cissi.



Jag visar hur man krökar på riktigt.



Och sedan lägger jag på min underbara charm.


Som ni säkert ser..

Så har det varit en kanonhelg ute i stugan! Tack alla inblandade!


LYCKA..

Ja, det är verkligen lycka..

Igår kväll när jag kom hem från täby centrum hade jag ätit 1 cheesburgare och druckit en stor smoothie, det var alltså min middag.. Hade då ett blodsockervärde på 9.1 mmol/l innan jag åt och tog 4 e humalog. När jag sedan kommer hem har jag ett värde på 21.4 mmol/l vid klockan 19.30.. Herregud, blev visst på tok för lite insulin för det där och jag kan lova er att jag inte mådde bra alls på kvällen. Gav mig några extra enheter insulin och gick ned lite, sen somnade jag visst.. Imorse vaknade jag på 15.9 mmol/l och även då blev det extrainsulin till frukosten.

Det är inte förräns nu jag äntligen har fått till ett bra blodsockervärde igen, ligger nu på 5.4 mmol/l och mår som en pärla. Det är så fruktansvärd stor skillnad på mig när jag ligger dåligt och när jag ligger bra.

 

Så nu är jag stolt att jag vann striden igen tillslut! :)


SHOPPING..

I täby centrum med mitt hjärta..

Och jag blev ungefär tusen kronor fattigare, men det var det absolut värt! :) Blev även en cheesburgare och en stor smoothie till middag, mumsigt värre! :)

Tänkte även visa er vad jag handlat idag..

 

 

 







 

Jag är mycket nöjd med mina inköp! :)


890818.. :)

Ja, idag är det min födelsedag..

Och då var man 21 år då, inget speciellt år här i sverige. Bara en utav några mellanlandningar innan man fyller 25.. ;)
Blev riktigt överraskad när det ringde på dörren vid lunchtid. Där står cissi med en blombukett och jag förstår ingenting utan kläcker ur mig nåt i stil med "men, du ska ju vara på jobbet nu".. Haha, då hade hon fått sluta tidigare och passade på att överraska mig! Så himla söt! :) Så bjöd hon mig på lunch, gott värre. Sånt där gör att det värmer i hjärtat! :)





Buketten som jag fick av min älskade :)


TRÄNINGSKLAR.

Klar för start inför fysträningen med laget igår..

Blev spänst- och snabbhetsträning igår. Och det gick bra med blodsockret. Jag kan säga såhär, vilken enorm skillnad det är att träna med ett bra blodsockervärde istället för ett högt. Märker så fruktansvärt stor skillnad på ork nu när jag börjar ligga bra igen! :)



BAGARKUNGEN..

Ja, det är kanske mitt nya smeknamn?..

Idag har jag ägnat dagen åt att baka, baka och åter baka. Ikväll kommer släkten på födelsedagsfika eftersom jag fyller år på onsdag :) Och jag kan lova er att vi är experter på att fika i vår släkt, mys! ;)

 



Chokladbollar.




Rulltårta med sylt och grädde.



Kladdkakemuffins.

Och naturligtvis är..

Dessa bakverk både glutenfria och lite mer diabetesvänliga. Jag har tagit ungefär 50/50 av vanligt socker och diabetessocker. Jag menar, det är ju kul att själv kunna smaka på det man har bakat.

Hur gör ni diabetiker när ni bakar?

 

Efter allt bakande..

Tog jag ett blodsocker och det låg på 6.1 mmol/l. Bestämde mig för att ta en fikapaus och smaka på det ena bakverket samt ta en kopp kaffe i min ljuvliga djurgårdsmugg ;)
Jag kan lova er att det var ruggigt gott ;)

 


SÖNDAGSMYS..

Ja, det blev det hemma hos malin igår..

Jag och cissi var hemma hos malin och åt middag, kycklingtacos med gucamole :) Satt och snackade och tittade på tatueringar. Alldeles lagom sådär en söndagskväll :)

 


 


80-ÅRSFEST..

Stod ju som sagt på schemat igår..

Och det vart en mycket lyckad fest enligt mig. 80-åringen blev chockad och glad, han hade nog inte anat någonting alls. Underbart att vi fixade denna fest tillsammans, vi inom släkten. Jag stod för bålen, tog hjälp av tobbe att skära upp all frukt som skulle i och vi blev faktiskt riktigt nöjda med den. Och det verkade resten av sällskapet också vara med tanke på att det inte tog speciellt lång tid innan den var slut och då fanns det ändå mycket.. Jättekul! :)


Blev mat där nere, allt mellan himmel och jord. Det var planka från ica som innehöll - skinka, rostbiff, kalkon, salami, en himla massa grönsaker och frukter samt potatissallad till det. Underbart gott och bra för blodsockret med ;) Och så serverades det vin, öl och en himla massa cider till det. Smaskigt värre enligt mig, så man blev ju en aningen go i rocken, haha! :) Så var det självklart fika efteråt också, kaffe och kaffebröd samt tårta. Blev bara kaffe för min del då. Satsade mer på vinet och cidern ;)

Därefter fortsatte vi att festa hemma hos katta och det slutade med att vi gick ut på våning ett här i vallentuna. Och enligt mig var det en riktigt trevlig kväll, även fast det var väldigt dött på pubbarna här.

 

Tack till alla som var inblandade igår, det var sjukt nice! :)


OUTFIT..

Dagens outfit inför 8o-årsfesten!




Skål på er allaesammans, nu är det paarty! :)


LÖRDAG MORGON..

Och i denna stund är jag..

Sjukt trött måste jag säga. Gårdagen blev trevlig, vi åt jättegod middag hemma hos lina och tess. Grillad kycklingfilé, potatisknyten, en stor sallad och diverse röror till. Smaskigt värre! :) Sen blev det lite fika hemma hos moster och sedan ner för att förbereda lokalen inför dagens överraskningsfest.
Därefter gick vi hem till cissi för att titta på film, såg lite innan vi sedan gick in och la oss.

Idag..

Ska jag som sagt på fest och det ska bli himla trevligt faktiskt. Därefter ska vi vidare för lite trevligheter hemma hos katta.

 

Just nu tänkte jag faktiskt sova någon timme till så att man är på topp senare. Trist att vara trött då.. Och så måste jag lägga fram dagens outfit men det får bli ett lite senare problem!


Sov gott!


UNDERBART..

Jag blir så fruktansvärt glad när..
Jag ser att det går åt rätt håll. Har under en längre tid kämpat med höga blodsockervärden och nu känns det som att jag börjar komma i fas igen.

Blodsockerstatus; 7.2 mmol/l. Underbart!

Och det tänker jag fira med en kopp kaffe! Skååååål!


YEEEY..

Ibland blir man bara sådär nöjd..

Blodsockret ligger på 5.1 mmol/l och jag har ätit korv, grönsaker, avocado och keso till lunch precis. Strålande! :)


ÄNNU EN FREDAG..

Och nya äventyr väntar..

Har varit på systembolaget och handlat diverse drycker, lite vin och en flaska amarulla. Dock inte för eget bruk. Sprang även in på ica för att inhanda läsk och bålfrukter, samt avocado, paprika och keso till dagens lunch.
Det vaknas överraskningsfest för min mosters man imorgon och jag har fått i uppgift att fixa bål, så imorgon ska det blandas hejvilt! ;) Och jag kan lova er att det av aptungt att bära hem. Puuh!

Tänkte att jag..

Skulle hoppa in i en iskall dusch nu och sedan styra upp lunchen. Ikväll ska jag och tjejen min på middag hemma hos lina och tess, mycket trevligt enligt mig! :) Därefter blir det en sväng hem till moster för att fira henne och min kusin som fyller år idag. Grattis på er!

Puss&kram.


KVÄLLSÄVENTYR..

Tillsammans med malin..

Träffades runt 16.30 för att ta tåget in till storstaden, stockholm. Tänkte att vi skulle äta middag på mc donalds på fridhemsplan, men så blev det inte. Och anledningen till att det inte blev någon hamburgare för våran del var att dem inte hade glutenfritt bröd, fy skäms! Sedan tänkte vi äta på någon grill, men snubben i grillen kunde ju inte ett ord svenska knappt så han kunde inte besvara min fråga om det var gluten i korven. Han förstod inte ett ord. Jag stod där som en mupp och försöke fråga efter korvförpackningen så att jag kunde läsa innehållsförteckningen och han svarar att han har korv med bröd. Hallå?! Pinsamt!
Tillslut blev det middag på en pizzeria som vi hittade, såklart sallad för min del. Hade då ett blodsocker på 7.4 mmol/l! :)
Efter middagen begav vi oss mot biljarden. Spelade fem matcher och malin vann tre och jag två. Grattis! :) Därefter känner vi oss rätt nöjda och sätter oss på tunnelbanan hem. Då händer det roliga..
När vi kliver på sitter det två tjejer och råglor på oss. Och så ringer min telefon, jag tar samtalet och lägger på nästan lika fort igen. Och då hör jag hur ena tjejen säger till den andra "är det där tjejer?".. "ja, jag tror det" svarar den andra och jag börjar garva och säger att "ja, vi är tjejer".. Riktigt pinsamt hur diskreta folk försöker vara men inte lyckas. Lite roligt tycker jag!

Tänkte bjuda..

På några bilder från biljarden också när jag ändå är i farten..


Bestämde även att..

Den som förlorade första matchen fick bjuda på fika efter biljarden och såklart förlorade jag den matchen. Så det var bara till att slänga upp plånboken och bjuda malin på en milkshake. Själv drack jag en liten latte :)

 





Och med dessa ljuva bilder..

Säger en trött diabetiker - godnatt :)


OUTFIT.

Dagens outfit :)








Bra eller dåligt? Var ärlig.


GOMÖRRA..

Gott folk..

Imorse vaknade jag med ett blodsocker på 14.3 mmol/l, lite väl högt. Blev frukost och 7 enheter humalog istället för mina normala 6 enheter. Har tittat på våra bästa år, måste säga att det är rätt spännande just nu. Skulle dessutom göra mig en liten latte till frukosten och när jag ska skumma mjölken så går vispen sönder, kul. Fast man får väl vad man betalar för, 9 kr på ikea.. ;) Jag får ta och köpa mig ett lager nästa gång jag är där.


Sitter nu och funderar på om man ska hoppa in i duschen och snygga till sig lite? Ja, så får det bli. Skriver säkert något mer senare! :)

 

Puss&kram.


EN VANLIG..

Onsdag i en diabetikers liv..

Uppe vid niotiden för att äta lite frukost eftersom det vankades rätt tidig lunch. Blodsockermätaren visade 14.9 mmol, inte kul. Duschade, tittade på våra bästa år och vid 11.45 traskade jag ned till pizzerian för att möta upp malin och äta lunch. Blev kycklingsallad för min del. Blodsockret låg på 6.5 efter lunchen, strålande! :) Åt en mellanmålsmacka och ett halvt glas mjölk för att inte bli låg innan middagen. Blev tacos med tjejen min, myspys. Och innan middagen hade jag 12.3 mmol, lite högt dock.
Drog upp och tittade på träningen eftersom jag själv inte kan träna, är förkyld och hoppas på att denna rackarns infektion ska lägga sig snart för jag vill verkligen dra igång med träningen. Kom hem vid 20.30 och då låg jag på 11.8 mmol. Har precis druckit en latte som jag gjort själv, blev faktiskt riktigt lyckad! :)

Satt och tittade på bilderna i min mobil..

Och tänkte då bjuda på några så får ni se vad som hänt i mitt liv under tiden jag inte bloggat :)

 



En dag med tobbe på jobbet ;)




En shoppingdag i stan med malin, köpte kepsen! ;)



Grillkväll hos bästa kusinen, lördagsmys på högsta nivå! ;)



Efter ett besök hos frisören ;)



Pride, jag och mina underbara glasögon som jag prutade på ;)



Pride, lördagens outfit - grymt nöjd! ;)



Ett glas rosévin hos malin :)



Egengjord latte, mums :)


ETT BESÖK..

Hos min läkare på danderyd..

Blev det i måndags. Usch, inget jag egentligen tycker om men igår gick det lättare än vad det brukar. Jag kände mig mer bekväm med henne, vilket är kanonbra.
Alla mina prover som jag lämnat såg bra ut, allt utom ett.. Mitt hba1c hade stigit till 7.5, vilket inte är okej någonstans när jag alltid legat runt 6. Berättade även för henne att jag inte kan lägga mig med ett blodsockervärde under 15 mmol/l för då vaknar jag med insulinkänning (lågt blodsocker) och det är ju inte acceptabelt att behöva ligga så högt. Så vi satt och pratade ett tag och kom fram till att jag borde flytta min lantus till morgonen istället för att ta den på kvällen. Så nu är man lite försökskanin igen ;)

Igår tog jag min lantus kl 13.45 istället för 17-18 när jag egentligen brukar ta den. Skulle även ta den runt 13 idag med för att sedan imorgon flytta ned den till frukosttid. Lantus är ett långverkande insulin som ligger som bas i kroppen under 24 timmar. Jag hoppas att det hjälper och att mina blodsockervärden faller tillbaka till sitt normala, håll tummarna!

 

Be strong!


TILLBAKA.

Oh herregud, tro det eller ej..

Jag är tillbaka i bloggvärlden. Under sommaren har det inte blivit någon uppdatering alls. Jag har haft annat för mig och jag har inte heller känt för att blogga. Jag är väldigt imponerad att jag fortfarande har en del läsare, trots denna dåliga uppdatering.tack till fansen som fortfarande läser! :)


RSS 2.0