GOTT NYTT ÅR..

Happy new year..

Eftersom jag inte vågar utlova något blogginlägg imorgon vill jag redan nu passa på att önska mina läsare ett riktigt gott nytt år och en sjukt trevlig kväll! :)

GOTT NYTT ÅR! :)


FULL FART..

Hela dagarna..

Ja det vill jag minsann lova. Idag har jag och björn städat hela hennes lägenhet inför nyårsfesten så nu är det skinande rent. Och detta resulterar i att bloggandet blir lidande tyvärr.

Idag har jag, hjärtat, björn och bettan varit och handlat all mat inför nyår, samt alkohol och diverse prylar. Det är verkligen full rulle hela tiden.

 

Imorgon ska..

Jag och björn träffas nere vid ica för att inhandla lunch och sedan knata hem till björn. Där ska det fixas med lite spotifylistor inför nyår och sedan lite mer äventyr.

 

Jag skriver mer en annan dag helt enkelt!

 

Peace!


ME..

Idag känner jag mig..

Som en ny människa. Jag har nya jeans som jag handlade igår från g-star. Jag är totalt dökär i deras kläder. Och så har jag min nya fina kofta som jag fick av hjärtat i julklapp. Dessutom ny hårfärg, tack snälla bettan för hjälpen med håret - jag är supernöjd!





MELLANDAGSREA..

Vilket betyder att..

Det blir dåligt med bloggandet. Jag har knappt varit hemma alls. Hela söndagen spenderades inne i stan för att shoppa. Jag blev supernöjd med min inköp, woho! :) Därefter blev det julmat hos hjärtat och sedan vidare till bettan för att måla glas.

Idag har jag och björn spenderat dagen inne i stan för ännu mer shopping. Dock shoppade jag absolut ingenting mer än lunch. Haha :) Det gillar plånboken. Blev middag hos hjärtat ikväll igen, tacos. Underbara maträtt! ;)

Och imorgon ska jag och björn återigen till stan för att kika i lite mera udda butiker på smågator. Dagarna måste ju fördrivas och förhoppningsvis hittar man något roligt imorgon.

Peace! :)


GOD JUL..

Önskar jag er mina kära läsare..

Julaftonsmorgon började med julkalendern 07.15, det sista avsnittet. Och det blev ju ett trevligt avslut måste jag säga! :) Sedan sov jag en liten stund till innan det var dags att gå upp för att äta frukost och ta morgoninsulinet.

Efter frukosten blev det lite bak eftersom jag inte bakade igår. Blev en massa chokladbollar, yummie. Och självklart gjorde jag dem på ren havre, så att jag också kan smaka en (jag är glutenintollerant för er nytillkommna läsare)
Tittade lite på tv och sedan knatade jag in i duschen, så nu är man ren och fin även idag på självaste julafton.

Ska alldeles straxt kika på vad jag ska äta till lunch. Efter lunchen ska vi åka till min moster för att fira jul där tillsammans med resten av släkten. Hoppas på en bra dag! :) Och senare ikväll åker jag hem till hjärtats släkt för att fira jul tillsammans med några utav dem, mysmysmys! :)

 
dagens outfit :)

God jul alla - peace! :)


DAGEN INNAN..

Den stora dagen - julafton..

Igår kväll var jag och hjärtat hemma hos min kusin och hennes barn och spenderade lite kvalitetstid. Riktigt mysigt faktiskt, det var längesedan. Det bakades pepparkakor i alla dess former, både av pepparkaksformar och egengjorda. Haha, sjukt fina :)

Idag upptäckte..

Jag att mitt gamla kort på telenor inte längre fungerade, vilket betyder att mitt nummer nu är flyttat till tele2. Så imorse drog jag igång min nya htc telefon. Sjukt nice måste jag säga. Fri surf, vilket betyder att jag kan jobba på resande fot ;) Brukar alltid skoja om att jag jobbar på facebook, eftersom jag är en mycket flitig användare. Haha! :)

Just nu funderar jag på om jag ska baka lite "negerbollar" till imorgon. Jag skulle stå för lite bak, eventuellt tillsammans med annika och vi bakade ju pepparkakor igår, men tror ändå att jag ska baka lite till. Det är ganska fridfullt faktiskt. Och senare ska jag en sväng in till storstaden med hjärtat och jessica, hennes syrra. Myspys! :)


Ikväll måste jag slå in de sista julklapparna också. Det får inte glömmas. Jag har nästan bara cissis julklappar kvar att slå in så det är nog lugnt.

Peace! :)


EN ONSDAGSMORGON..

Igår spenderades..

Dagen tillsammans med forsman. Började med att vi lunchade nere på istanbul med björn. Därefter drog vi oss vidare till stationen för att ta bussen till arninge. Sprang på staidum outlet, elgiganten, h&m, ica kvantum och till sist rusta där vi mötte upp hjärtat som slutade. Tog bussen hem, drack kaffe medans cissi duschade och gjorde sig i ordning för att sedan bege oss iväg till täby centrum. Hämtade ut min nya mobiltelefon som hade kommit, en htc - wildfire! :) Köpte lite julklappar och åt middag. Knatade bort till tibblehallen, mötte upp resten av innebandylaget och tittade på innebandymatch som helsingborg tillslut vann. 

Dock blev det mycket liv och rörelse inför tredje perioden då några idioter har brytit sin in i täbys omklädningsrum och plundrat precis allting. Caperiospelarna sprang som yra höns, de spärrade förmodligen sina mobiler m.m. Usch, vilka jävla idioter (ursäkta språket) det finns!


Min nya lur :)

Idag har..

Jag i princip bara ätit frukost hittills och hängt lite vid datorn. Mätte ett blodsocker på 9.4 mmol/l till frukost. Blev en kopp kaffe, grovt bröd med årets första julskinka på och lite fil. Smaskens! :)

Idag har jag tänkt mig att jag ska fixa lite med julklapparna. Slå in allt och göra fina paket, lite lagom mys sådär. Ska även ned på ica för att handla med mig lite glögg, ska till underbara kusin annika och barnen för att baka pepparkakor ikväll. Julmys på hög nivå! :)

Peace!


ETT STYCKE RESUMÉ..

På de senaste dagarna..

Ser nu att det inlägg jag skulle ha publicerat för några dagar sedan inte har blivit publicerat, det ligger och myser i utkast. Typiskt! Ledsen för dålig uppdatering men jag har haft fullt upp de senaste dagarna.

 

I lördags..

Skulle det bakas pepparkakor och pepparkakshus hemma hos björn. Och därefter leka julklappsleken. En mycket trevlig dag tycker jag. Och vi körde att alla skulle få en julklapp och jag är så himla nöjd med den som jag fick med mig hem. Hahaha den var verkligen klockren. Presentkort på bolaget. Perfekt nu när det är nyår snart ;)
Jag, malin och hanna åt även middag medan de andra skulle vidare på diverse saker. Fläskfilé, varmrökt lax, potatisknyten med massa vitlök och en gigantisk sallad. Yummie! :) Supergod middag, trevligt sällskap och en massa prat, hur soft som helst! :)

I söndags..

Morse var det match som stod på schemat och bollstanäs stod för motståndet. Ett ungt och piggt gäng. Blev förlust. Någonting vilar över oss nu, som en ond förbannelse. Små lätta misstag och dåliga marginaler, trist men det är bara att komma igen.

 

Efter matchen skulle vi vidare hem till lina och tess för glöggmys och ännu mer julklappslekar. 3 julklappar för 150 kronor. Sjukt mycket paket fanns det. Vi drack glögg, pratade skit, lekte och bara umgicks - mycket trevligt! :)
Och även där var man garanterad minst en present i alla fall och jag fick med mig det jag ville hem. En take-away kaffemugg :) Mycket passande! :)

Därefter drog vi hem till malin för att kolla på film, bröderna karlsson. En film man fick lite ont i magen av måste jag säga. Haha, fast den var rätt rolig ändå.
Och på kvällen hände något väldigt otäckt. Jag och hjärtat somnade i soffan i slutet av filmen och malin råkar av misstag väcka mig när filmen är slut, vilket jag är sjukt tacksam över. Jag och hjärtat klär på oss och går ut genom porten och jag känner hur mina ben inte riktigt är med. Och jag förstår att jag behöver ta ett blodsocker, tror att jag börjar få en känning. Och vilken jävla tur, rent ut sagt, att jag gjorde det. Jag har alltså 1.2 mmol/l i blodsocker. Och jag har inte vaknat av symtomen. Jag brukar annars vakna när jag börjar komma ner mot 4 mmol/l. Så jävla otäckt. Tack för att du är klumpig björn! :)

 

Igår var..

Hjärtat ledig och vi gick upp tidigt eftersom hon skulle ned till husläkaren för att kolla sin rygg som hon har problem med. Jag följde givetvis med som sällskap. Satt där i lite mer än 2 timmar innan hon fick komma in. Och sen blev det att boka tid hos sjukgymnast. Hoppas att det blir bättre nu! :)

 

Framåt eftermiddagen åkte jag, hjärtat och björn in till stan för att shoppa lite julklappar, mysigt värre. Och malin lyckas lägga världens skönaste kommentar. Hahahaha! ;)

På pressbyrån beställer malin en korv eftersom hon är hungrig. Hon i kassan frågar om malin vill ha en kokt, en grillad eller en kabanoss och malin svarar "en korv.." och typ 2 minuter senare ".. som är kokt" hahahaha! Det lät så sjukt roligt! :) 

Så har mitt..

Liv sett ut de senaste dagarna, så det har varit full rulle hela tiden. Fast jag gillar't! :)

 

Ska straxt kliva in i duschen, titta på våra bästa år och sedan luncha med forsman och björn. Därefter tänkte jag dra med mig forsman på en tripp till arninge för att handla lite mat.

Ikväll ska vårt lag till tibblehallen för att titta på caperio-helsingborg som julavslutning. Ska bli riktigt nice faktiskt. Hoppas även på att min nya telefon har kommit så jag kan hämta ut den på en gång, när jag ändå är i täby centrum. Ska nämligen snart bli ägare till en htc-wildfire! :) Och snart kör jag med abonnemang från tele2, wohoo! :)

Haha, undra om det är någon som läser fortfarande? ;) Ska sluta snacka massa skit nu och gå till duschen.

Peace! :)


LUNCH..


Kokt ägg, grönsaker, keso, kyckling och egengjord sås på turkisk yoghurt och kryddor


Lunchvärdet

JULMYS :)

Imorse började..
Min morgon mycket bra. Blodsockervärdet hade gått ned till normal nivå igen efter att jag lågt högt igår kväll av någon konstig anledning, tror inte att jag fick i mig allt insulin till middagen.
Runt 07.00 mätte jag ett värde på 6.5 mmol/l och sedan vid 09.00 när jag skulle äta frukost låg jag på 8.2 mmol/l :) Drack en kopp kaffe och åt frukost.

Har precis duschat och gjort mig i ordning för dagens äventyr. Ska straxt fixa lite lunch innan jag beger mig till arninge för att köpa diverse saker innan jag ska möta upp hjärtat. Därefter bär det av till täby centrum för att handla lite julklappar, mys på hög nivå! :)

Ska även gå förbi hampus så ska han få hjälpa mig att fixa nytt abonnemang lite tidigare än tänkt. Telenorräkningen landade på 770 kr den här månaden, inte klokt. Dags att byta abonnemang då nästan alla mina vänner har tele2. Jag lär ju tjäna rätt bra å det.. Telenorabonnemanget går ut i februari så då kan jag lika gärna teckna mitt tele2 redan nu och bara betala de två fasta månadsavgifterna som är kvar hos telenor.

Ikväll ska..
Gänget i gråzonen träffas hos björniz för att planera nyårsafton. Det ska också bli sjukt mysigt och det är nog bra att planera lite i tid så att man inte står med värsta paniken på själva nyårsafton. Haha! ;) Jag tror att denna nyårsafton kommer bli sjukt bra! :) Underbart att få fira nyafton med hjärtat och sina älskade vänner, folk som betyder oerhört mycket för en.


Peace!
 


MIDDAGSTIPS..

Jag tänkte dela med mig av..

Ett fantastiskt gott middagstips som dessutom är bra för oss diabetiker. Det innehåller inte speciellt många kolhydrater. Och då håller jag åtminstone ett mycket jämnare blodsockervärde, vilket är jätteskönt.
Däremot äter jag lite kolhydrater de dagar jag tränar för att inte få ett lågt blodsockervärde under träningen.

 


Rostade rotfrukter, kyckling, grönsallad och egengjord tzatsiki :)


Middagens blodsocker, vilket är strålande :)


LUNCH..


Korv med wookgrönsaker och sås gjord på turkisk yoghurt, rödlök och citronpeppar


Dagens lunchvärde

HÄNDELSERIK ONSDAGSKVÄLL..

Som jag tidigare nämde..

Skulle jag, hjärtat, björn och bettan åka en sväng till ikea i barkaby igår. Och vi rullade väl från vallentuna vid 16.30 ungefär. Klockan 17.00 skulle vi plocka upp bettan på rotebro station. Runt 16.50 är vi på rotebro station så malin stänger av bilen och drar ur bilnycklarna eftersom hon tidigare åkt på batteritorsk när hon haft bilen på under tiden.

Bettan kommer med tåget och hoppar in och malin ska starta bilen. Och vad händer om inte, batteritorsk? Jaha, där stod vi utan startkablar och hela köret. Prima ballerina, jättekallt ute och vi en aning stressade. Och björn var inte allt för glad vid det tillfället, vilket man kan förstå. Som tur var så befann sig bettans pappa i krokarna så han och någon random snubbe startade bilen med startkablar och så åkte vi hem till bettans föräldrar i rotebro. Där fick vi låna deras bil till ikea istället. Tack! :)

Yes, äntligen på g. Och ni kan ju gissa om vi hamnade i rusningstiden, hur mycket bilar som helst. Puuh, klockan tickade men vi hann till ikea trots många om och men. Det kallar jag lite extra krydda på en vanlig onsdagskväll ;) Och dessutom hann vi till butiken chilli som också ligger i barkaby. Bra jobbat brudar!

Jag kan lova att vi var bra hungriga när butikerna hade stängt vid 20.00. Blev sen middag för vår del igår, men ack så gott det var att äntligen få i sig lite mat! :)

Gårdagens inköp..

 
Tavelramar från ikea.


Glas från serien "godis mix" som jag och hjärtat samlar på tills vi ska flytta.


Kaffemuggar utan handtag från chilli :)


YUMMIE..


Egengjorda minihamburgare med grönsaker :)


Lunchvärdet (klockan på mätaren går inte rätt)


DIABETESSJUKSKÖTERSKA..

Igår fick jag en gullig..

Kommentar av min gamla diabetessjuksköterska på facebook. Jag har haft henne sedan dag ett, då jag kom in för min diabetes och då var jag 3 år gammal. Tills den dagen då jag fyllde 18 och blev flyttad till danderyds sjukhus eftersom man då klassas som vuxen. Jag måste medge att jag saknar henne, hon var och kommer förmodligen alltid att vara den sköterskan jag trivs bäst med! Och även hon har diabetes så hon är verkligen förstående och kan sätta sig in i situationen! :)

 


ONSDAGSMORGON..

Och humöret är..

På topp idag. Precis ätit havregrynsgröt och äggmacka. Sitter nu och avnjuter mitt morgonkaffe, mums! ;) Ska alldeles straxt titta på våra  bästa år och bara ta det lugnt.

Nu har jag och mamma börjat köra på en ny diet här hemma. Och den går ut på att man minskar ned kolhydraterna och äter mest kött, fisk och så vidare (protein med andra ord) och till det en massa grönsaker. Ibland äter vi dock lite kolhydrater, men den mängden som vi normalt åt är maximalt minskad.
Så till lunch ska jag laga egengjorda hamburgare (utan bröd) och bara en massa grönsaker, yummie :) Jag kanske slänger in en bild i bloggen senare på den nya kosten :)

Ikväll ska..

Jag, älsklingen, björn och bettan på äventyr. En tripp till ikea ska det bli, ska bli så himla kul :) Då har jag diverse prylar jag måste införskaffa. Onsdagsmys på hög nivå! :)

 

Peace!


FINLAND I BILDER..


Cissi, jag, kada och curvie på flyget :)


Curvie, måtte och kadan lever ut sitt inre jag ;)


Kadan glömde raka muffen innan resan ;)


Egendesignat kylskåp!


Mintuu till mig ;)


Hårigt? Javisst - kadan & curvies barn! ;)


Familjen bearpussy ;)


Svenska fans ;)


Sängparty! ;)


LUNCHDEJT..

Precis lunchdejtat..

Tillsammans med björn. Riktigt trevligt måste jag säga, haha! :) Det var längesedan. Och supergod sallad blev det, kebabsallad för min del. Yummie!

 

Ikväll ska det..

Blir najs middag hemma också. Fläskfilé, rotfrukter och tzatsiki. Numera ska jag sluta att äta så mycket kolhydrater och börja träna effektivare. Hoppas på att gå ned några kilo, vill mest tappa lite fett runt magen. Den där söta diabetesputmagen. Lite störande att man får som putmage av alla sprutor. Blir som fettkuddar. Usch, jag vill ha magrutor. Kanske dags att lägga om kosten och motionera mer då? ;) Känns som att det är en bra idé!

Senare ikväll är det träningsmatch mot f93. Kan ju bli spännande!

Peace!


REUNION..

Kvällen igår spenderades..

Hemma hos mogge och katja för lite reunion med finlandsgänget, haha. Blev middag och lite film, myspys om ni frågar mig. Kada bjöd på jättegod mat - fetaostfyllda köttfärsbiffar, ris, sallad och sås. Åh, så himla gott! :)

Efter middagen kröp vi ihop i soffan och kollade på "tomten är far till alla barnen".. Haha, den filmen är ju underhållande alltså! ;) Jag brukar alltid se den vid jul. Och det har jag börjat göra sedan jag fick den i julstrumpan på julaftonsmorgon för flera år sedan så det har liksom blivit som en liten tradition för mig.

 

Jag har precis..

Tagit blodsocker som visade 10.2 mmol/l och tagit mina insulinsprutor. Blev en annorlunda frukost idag men en mycket god sådan. Havregrynsgröt med rårivet äpple, en liten klick lingonsylt och mjölk. Och såklart en kopp kaffe :) Yummie, gott med något nytt!

 

Klockan 12.00 ska jag möta upp malin nere vid pizzerian istanbul. Längesedan vi lunchade nu så det ska bli trevligt. Och sedan ska jag följa med henne på ett uppdrag, fixa julklapp till jan-arne. En riktigt skön lirare som river papper på hennes jobb ibland.

 

Peace!


BACK AT HOME..

Ja, igår kom vi tillbaka till sverige igen..

Som jag i förra inlägget nämde åkte vi till finland i torsdags för att titta på innebandy-vm. Det har varit ett par mycket underhållande dagar i finland som har bestått av häng i arenan för att se på semifinalerna samt finalen. Promenader på stan, alko (finlands systembolag) och party! ;)
Vi har bott på scandic grand marina hotell, ett riktigt mysigt hotell faktiskt som låg nere vid hamnen. Och så finns det vissa fraser som har gjort våran resa desto roligare, magmusklerna är verkligen på topp nu.

"The firealarm in the building has gone off"

"Huomio huomio"
"Kurr kurr"

"Puuuh!"

 

Dock var jag som vanligt dåligt galen på att ta några foton så jag lägger ut några som innebandymagazinet.se fotade på oss under semifinalen ;)

 



Svenskarna gör mål och vi jublar! ;)



Sofia, jag och cissi - svenska fans! :)


INNEBANDY-VM..

Idag drar jag..

Och några andra lirare till finland på innebandy-vm. Ska bo på hotell och bara glida.

Peace!


MIDDAG & MYS..

Blev måndagsmiddag..

Hos björn i måndags. Till middag blev det wook och efter middagen kom bettan med en tårta som vi beställt för att överraska björn. Och hon blev mycket glad för den! :)
Dock hann inte forsman smaka på tårtan eftersom hon var tvungen att dra så idag blir det middag hos forsman och sedan tårta ;)




Björn är ju björn, en flata som älskar musik så denna tårta är väl en förjäkla bra beskrivning av henne? ;)


HOST HOST..

Usch vilken retande..

Hosta som hänger över mig. Jag skyller på björn, det måste vara hon som har smittat mig. Hon hostar också som en tok, haha! Drack en kopp te imorse, i hopp om att det ska hjälpa. Och om inte, så var det riktigt smarrigt åtminstone.

 

Ska alldeles straxt kika på våra bästa år, serien som typ alla hatar och jag förstår inte varför men jag är fast i den. Haha ;) I eftermiddag ska jag, mamma och tobbe till min moster / hans farmor och fika lite. Trevligt trevligt :)

 

Peace!


TROSTANTEN.

Den kända trostanten..

Ja, det är lite av en känd figur här i vårt umgänge numera. På helgerna innebär det i princip alltid fest och vi lyckas alltid hamna på samma ställe, hos malin. Och trots att vi inte ens väsnas speciellt mycket finns det en granne som är mycket grinig. En gammal man som är tillsammans med den såkallade trostanten.
Enligt min teori så tror jag att han behöver få ligga, det är därför han är så otroligt bitter..

Snälla trostanten, släpp till så att gubben din blir glad igen. Det tror jag att ni båda skulle må bra av ;) Och då kanske vi ungdommar kan få vara ifred och parta? ;) Alla vinner alltså på detta, det tycker jag är grymt!




Yummie! ;)


BJÄLLERKLANG..

Julmusiken strömmar ur högtalarna..
Och jag har dammat lite i rummet samt dammsugit så att det inte blir så grisit på en gång. Satt även upp lite mer julpynt i rummet, så himla mysigt! ♥








Jag ♥ julmys! :)


PLASTBOLLSTRÄNING.

Plastbollsträningarna är..

Över för denna vecka, tränat plastboll tisdag och torsdag. Det enda som är kvar i innebandyväg denna vecka är matchen mot järfälla på lördag morgon.


Blodsockret höll sig kanonbra under hela träningen, behövde aldrig testa mig för kände att det låg så bra vilket är grymt skönt! :) Efter att jag duschat låg det på 5.3 mmol/l så det blev en liten ostmacka och lite varm oboy till kvällsfika. Så himla gott! :)

Peace!


FLYTTHJÄLP..

Onsdagkvällen tillbringades..

Hos gråzonens nytillskott - bettan! Hjälpte henne att flytta hit till gråzonen, wieehoo! :) Och herregud vad vi packade upp skor och kläder, brudar alltså - vad är det med dom?! ;) Hahaha! Kvällen bjöd på många skratt i alla fall och vi hade mycket roligt bland alla kartonger. Stort gilla! :)

 

Dumt nog hade jag inte med mig kameran, vilket jag borde ha haft för att ge er fotobevis på att kvinnan äger sjukt mycket prylar. Och självklart så att ni kunde få ta del av flytten, men icke. Stort minuspoäng till mig.

 

Idag är det..

Som sagt torsdagsmorgon. Ställde såklart klockan så att jag vaknade lagom till julkalendern. Hann precis upp och göra ett litet glas oboy då blodsockret låg nere på 4 mmol/l. Don't like. Drack det och somnade sedan så skönt efter julkalendern. Och btw så är julkalendern ganska bra i år faktiskt, kanske beror det på att den är lite väl lik mysteriet på greveholm som var den bästa ever?! ;) Haha! Knatade upp vid 9.15 till slut och då låg jag på 8.1 mmol/l, bra där! :)

 

Snart blir det våra bästa år och sedan får jag se vad jag ska göra för trevligt av dagen. Ikväll är det i alla fall plastbollsträning, älska! :)


STOLTHET!

Idag är jag riktigt stolt..

Över mig själv faktiskt. Jag ringde till danderyd imorse och skulle ta reda på mitt provresultat, skickade in ett hba1c i förra veckan (långtidsprov som visar medelvärdet på blodsockret).. Och sist låg jag sjukt dåligt. Hade då 7.5% vilket inte alls är bra så var ju lagom nervös för provsvaret den här gången. Jag har alltid innan legat runt 6% och det har läkarna varit riktigt nöjda med.

Och gissa vad jag har den här gången? Jo, ett hba1c på 6.3% - LYCKA OCH STOLTHET! Jag har lyckats att sänka mitt hba1c med över 1% vilket är riktigt bra. Woohooo! :)


SOMMARMINNEN ♥


midsommar 2o1o - jag, grodan och hjärtat :)


pride 2o1o - carro, björn och jag :)

lagavslutning 2o1o - laget :)

 


kräftskiva på stugan 2o1o - ida, hjärtat, hanna, katta och jag :)


kräftskiva 2o1o - björns och min snusdosa :)

 

Lite sommarminnen! ♥


RSS 2.0