GALEN DAG!

Jag gjorde det! :) Jag åkte till arninge igår för att möta upp cissi och titta på en digitalkamera och en mixer innan jag hann ändra mig. Och mycket riktigt kom jag hem med en ny digitalkamera och en mixer, 2500 kronor fattigare. Bilder kommer senare eftersom det inte går att ladda upp nu ;/

Dessutom har min insulinpenna som jag tar lantus med lagt av, den har nog gått i pension. Den känner inte längre för att ge mig mitt insulin så jag ringde till danderyd i måndags & bad dem skriva ut en ny (det är en flergångspenna som man bara byter själva insulinampullen i så jag har ju bara en). Den skulle finnas att hämta på apoteket igår och jag stressade ner dit som en tok i hopp om att få med mig en ny hem, men nej. Först och främst var apoteket tvugna att skicka efter en sådan och den kommer inte först idag efter kl 17 och då är inte jag hemma. Jag får bråka med min gamla penna och se om den har lust att ge mig en sista dos ikväll, annars får jag ta en penna av mamma. Hon är också diabetiker och använder lantus precis som jag, puuh! Ibland har man tur i oturen. Undra vad jag hade gjort annars? Så jag får hämta den imorgon på förmiddagen. Fick åtminstonde med mig en glucagonpenna (nödspruta vid allvarlig hypoglykemi, insulinkänning) hem. Jag har inte haft en sådan hemma på flera år, skäms på mig! Så där blev jag ytterligare 225 kronor fattigare..
När jag äntligen kommer hem för att äta middag märker jag att det saknas en ingrediens för att kunna göra middagen, så fick tänka om och svänga ihop något annat. Typiskt! Och eftersom jag var så galet stressad på eftermiddagen restulterade det i ett mycket fint värde (läs med ironi).. 20.8 mmol/l. Verkligen jättekul, neej! Jaja, det ordnade sig senare under kvällen :)

Ikväll blir det lite onsdagsmys med cissi, lina, tess, sofia och grodan. Det blir middag på madonna och sedan bio i täby centrum :)


MÅNDAG!

Igår blev det söndagsmys hemma hos lina och tess. På tok för längesen vi träffade dem. Sofia och grodan var också där, riktigt mysigt. Blev pizza och film. En perfekt söndagskväll :)

Det var flera som tyckte att jag skulle slå till på kameran och mixern i veckan så jag är fortfarande taggad på att köpa båda delarna. Har ni något bra förslag på vilket varumärke jag ska köpa? Både på kameran och mixern. Funderade på en sony eller olympus kamera och obh nordica på mixern.

Idag är det äntligen måndag, inte ofta man säger så. Idag börjar nämligen semifinalerna i innebandy och caperio valde aik. Och jag kommer självklart att befinna mig i tibblehallen ikväll. Det är för övrigt tv-match idag :) Den sänds på tv4 sport kl 18.40. Studion börjar 18.30. Innan matchen ska jag, cissi och sofia till täby centrum för att hämta ut våra biobiljetter och äta middag. Mys! :)

FUNDERINGAR..

Sitter här med diverse funderingar just nu. Eftersom jag bloggar skulle jag vilja ha en schysst digitalkamera så att bilderna blir bättre. Tar ju mina bilder med mobilkamera, 2 megapixels. Inte så mycket att hänga i granen direkt. Har hittat några snygga på elgiganten, under tusenlappen. Känns helt okej faktiskt.
Jag är också sugen på att köpa en mixer, vill kunna göra smoothies. Både nyttigt och gott :) Och många diabetiker säger att det håller blodsockret på en bra nivå, hur grymt låter inte det? Kan det bli mer perfekt?
Tänkte förmodligen åka till elgiganten i arninge nästa vecka för att inhandla dessa saker.
Jag får se om jag fortfarande är lika taggad på att köpa dessa saker då med ;) Jag har en tendens att bli snål med tiden.. Haha!


GÅRDAGENS AFTERWORK!

Gårdagen som spenderades på venezia blev trevlig. God mat, god dryck, biljard och härligt sällskap. Drack knappt någonting, blev bara en halv cider och ett glas vin men vad gör det? Jag hade lika trevligt ändå :)
Tack för igår! :)

Gårdagens outfit;

 

Kavaj; h&m - 399 kr

T-shirt; ginatricot - 99 kr

Jeans; h&m - 399 kr

Skärp; jack&jones - 249 kr


FREDAG!

Träningen igår var riktigt rolig, vi körde femkamp med innebandyövningar. Blodsockret låg på 6.6 mmol/l när jag kom hem så jag åt lite, vilket man alltid ska göra efter träning eftersom blodsockret sjunker ungefär 6 timmar efter. Imorse vaknade jag med ett värde på 10.1 mmol/l, känns helt okej eftersom jag har vaknat med ganska höga blodsockervärden på senaste.

Framåt eftermiddagen ska jag bege mig hem till sofia, där cissi också kommer att vara. De ska ha afterwork idag och dem tyckte att jag skulle följa med så why not? :) Kan bli trevligt :) Så det blir lite mat & dryck. Hoppas att dem kan visa matchen mellan aik-falun idag också eftersom vinnarna där går till semi. Och efter matchen ska caperio välja sitt motstånd till semin. Det vill man ju inte missa! :) Så med andra ord kommer det att bli en grym fredag! :)

Vad ska ni göra en fredag som denna? :)


TRÄNINGSTIME!

Snart är det dags för innebandyträning! :)

 

Vallentuna IBK damlaget 09/10 :)Dessvärre är inte alla spelare med!

FÖR ALLTID!

Firar dessutom 2 år & 10 månader idag! :)

Jag älskar dig, du&jag för alltid! <3


ÄKTA KÄRLEK!

Älskade Cecilia!


Vi har stött på varandra ett flertal gånger utan att veta någonting om varandra. Vi har under en sommar bott i portarna bredvid varandra, utan att jag ens har vetat att du och jag har en framtid tillsammans. Jag tror att det är ödet som har fört oss samman.
Den 25 maj 2007 blev du & jag - vi! Jag är så otroligt lycklig att du är min, att jag har fått äran att lära känna dig. Den 25 maj 2009 förlovade vi oss.
Du ska veta att du betyder allt för mig! <3

Jag älskar dig mer än allt annat och jag vill spendera resten av mitt liv tillsammans med dig!

Du är mina andetag! <3


MATTIPS!

Min frukost;En tallrik fil, en grovknäckemacka med skinka och en med leverpastej samt en kopp kaffe :)

Min lunch;

Lunchen bestod av pyttipanna med grönsaker i, några skivor rödbetor, ett ägg, en grovknäckemacka med skinka på samt ett stort glas vatten.
Glömde dock att fota :/

Min middag;

Fullkornsris, korvstroganoff, grönsaker, ett halvt ägg samt ett stort glas vatten :)


BESVARAR FRÅGOR!

Jag har fått ett önskemål i min blogg, om jag kunde besvara dessa frågor och självklart kan jag göra det! :) Jag ska försöka besvara dem så gott jag kan! :)

Vad är diabetes och finns det olika typer?

Diabetes är en av sveriges största folksjukdomar och även känd som sockersjukan. Det finns två olika typer av diabetes, typ ett och typ två.
Typ ett är barn- och ungdomsdiabetes. Då har bukspottkörteln slutat att producera insulin eller åtminstonde så gott som och därför måste personer med diabetes typ ett tillföra kroppen insulin genom injektioner för att överleva. Blodets halt av glukos (socker) stiger då kroppen inte får tillräckligt med insulin.
Vid diabetes typ två kan bukspottkörteln fortfarande producera insulin men mängden är för liten för kroppens behov. Vissa personer klarar sig på att enbart äta rätt kost och motionera medans andra kan äta insulintabletter (något som personer med diabetes typ ett inte kan) och andra måste tillföra kroppen insulin genom injektioner.

Vad är orsakerna till diabetes?

Det finns två faktorer som kan bidra till diabetes - arv och miljö. Diabetes typ ett kan till viss mån vara ärftlig men det måste också finnas någon ytterligare faktor i miljön. Och man vet inte ännu riktigt varför immunsystemet angriper de insulinprocuderande cellerna.
Vid diabetes typ två är också ärftlighet viktig men dem är mer påverkbara. Övervikt, mycket stillasittande och fel kost kan blidra till att du drabbas av diabetes typ två. 

Symtom;
  
- Ovanligt hungrig
- Ovanligt turstig
- Behöver besöka toalett oftare
- Trötthet
- Ser sämre
- Domningar i händer och fötter
- I vissa fall viktnedgång

Skillnaden är att personer som insjuknar i diabetes typ ett blir oftast väldigt sjuka medans symtomen på diabetes typ två är mer smygande.
Jag minns när jag fick min diabetes som treåring. Jag låg på golvet hela dagarna, orkade inte göra någonting. Inte ens resa mig upp och gå ut för att leka med mina grannar, jag annars älskade att leka med dem. Jag bad hela tiden om vatten, drack flera glas per gång och kissade enorma mängder. Mina dagar bestod alltså av att ligga på golvet, dricka enorma mängder vatten och besöka toaletten. Min mamma sa att jag var som en trasa, orkade knapp hålla upp min egen kropp. Kom in på sjukhuset med ett blodsocker strax över 40 mmol/l, ett bra värde är mellan 4-10 mmol/l. När jag kom in på akuten stod läkarna redan beredda med en sjukhussäng. Dom sprang iväg med sängen och skrek "ta fram insulin fort", det var verkligen bråttom.

Följdsjukdomar;

Diabetes kan ge en rad med följdsjukdomar. Det är därför viktigt att du sköter din diabetes genom en bra balans mellan sund kost, motion, medicin och regelbunda kontroller. Diabetes kan ge komplikationer med..

- fötterna
- ögonen
- njurarna
- nerverna
- hjärta och kärl

Ni kan läsa mer här;
http://www.alltomdiabetes.se/website/content/living-with-diabetes/for-dig-med-typ-1/komplikationerny/fram.aspx 

Botemedel;

Det finns inget botemedel mot diabetes ännu, men forskningen går framåt. Så i framtiden kanske forskarna kommer på något som kan bota diabetes.

Här kan du läsa en artikel om ett stort steg i forskningen för att kunna bota diabetes; http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/cellfynd-kan-ge-botemedel-for-diabetes-1.585664

TÄVLING!

Jag tävlar på HannasWorld om smycken från aldora.se :)


GRATTIS!

Grattis på födelsedagen älskade pappa - vila i frid > jag älskar dig!

OTROLIGT SKÖNT!

Otroligt skönt att avsluta säsongen med en seger, 5-4 till oss! :) Det enda tråkiga var att min kära flickvän trampade väldigt illa med 4 minuter kvar att spela, så nu blir det att ta det lugnt för hennes del :/

Ska även passa på att gratta min underbara kusin som fyller år idag! :) Grattis grattis! <3
INNEBANDYMATCH!

Igår kväll var jag och resten av gänget och tittade på innebandy. De vita krigarna caperio tog emot balrog och en vinst för caperio skulle innebära att dem går vidare till semifinal :) Och det är klart att dem vinner, woho! :) Caperio är vidare till semi ;)

Idag har jag match, sista matchen för säsongen och ekerö står för modståndet idag. Sist vi mötte dem vände vi matchen och vann på 57 sekunder, rätt härlig känsla! ;) Jag hoppas bara att mitt blodsocker går ned lite till, ligger just nu på 12.6 mmol/l. 

Vallentuna-Ekerö > hammarbacken kl 17.30! Be there! ;)


DAGENS OUTFIT!

Dagens outfit;


  

Jeans; h&m - 399 kr

Skärp; jack and jones - 249 kr

T-shirt; ginatricot - 99 kr

Sjal; creole - 199 kr

Tröja; stadium - 149 kr

Bjuder även på denna flummiga fredagsbild ;)Ha en fortsatt trevlig fredag! ;)


EN STOR DEL AV MITT LIV!

Innebandy är en stor del av mitt liv och dessutom en mycket viktig del av mitt liv. Jag mår i allmänhet bra av att spela innebandy och dessutom hjälper det mitt blodsocker att ligga på en bra nivå.
Jag nämde ju i ett tidigare inlägg att mogge satt ihop en ny klubba till mig i tisdags, så nu kommer lite bilder! Jag är nöjd! :) Den första bilden är på min byggda klubba :)

  
Dessa är mina två skönheter! ;)


Tänkte även bjuda på lite andra sköna bilder som är tagna i matchen mot ackers, enjoy! :)

Vallentuna IBK damlaget - kärlek!

  
  

  
(Jag är den där filuren med nr 18, färgglada skor och ett vitt ganska brett hårband)

Fotograf - Elisabeth Bettan Kronwall


DAGENS OUTFIT!

Dagens outfit;

 
 

Jeans; H&M - 499 kr

Skärp; Jack and Jones - 249 kr

T-shirt; Ginatricot - 99 kr


DAGENS..

Humör; glad & nöjd - vaknade med ett blodsocker på 7.5 mmol/l :)
Frisyr; nyvaken
Outfit; se bilden nedan ;)
Planer; umgås med cissi <3
Längtan; till fredag - innebandy i tibblehallen ;)
Fundering; när det ska bli vår på riktigt?!
Beroende; innebandy ;)
Personer; alla som betyder något för mig <3
Dryck; kaffe


INNEBANDYTRÄNING!

Innebandyträning stod på kvällens schema, som alltid på tisdagar. Träningen gick bra och blodsockret höll, underbart! :) Hatar att behöva kliva av på grund av att blodsockret blir för lågt. Det blev en liten miniturnering idag då vi var hela 15 utespelare + 1 målvakt. Innan turnering bestämde vi att vinnande lag slapp riva sargen och det blev min femma, riktigt skönt! :)
Fick även en idé att sätta ihop en ny klubba idag och det fixade mogge åt mig. Den blev så fin så! ;) Skönt att kunna ha två användbara klubbor nu. Slänger upp en bild senare i veckan eftersom jag inte har min toolbag hemma för tillfället.
Har precis ätit två små mackor med hushållsmedvurst på och druckit en kopp te, riktigt gott såhär efter träningen. Tänkte snart lägga mig ner i soffan och titta på tv innan jag somnar.

Sweet dreams!


SHOPPING!

Gårdagens innebandymatch gick precis som väntat, seger till caperio! :) Det bjöds på en hel del skratt på läktaren måste jag säga, många roliga kommentarer flög i luften. På fredag bjuder caperio förhoppningsvis upp till dans för sista gången mot balrog. En vinst på fredag innebär att caperio är klara för semifinal :) Så ni kan ju gissa vart jag befinner mig på fredag?! ;)

Idag har jag och cissi varit och shoppat. Blev först shopping på rusta och sedan drog vi vidare till täby centrum. Blev lunch på mc dondald's - en cheesburgare, äppelbitar och en ramlösa citrus.
Jag är också glad för att blodsockret vid lunchtid hittade tillbaka till sin normala nivå! :) Hade då ett värde på 6.8 mmol/l - skönt!

Dagens outfit;

  

Dagens inköp;

    

Ansiktsprodukter från garnier - 100 kr
Duschcreme palmolive - 50 kr
Jeans från H&M - 399 kr
Hårvax från redken - 260 kr


HELGRESUMÉ!

Fy på mig, har inte bloggat på hela helgen. Så nu är det dags igen, efter att moa sagt att hon inte har något att läsa ;) Bjuder på en liten helgresumé, enjoy! :)

FREDAG;
Hände inte mycket på dagen, var mest irriterad över rix morronzoo's klipp om diabetessprutor. På kvällen befann jag mig i tibblehallen, då caperio tog emot balrog i den första kvartsfinalmatchen. Lite lagom nervöst sådär, men caperio vann tillslut! :) Heja heja!

LÖRDAG;

Då var det planerat att vi skulle gå ut men så blev inte fallet. Istället fick det bli tacos och lite snacks framför melodifestivalen med min underbara cissi. Tittade även på film (serien eva och adam) som sändes på tv när man var mindre :) Roligt att titta på gamla serier ibland :)

SÖNDAG;

Blev en riktig slappardag det med. Fortsatte att titta på eva och adam med cissi innan vi drog oss mot malin där även bettan var :) Lite senare kom även hanna och ida. Trevligt trevligt! :) Gick ned till kinarestaurangen för middag och det smakade riktigt bra.

MÅNDAG (IDAG);

Idag har jag varit med mamma på sodexo, en hjälpmedelscentral. Där provade vi hennes elrullstol som äntligen har kommit :) Gick riktigt bra för oss båda att köra den. Så på onsdag nästa vecka kommer den, woho! ;) Sen ska vi ut och göra centrum osäkert ;)
Ikväll ska jag till botkyrkahallen med resten av gänget för att se den andra kvartsfinalen mellan balrog och caperio. Kom igen nu caperio, nu vinner vi den här matchen också :) Ska bli kul!

Hur har eran helg sett ut? :)


IRRITERAD TILL TUSEN!

Just nu är jag så fruktansvärt irriterad. Lyssnade på ett klipp från rix morronzoo "hissa och dissa" där dom dissar diabetessprutan. Jag blir så otroligt arg när jag hör detta!

http://www.rixfm.com/webbradio/frameset.php?type=audio 
Där är klippet som gör mig så irriterad! Gå in och lyssna!


Klicka på mappen rix morronzoo, sedan på hissa och dissa och sedan på klippet "ola har fått nog av diabetessprutor".

Ursäkta mig, men vem fan säger så som han gör? Jag blir verkligen jättearg. Har även skickat ett mail till honom där han fick sig en rejäl utskällning! Jag fullkommligt kokar av ilska! Idiot!


CITAT; OLA LUSTIG, RIX MORRONZOO

"diabetiker som ska ta insulinspruta får göra som de andra knarkarna, dom får gå på toaletten"


Så, vad tycker alla om det här klippet?


DAGENS BLODSOCKER!

Idag har mitt blodsocker legat bra hela dagen och jag har verkligen mått bra :) Det har legat på en väldigt jämn nivå hela dagen. Otroligt skönt, speciellt med tanke på att det har varit lite krångligt föregående vecka.

Dagens blodsocker;

kl 4.40 - 9.4 mmol/l

kl 8.15 - 8.2 mmol/l

kl 9.15 - 9.7 mmol/l

kl 12.30 - 9.6 mmol/l

kl 14.30 - 8.6 mmol/l

kl 15.10 - 6.9 mmol/l

kl 15.30 - 7.3 mmol/l

kl 16.40 - 9.2 mmol/l

kl 19.00 - 7.8 mmol/l

kl 20.30 - 9.1 mmol/l

kl 21.55 - 11.3 mmol/l

 

Ska då tillägga att jag mår som bäst då jag ligger mellan 7-10 mmol/l. Kanske anses lite högt för vissa diabetiker, men det är olika för person till person.


DAGENS LUNCH

Dagens lunch; stekt potatis med köttfärssås, grönsaker, avocado och ett glas vatten.
Blodsocker; 9.6 mmol/l

Insulindos; 5 enheter humalog -måltidsinsulin-


(Kanske en udda blandning men det var gott - man tager vad man haver)


SHOPPING!

I måndags bar det av till kista för att leta födelsedagspresenter till ida som blev 22, men enligt mig bara 21.. ;) Så nu är alla presenter inhandlade och jag hittade även en hel del till mig själv, sweet!
En verklighetsbaserad bok, en parfym, ett armband och en liten plånbok :) Hämtade ju dessutom ut mitt diabeteshalsband i måndags så nu är man några tusen fattigare, men jag är riktigt nöjd!

   

Igår var det innebandyträning och det gick faktiskt rätt bra. Fick dock sätta mig en stund eftersom blodsockret blev lite för lågt. Skönt på ett sätt ändå eftersom jag har haft problem med högt blodsocker tidigare. Tog dessutom fram nytt insulin till båda pennorna innan middagen, så det kanske var det som gjorde susen? Skönt i alla fall.

Imorse vaknade jag med ett bra blodsocker, så otroligt skönt. Hela dagen blir liksom mycket lättare då och humöret är på topp. Har ätit frukost för några timmar sedan och druckit en kopp kaffe nyss, underbart gott! :) Nu får vi se vad denna dag har att erbjuda - En ny dag med nya möjligheter!


DAGENS LUNCH!

Dagens lunch; glutenfri ost&skinkpaj med grönsaker och ett glas mjölk
Blodsocker; 6.9 mmol/l

Insulindos; 4 enheter humalog -måltidsinsulin-


BESLUT!

Jag kommer numera att enbart blogga på den här adressen. Innan drev jag en annan blogg också som handlade om allt tokigt som händer i livet. Ja, min vardag liksom. Där skrev jag inte dirket något om min diabetes som ändå är en väldigt stor del av min livsstil och då startade jag istället den här bloggen.
Tanken är nu att jag enbart kommer att driva den här bloggen, men den kommer att få ett bredare innehåll. Den kommer att handla om min vardag, alla tokigheter som händer i mitt liv, min diabetes och mycket mer. Med andra ord, allt som livet har att erbjuda. Jag upplever själv att den här bloggen var mer som en informationsblogg om diabetes och nu vill jag att man ska få en inblick i mitt liv och inte enbart om denna hemska sjukdom.
Bara för att man har diabetes betyder det inte att man inte kan leva och ha roligt för det kan man absolut ha. Det gäller bara att tänka efter och hitta balansen, vilket inte alltid är det lättaste men varje dag lär man sig något nytt!

Jag hoppas att ni kommer att fortsätta läsa min blogg och jag vill även välkomna mina gamla läsare över till den här bloggen :)


OTROLIGT NÖJD!

Just nu är jag så fruktansvärt glad. Solen skiner, det är varmt ute och jag har precis hämtat ut mitt diabeteshalsband, mina nålar till sprutorna samt teststickor och lancetter till blodsockermätaren.
Jag är sjukt nöjd med halsbandet, otroligt snyggt :) Jag rekomenderar varmt alla diabetiker att köpa ett sådant, både snyggt & smart :)
Blev precis som planerat - kan både ha mitt hjärta som jag fick av min underbara flickvän cissi där hon graverat in våra namn och även mitt diabeteshalsband! :)

Får be om ursäkt för dålig bildkvalitét, men fotona är tagna alldeles nyss med mobilkamera. Ingen höjdare, kanske är det dags att köpa en riktig digitalkamera? ;)


MATTIPS! :)

Tänkte slänga upp en bild på min lunch, mycket gott och enkelt :)

Köttfärsgratäng, grönsaker och keso. Till det ett glas med lokavatten och självklart måste ju insulinpennan få vara med på bild ;)Sitter nu och njuter av en kopp kaffe såhär lagom efter lunchen, mums! :)

Vad har ni ätit till lunch idag?

MEDLEMSSKAP!

Idag har jag fyllt i en ansökan om att börja prenumerera på tidningen "leva med diabetes". Ska bli kul när tidningen trillar in i brevlådan. Hoppas även på att mitt diabeteshalsband som jag beställt kommer i veckan.
Idag händer det inget speciellt, blir bara en lugn dag hemma. Tänkte snart titta på innebandy som sänds på tv4 sport :) Ska bli skönt efter en vecka med väldigt svängande blodsocker. Glad att det börjar ordna upp sig igen, man mår så mycket bättre och är så mycket gladare.

Hoppas att ni alla mår toppenbra! :)


RESURS/ASSISTENT FÖR BARN MED DIABETES?

Barn med diabetes bör få en resursperson/assistent när dem är på förskolan/ i skolan. Diabetes är en sjukdom som med fel behandling faktiskt kan leda till döden. I dagens samhälle är det personalen som ansvarar för medicinering (insulininjektioner), blodprovstagningar samt att kunna se både blodsockerfall och blodsockerhöjningar hos barnen. 
Däremot när det kommer till äldreomsorgen måste man vara utbildad undersköterska för att göra allt detta. Men när det kommer till barn verkar det inte vara lika viktigt, något som gör mig väldigt upprörd! Tänk på personalen inom förskola/skola vilket enormt ansvar dem bär + att dem har den andra delen av barngruppen också. Varför är det så?

Jag tycker absolut att barn med diabetes ska ha rätt till att ha en resursperson/assistent som är kunnig inom området diabetes. Dels underlättar detta för barnet och det är även en stor trygghet för föräldrarna att veta att ens barn är i trygga händer.

Gå med i gruppen "vi kräver resurs/assistent för alla barn med diabetes" på facebook! Ju fler vi blir som går med desto större chans att påverka!
ÄNGLAVAKT!

Idag är det verkligen inte min turdag. Till att börja med så åkte jag till arninge för att möta upp Cissi och handla diverse saker. Kliver av bussen och ska gå över vägen. Då kommer det en bil i full fart när jag är på väg över vägen och den jäveln (ursäkta ordspråket) bromsar inte fastän det är ett övergångsställe där och det var inte så att han inte hann bromsa. Jag fick kasta mig bakåt för att inte bli påkörd och det var bara ren tur att jag inte halkade eftersom det är snorhalt ute. 
Sedan så handlar vi i arninge och äter lunch. Blev en sallad och en flaska lokavatten. Hade ett blodsocker på 7.4 mmol och bestämde mig för att ta 4 enheter humalog, vilket måste ha blivit alldeles för mycket för när jag sedan sitter på bussen hem börjar jag få insulinkänning. Några minuter innan jag ska kliva av har jag ett blodsocker på 2.6 mmol. Tar snabbt 4 tabletter dextrosol och hoppas på att blodsockret ska gå upp men när jag sedan kliver av och har gått några meter känner jag hur jag snart kommer att tappa medvetandet. Hinner ta ett blodsocker och det visar 1.8 mmol. När blodsockret går ned mot 1 mmol är risken väldigt stor för kramper och medvetslöshet. Springer in på pressbyrån som ligger ca 10 meter därifrån och tar en flaska mer med päronsmak, stoppar i betalkortet i apparaten och öppnar min flaska i en otrolig fart. Säger till han i kassan att jag är diabetiker och behöver få i mig något sött väldigt fort. Han tittar på mig som ett fån och verkar inte förstå någonting. Hur som helst, får stå inne på pressbyrån några minuter. Har druckit en hel flaska mer inom loppet av några minuter. Tar även mina 2 sista tabletter dextrosol. Som tur är står det en taxi som är ledig i centrum, kastar mig in i bilen och åker hem. En promenad som tar normalt ungefär 5 minuter. Men med tunga kassar och ett blodsocker nere på 1.8 mmol är det omöjligt kan jag tala om. Fyfan vilken otäck dag! Den där insulinkänningen var nog en av dem värsta jag någonsin har varit med om! :(
Nu har blodsockret i alla fall gått upp men jag är helt slut i kroppen. Insulinkänningar tar verkligen på, speciellt om dem är allvarliga som den jag hade idag. Usch! :(

Jag tror att jag hade änglavakt idag, tack för det!

RSS 2.0