OUTFIT

Dagens outfit..

En mycket simpel och stilren outfit om ni frågar en diabeteskvinna som mig. Jag gillar den!

 





Hiss eller diss?


CRAZY HELG..

Tänkte sammanfatta..
Helgen med ord och bilder istället för att skriva en himla massa rader om allt..


- Underbar flickvän. Underbara vänner. Middag på våning ett. Bowling. Mys med hjärtat. One tree hill. Innebandy. Förbannad. Glad. Fest. Våning ett. Tre kronor. Tegelbruket. Pommes. Pizza. Sallad.

 


Hos björn - katta, hjärtat, jag & forsman

Ida, cissi och min arm.

 


Bara lilla jag.

Björn, jag, cissi och ida på väg till våning ett.


Jag, glad på våning ett.


Gänget samlat i baren, ovanligt? ;)

Peace!


FINA VÄRDEN..

Dagens blodsocker..


Innan frukost - 7.7 mmol/l

Efter frukost - 7.4 mmol/l - åt en banan efteråt

Innan lunch - 4.7 mmol/l - äter en chokladboll samt ett glas mjölk för att slippa sjuka ännu lägre innan maten är klar.


EN TOK..

Dagens första..

Blogginlägg ska få handla om min katt - mysan. Hon är en liten tokig och tjock katt som är supergo. Hon pratar fruktansvärt mycket, alltså en riktig kackelkärring. Hahaha! Dessutom är hon kung på att leka med mig.

Däremot är hon inte lika bra på att "hålla sin innanför ramarna" som björn och forsman hade sagt, hahah! Idag skulle hon äta och såhär ser det ut efteråt..

 



Snacka om att maten ligger över hela golvet! Dessutom är matkoppen flyttad typ 1 meter efter att hon är klar med sitt ätande.. Charmig katt det där!




Detta är min tjockis! :)

 

Peace!


EN NY KÄRLEK..

Idag blev det..

En sväng till arninge tillsammans med björn innan träningen. På xxl reade de nämligen ut en klubba från exel. En exel double curve 2.7. Sjukt nice klubba. Prissänkt från 1399:- till 399:-.. Sjukt underbart pris! Och jag tränade med denna klubba. Oh lord, underbara klubba! Jag blev lite förälskad. Den passade mig perfekt! :) Jag är toknöjd! (:



(Bilden är från assist.se)

Peace!


YEEEES..

Telefonsamtalet som..
Jag tidigare var lite nervös för gick faktiskt galant. Och det gick precis som jag ville ha det. Jag har nämligen fått lite jobb, vikariat för den delen men vad tusan gör det? Jag fick det! :) Så i början på mars ska jag börja jobba lite, kan ju bli skönt faktiskt! Och jag känner till stället, jag jobbade där förut. Jag har blivit schemalag 2 veckor samt 1 dag hittills men det blir säkert mer innan dess om jag har tur. GILLA! (:


Och för att..

Fira detta så har jag bakat en halv sats med chokladbollar, med betydligt mindre socker i än enligt recept och jag kan lova att dom smakar gudomligt ändå. Perfekt! Så nu sitter jag här och fikar en chokladboll och en kopp kaffe, mums! (:

 

Peace!


NERVOSITET..

Strax ska jag..

Ringa ett samtal som jag är en liten gnutta nervös för men jag hoppas att det går bra och som jag har tänkt mig. Spännande! Jag bloggar om det senare..

Peace!


DIABETES PÅ MAX..

Tog en sväng..

Till arninge för att äta lunch med cissi idag, supermysigt med lite romantik i vardagen sådär. Och på brickan fann jag dagens bloggmaterial och jag måste erkänna att det värmde ganska skönt i mitt diabeteshjärta när jag såg detta. Denna artikeln låg på max hamburgerestaurangs bricka..

 



Jag hann även med att göra bort mig en liten smula under lunchen, hahah! Hade i princip precis ätit klart, satt med min coca cola zero i handen och plötsligt så bara tappar jag den och eftersom jag inte hade något lock på min mugg kan ni ju tänka er hur det gick. Cola på hela mig, på cissi, på bordet, på golvet och även på fönstret. Hahaha, jag bjuder på den! ;)


Peace!


INNEBANDYKVÄLL..

Spenderade kvällen..

Hemma hos mårten och katja igår. Vi blev bjudna på jättegod mat - kyckling, ris och olika såser och sedan tittade vi på tv-matchen mellan linköping-caperio. Caperio torskade den, dom spelade kasst rent ut sagt. Trots att caperio var dåliga så hade vi en trevlig kväll, tack! :)




Peace!


HIPPHOPP..

Dagens stil..

Blev a la hipphoppstuk och jag gillar't, riktig pojkflicka! ;) Blev sjukt sugen på att köpa fler t-shirtar och kepsar! :)








Och så avslutar..

Jag med en bild som jag tycker blev rätt charmig, speglar min personlighet lite.. ;)

 



Ser ut som ett litet bustroll, lite crazy sådär! ;)

Peace!


EN HELG..

Som har varit..

Helt fantastisk om ni frågar mig. Jag har haft en underbar helg tillsammans med min älskade flickvän och mina underbara vänner.

Det började med..

Ett besök på bolaget i fredags och sedan vidare till ica för att handla mat. Jag, björn och forsman hade middagsdejt. Till förrätt blev det avocado med skagenröra och till varmrätt åt vi fläskkarré, potatiskroketter, beasås och röra. Smaskens.. Och till det slank det även ner två öl. Därefter färgade björn mitt hår och jag färgade hennes, fint upplägg. En alldeles lagom fredagskväll! :)

I lördags var det spelkväll hemma hos björn. Och denna kväll bjöd på sjukt mycket skratt, åh vad underbart! :) Det blev en hel del vin, shots och öl. Kvällen fortsatte nere på våning ett och sedan fortsatte vi ner till tre kronor för att dansa. Jag hade en underbar kväll. Och jag hade en underbar natt med mitt hjärta.

Och det häftigaste med denna helg är att jag är som nykär i mitt hjärta, nästan fyra år senare. Den känslan är otroligt häftig! :)

I söndags blev det lunchdejt med björn och schyllan nere på istanbul, det satt fint. Och sedan blev det en lugn söndag med hjärtat, supermysigt! :)

Tack alla för en underbar helg! ♥




Lördagens outfit blev tillslut detta :)

 

Peace!


KLÄDÅNGEST?

Klädproblem inför kvällen?

Ja, det kan man ju minst sagt säga. Dessa är plaggen som jag ska försöka trixa ihop något snyggt av förmodligen. Och ja, en gnutta ångest har jag allt.. Hahahaha! :)


Min säng för tillfället..





Time will tell..


DIABETES..

Trots det höga..

Blodsockervärdet efter träningen igår så vaknade jag med ett STRÅLANDE blodsockervärde - 6.3 mmol/l. Det är sådant som gör att man vaknar med ett leende på läpparna. Jag känner mig typ speedad idag, massor av energi. Den känslan gillar jag! (:


Och jag älskar känslan av att ha lyckats, att det är jag som styr denna sjukdom och att det inte är den som ska styra mig. Jag tog lite insulin, åt en macka och drack en kopp te och sedan slank det ner lite godis. Jag var så sjukt sugen och jag gav mig fan på att jag skulle lyckas få till värdet ändå. Och yes, jag lyckades! (: 


Jag har även hämtat ut paket på posten, det var ett par dagar sedan men jag har varit sjukt seg på att öppna det. Inget superroligt paket direkt men det var trevligt när jag öppnade det.. Jag har fått  en ökning av teststickor som jag bad om, det tackar vi för. Jag tycker att det är skönt att ha ett lager hemma så att man inte alltid behöver skicka dessa lappar. Jag har även övergått till 5 milimetersnålar istället för 8 milimeters, så dom fanns också med i leveransen. Och dessutom har jag skaffat ett konto på vårdguiden så att jag lättare kan skicka efter och ha en överblick över mina diabeteshjälpmedel. Kanoners! (:

 


Teststickor, lancetter och pennkanyler..


SMASKENS..

Igår efter träningen..

Blev jag sådär sjukt sugen på en kopp te, eller snarare under träningen. Jag orkade typ springa två steg innan jag höll på att tappa andan, lurigt det där. Förstod senare varför, hade tränat med högt blodsocker vilket gör att det blir ett par x antal gånger jobbigare än vanligt. Jag tog faktiskt inget blodsockervärde innan träningen, utan tog bara ett efter som visade 17.0 mmol/l. Inte konstigt att det var så jobbigt, mer än dubbelt så högt som man bör ligga.

 

Efter träningen drog jag med björn ner till ica för att handla. Handlade två olika sorters te, ett löste och ett på påse. Citronte var givet men ville även testa något nytt. Och detta blev resultatet..

 



Svart te med smak av passionsfrukt, mango, grädde och karamell. MUMS! (:

 

Fler som har smakat detta te?


PLASTBOLLSTRÄNING..

Stod på gårdagens..
Kvällsschema tillsammans med världens bästa damlag. Först blev det middag, egengjorda hamburgare utan bröd. Gjorde istället lite egna potatisklyftor till, blev faktiskt gott! :)

 



Sedan var det bara att duka av tallriken för att glida in på rummet och byta om till träningskläder. Självklart blev det dom nya kläderna från unihoc, supersköna! :)




Peace!


KAFFE..

Kaffe, kaffe..

Har precis satt på en kopp kaffe, precis vad jag behöver just nu. Känt mig lite småhänging under dagen så jag la mig på soffan för att titta på tv4play, gayvecka i halv åtta hos mig den här veckan. Spännande tänkte jag, då får man säkert lite inspiration på outfit's.
Gaytjejer klär sig snyggt enligt mig.
Och ja, det fick man. Sprang direkt till byrålådan för att gräva fram den typen av outfit och tadaaa - snyggt! (;

 

Så nu sitter jag i ett annat dilemma, vilken outfit ska jag ha på lördag då det vaknas spelkväll och utgång. Hmm.. Klurigt det där vill jag lova. Får fundera ut något.. Testade dock inte hela outfiten utan bara överdelen så med rätt matchning av byxor så kan det säkert bli läckert! (:

Peace!


GODMORGON..

Godmorgon alla läsare..

Strålande fint väder ute idag, eller ja det var åtminstonde strålande fint väder tidigare. Solen sken så fint men nu verkar den ha gått i moln. Hur som helst, jag är på bra humör trots att jag vaknade lite innan sju med lågt blodsocker. Kanske beror det på att jag drack ett glas oboy och somnade om och sedan ett par timmar senare vaknade med ett bra blodsocker?! Ja så kan det nog vara, tokskönt! (:

Jag klev upp..

I alldeles lagom tid idag känns det som. Har redan duschat, ätit frukost och fixat material till bloggen. Duktig flicka! (:
Jag lovade ju att ni skulle få se alla träningskläder jag beställde från nätet så jag tänkte slänga upp bilderna nu..






Hel outfit - 380:-

 




T-shirt med namn- och nummertryck - 230:-





Inneskor - 299:-


Totalsumma inkl. frakt/fakuraavgift - 987:-


PAKET..

På posten..

Det är ju faktiskt himla trevligt det där med att hämta ut paket. Hämtade precis ut mina träningskläder som jag klickade hem från nätet igår. Supernice, nu är det bara fakturan som ska betalas. Det är inte lika kul, fast det blev faktiskt inte så farligt med tanke på vad jag har fått hem.

Bilder på kläderna kommer under morgondagen så håll utkik :)

Peace! (:


INNEBANDY..

Innebandy, innebandy..

Innebandyn är verkligen en stor passion i mitt liv. Jag älskar innebandy, både att spela och att titta på. Innebandy är kärlek. Och det bästa är att träning är väldigt viktigt för hälsan, speciellt för diabetesen. Tränar jag mycket så håller jag också mycket bättre blodsockervärden, vilket i sin tur får mig att må bra.


Och därför så passade jag på att beställa hem nya träningskläder från nätet igår, innebandykläder. Ett paket som innehöll en hel outfit - shorts, strumpor och t-shirt. Beställde även en extra t-shirt med nummer- och namntryck, lite roligt sådär. Och till sist men inte minst - ett par nya inneskor. Jag kunde inte låta bli, likadana som jag har och dem reades ut för 299 kr. Hur billigt är inte det?! Bääääst! (:

 

Dessutom har träningskläderna redan landat på posten så jag ska hämta ut dem ikväll, snacka om snabb leverans. Klickade hem det igår morse vid 10-tiden och de infann sig på posten kl 13.00 idag. Det gillar vi!

 

Inför gårdagens träning..





Kärlek / innebandyälskaren.


SÖTNOS..

På alla hjärtans dag..

Fick jag så fina rosor av min älskade cissi. Hur gulligt är inte det?! Jag smällte lite som smör i solsken faktiskt. Jag älskar dig min underbara flicka! :)

 


MAT..

Jag har ett..
Ganska stort intresse för matlagning faktiskt, jag tycker att det är himla roligt att svänga ihop diverse maträtter och jag måste säga att jag faktiskt är ganska duktig. Igår bestämde jag mig för att fota alla mina måltider, kost är ganska viktigt för en diabetiker.


Frukost;

 


Turkisk yoghurt med blåbär/hallon i, fiberbröd med ost, apelsinklyftor och kaffe.

Lunch;



Kycklingtacos, apelsinklyftor och ett glas vatten.

Middag;



Potatisgratäng, fylld fläskfilé, grönsaker och röra.


Kvällsfika efter innebandyträning;



Kaffe, grovt bröd med ost, apelsinklyftor och turkisk yoghurt med russin.

Peace!


PLOJFOTON..

I lördags..

Så började kvällen med middag och ett glas vin på våning ett. En mycket trevlig tillställning enligt mig. Därför gled vi vidare hem till björn och förade och sedan slutade kvällen med lokal utgång, jag hade supertrevligt! :)
Under kvällen kom vi även på en sjuk idé, vi tar tjockisfoton på oss alla.. Haha!


 


OUTFIT'S..

Som ni märker..

Så har jag ett ganska stort intresse för kläder och jag älskar att prova olika outfit's, alla möjliga kombinationer. Därför tänkte jag dela med mig lite bilder på olika outfit's nu. Enjoy! :)

 

 











Dagens outfit blev tillslut..






Jag älskar den här jeansskjortan från g-star raw! :)


MIN OUTFIT..

Yes, this is me today..

Och jag måste säga att jag är riktigt nöjd med denna outfit, enkelt och snyggt. Därför tänkte jag se ut såhär ikväll :)








Hiss eller diss? :)


TANDLÄKARBESÖK..

Ja, äntligen har..

Jag faktiskt pallrat mig ner till tandläkaren för att fixa till något med en tand. Gamla tandläkaren misstänkte att det kunde finnas karies bakom en gammal lagning som jag gjorde 2005 och mycket riktigt, karies fanns det. Så nu är det mesta puts väck och jag har fått någon provesorisk fyllning. Ska tillbaka i maj och göra steg två eftersom de inte kunde göra allt på en gång utan var tvunga att dela upp det i två steg dårå.

Jag måste säga att jag faktiskt är stolt som har gått till tandläkaren för att fixa detta, jag har fått tandläkarskräck på senare dagar. Usch, don't like. Fast nu är det fixat och här sitter jag och ser ut som en död fisk. Hahahaha! Ena halvan av munnen typ hänger, lagom snyggt. Fick en massa bedövning, först salva och sedan två sprutor så ni kan ju tänka er.

Ska fortsätta att titta på serien tre kronor nu och bara ta det lugnt, njuta av denna dag.

Peace!


NOSTALGI

Time för den..

Gamla serien som sändes på tv4 för många år sedan. Den sändes på onsdagar kl 20.00.. Är det någon som har en känsla av vilken serie jag pratar om? ;)

Just precis..




Tre kronor! :)

Ska springa ut till köket och fixa en god kopp kaffe till detta. Måndagsmys! :)


SHOPPINGSÖNDAG..

Shoppingoutfit..




 

Inköpen..



Jc - 199 kr


Jc - 249 kr


Stadium - 199 kr


G-star raw - 1699 kr

H&m - 30 kr

Peace! ;)

 


SÖNDAGSMORGON..

Och här sitter..

Jag med en kopp kaffe i handen och laddar inför dagens äventyr. Idag blir det en heldag med björn i stan där vi ska shoppa loss. Där ska vi bland annat besöka g-star raw för att se om lite av vårkollektionen har kommit in.. ;) Farligt farligt men härligt härligt! :)

Igår var det..

En riktig chilldag. One tree hill maraton med hjärtat nästan hela dagen. På kvällen vankades det bortamatch mot ekerö, matchstart 17.15 en lördagskväll. Dålig planering för att vara damserie enligt mig. Ska man spela en lördagkväll ska man åtminstonde vinna och det gjorde vi med 9-0. Synd att vi inte satt flera bollar, men tre poäng och att få hålla nollan känns ändå helt okej.

Nej nu ska..

Jag fortsätta att dricka mitt kaffe för att sedan packa ner blodsockermätare, insulin, dextrosol och allt vad man kan behöva för en lång dag i stan. Måste gnugga gaddarna också och sedan ta på mig lite god parfym. Pricken över i:t liksom! ;)

Peace!


OUTFIT..

Dagens outfit..

En soft outfit inför dagens lunchdate med björn. Tjockemmet åt kebabtallrik idag och jäklar vad gott det var. Ibland får man unna sig faktiskt ;)

 






Perfekt med keps när man inte pallar att fixa frillan ;)


DOFTTIPS..

Jag fick en fråga..
Om jag har några bra tips angående parfymer som luktar gott. Därför tänkte jag att jag skulle ge er lite tips på parfymer som jag tycker luktar himelskt gott. Dessa parfymer bor i min bokhylla och jag har markerat mina absoluta favoriter med en vit pil ovanför.

 


Dolce & Gabanna; light blue

Alien; sunessence

 


Jean Paul Gaultier; classique

Calvin Klein; ckin2u

Gucci


Dolce & Gabanna; the one

Peace!


BLODSOCKERKURVOR..

Jag mäter alltid..

Blodsockerkurvor några dagar innan jag ska träffa min diabetessjuksköterska eller läkare. Och jag skriver alltid det i en diabetesdagbok, vilket är en himla smart idé. Jag får en betydligt bättre översikt över mitt blodsocker under flera dagar och jag ser tydligare vart man eventuellt kan behöva korrigera insulindoser med mera. Skriver även in om jag har tränat, hur många enheter insulin jag tar och så vidare.

Jag tänkte att..

Ni skulle få ta del av mina blodsockerkurvor de senaste dagarna. Observera att blodsockervärdena den 31/1 är tagna på min gamla blodsockermätare som slår ungefär 2-4 steg högre än min andra, på grund av att något förmodligen är fel på den. Så de värdena är inte riktigt rättivsa. Resterande blodsockervärden är tagna på min gamla blodsockermätare och stämmer därför korrekt.

 



Fler diabetiker som tar blodsockerkurvor och för in i dagbok?


VIKTIG KÄNNEDOM..

Här kommer två..
Superbra bilder på hur en person med diabetes reagerar på lågt och högt blodsocker. Dessa bilder beskriver väldigt bra symtomen och det är väldigt nyttigt för er runt omkring oss med diabetes att kunna.



Lågt blodsocker!


Högt blodsocker!


FÖRLOVNINGSRINGARNA..

Eftersom jag..
Lovade igår att ni skulle få ta del av några bilder på våra nya förlovningsringar som vi hämtade ut igår, så kommer nu några bilder.. Enjoy! :)

 


Cissis förlovningsring :)


Jag valde en slät guldring, lite bredare variant :)


Gravyr i min ring, namn och datum..


Dubbelhjärta som symboliserar oss :)

GALET FINA! :)


GLÖMSK..

Ibland är jag..

Bra glömsk och denna gången var det inte speciellt smart att glömma. Eftersom jag ska till danderyds sjukhus imorgon så ska jag ha med ett urinprov för att kolla att man inte har någon äggvita i urinen, något man alltid lämnar vid diabeteskontrollerna. Till detta tillhör det att man ska undvika kraftig fysisk ansträngning två dygn innan provet. Och smarta jag tränade ju innebandy igår och jag har match ikväll. Bra där emmet! Ringde danderyd och förklarade läget men vi bestämde att jag skulle spela matchen ikväll med tanke på att jag ändå hade tränat igår och om urinprovet ger utslag på äggvita i urinet så kan det kopplas till träningen.

Osmarta jag!


INNEBANDYTRÄNING.

Innebandyträningen gick..

Bajsdåligt för mig idag, inte mycket som gick rätt där alltså. Fast jag antar att man ska ha sådana dagar också, tråkigt nog! Bara att ta nya tag inför matchen imorgon med onsdagsgänget. Då ska vi lira korpenmatch! :)
Det positiva jag tar med mig från innebandyträningen idag är att jag åtminstonde har rört på mig. Bra där!

 

Blodsockret har..

Legat stabilt under hela dagen. Det högsta värdet jag har haft hittills då klockan är 21.30 är 11.5 mmol/l. Supernice! :) Jag håller på att ta blodsockerkurvor nu för på torsdag ska jag träffa min diabetessköterska på danderyd. Då är det betydligt lättare att se och ta ställning till hur allt fungerar med insulindoser och så vidare. Tar både före och efter måltid, samt kväll och ett nattvärde. Så inatt ska jag ställa klockan tänkte jag för att få ett nattvärde. Brukar faktiskt inte mäta mitt blodsocker på natten annars, om det inte är så att jag vaknar och känner att något är fel som till exempel ett lågt blodsockervärde.

Har ätit bra mat..

Under dagen också. Började med en skiva fiberbröd till frukost med en ostskiva på, turkisk yoghurt med hallon/blåbär i samt en kopp kaffe. Till lunch blev det sallad och köttbullar och till middag blev det en liten mängd kolhydrater i form av ris. Kycklinggryta, ris och grönsaker stod på kvällens matchschema. Yummie! :)

Och nu har jag precis ätit en skiva fiberbröd med ost på samt en liten klick turkisk yoghurt med några russin i, såhär efter träningen.

 

Kycklinggrytan puttrar på spisen :)

 

 
Kvällens middag.

Imorgon tänkte..

Jag att jag skulle lägga upp bilder på våra nya förlovningsringar som är superfina, så håll utkik! :)

 

Peace!


GRYMMA HÅRPRODUKTER..

Idag har jag använt..

Tre produkter för att skapa min supervassa frisyr som blev mycket grym idag, enligt min egen åsikt! :)

 


Steg 1 - sätt i detta vax i blött hår och föna därefter håret.


Steg 2 - sätt i detta vax i torrt hår och forma frisyren som du vill ha den.



Steg 3 - spraya håret för att hålla frisyren på plats.


Dagens frisyr..





EN MÅNDAGSKVÄLL..

Som till att börja med..
Spenderades på gymmet tillsammans med björn och helsingborg. Blev en riktigt skönt pass faktiskt, ökade på vikterna denna gång och det känns kanonbra. Tränade mycket ben och armar igår. Därefter mötte vi upp forsman på ica för att handla middag. Blev kycklinggryta, ris och sallad - supergott! :)

Efter middagen beställde jag och björn hårvax från nätet. Jag hittade en sida som säljer vax från kända varumärken fast till lägre priser än i butik. Det ska bli spännande att prova alla nya sorter som man inte har testat tidigare. Jag beställde ett som jag redan använder och som jag är väldigt nöjd med. Dock använder jag det mest till "finare" tillfällen eftersom det är så rackarns dyrt, 260 kr för en liten burk hos frisören. På nätet kostade den 229 kr - BIG LIKE!

Supernöjd med detta matta hårvax! :)


Peace!

 


RSS 2.0