FUNDERSAM..

Jag är mycket..

Fundersam just nu kan jag säga och det har jag varit ett tag nu. Jag har två olika blodsockermätare och jag känner att min äldsta blodsockermätare är mer pålitlig än den nya. På senaste tiden har jag varit tvungen att använda min nya eftersom jag inte längre hade några teststickor till den gamla.

Jag har flera gånger provat att ta blodprov på båda två samtidigt och den nyaste mätaren visar nästan alltid ett blodsockervärde som är 2-3 steg är högre än vad den andra säger. Och jag har på senaste tiden känt mig väldigt svag när jag har mätt ett värde på 5.0 mmol/l på den nya apparaten. Jag har liksom känt som att jag har en insulinkänning. Och hade jag mätt på min gamla mätare hade den ju rent tekniskt visat 3.0 mmol/l, vilket faktiskt är ett lågt blodsockervärde.

På torsdag ska jag träffa min diabetessköterska på danderyd, då ska jag minsann kolla hur detta kan komma sig. Det är ju väldigt konstigt. Bestämt mig för att återgå till min gamla mätare nu igen, trots att det är mer pill med den.

Fler diabetiker som råkat ut för detta?

Peace!


BLÄÄÄ..

Jag vaknade med..

Ett blodsocker på 9.4 mmol/l. Tog sprutorna och åt frukost. Jag funderar seriöst på om jag inte fick i mig allt insulin eftersom jag nu ligger på 16.8 mmol/l. Inte okej!

Har precis tryckt i mig en extra enhet och sedan blir det mer till lunchen om ca 1-2 timmar. Usch, jag är törstig som bara den.

 

Nästa stopp; vattenkranen.

 

Peace!


MATCH + LAGFEST

Tänkte att ni..

Skulle få ta del av min helg i bilder som jag lovade er igår. Enjoy!


Match mot kungsängen..

 


Jag..


En mycket taggad alex..


Haha, ska kungsängenspelaren slå av mig armen eller? ;)


Helsingborg drar ifrån kungsängenspelaren.


Hjärtat och jag väntar på boll.


Forsman gör mål, wohoo!

Lagfest..



Jag och coach mårten vid middagen.


Lillforsman och jag efter lite shottar! ;)

Tack för en grym helg!


SÖNDAGSMYS..

Precis hemkommen..

Från hjärtat där jag har spenderat söndagen, om man bortser från ett litet kort besök nere på pizzerian tillsammans med björn och forsman. Dagen efter fest är det givet att man ses på pizzerian, det är så vi gör här i gråzonen.

Jag och hjärtat har haft en riktig myssöndag, tittat på en massa avsnitt av one tree hill, solsidan, ätit tacos och ben&jerry's. Och det är något som jag äter väldigt sällan så det var smaskigt! :)




Och så finns..

Det säkert dom som tänker något i stil med "du som är diabetiker ska ju inte äta en massa sötsaker" och det är en myt kan jag säga. Diabetiker kan äta sötsaker, det gäller bara att man tar insulin till och kanske inte vräker i sig några enorma mängder. Fast det är lugnt för min del, jag tröttnar ändå väldigt snabbt på sötsaker. Och därefter kan man hålla ett extra öga på blodsockret.

Imorgon tänkte jag..

Att jag skulle bjuda på några bilder från helgen som var väldigt trevlig. Bilder säger mer än tusen ord sägs det ju, så håll utkik!

Sov gott alla / diabetesbruden.


BITTER MEN GLAD..

Bitter för att vi..

Torskade matchen mot kungsängen idag, så jävla trist med tanke på att vi lirade bra. Små lätta misstag som kostade oss seger, bittert!

 

Däremot är jag sjukt glad för att ikväll är det lagfest och jag är riktigt laddad! ;)

 

Outfit.. Första ölen knäckt ;)



Önskar alla en grym lördagskväll! :)


FREDAGSMYS..

Ikväll blir det..
Fredagsmys tillsammans med brudarna. Förhoppningsvis är det fler som vill se handbollen, sverige-frankrike lirar ju semifinal, matchstart klockan 17.55! :) Heja sverige!


Blir middag och film ikväll med. I rymden finns inga känslor. Har inte sett den filmen än men enligt alla kompisar som har sett den så ska den vara bra! :) Håller tummarna för det! Fast efter det man har sett på reklamen om den så verkar den SKOJ!

Peace!


DIABETES

Mina morgonvärlden..

Börjar bli mycket bättre. Igår vaknade jag med ett blodsocker på 6.7 mmol/l och idag med 5.2 mmol/l. Det är underbart! :) Jag tror att mycket beror på att jag har lagt in mer träning och ändrat om min kost, samt att jag och min diabetessköterska flyttade ned min lantusdos (dygnsdosen) till frukosten istället för till middagen.

Keep fighting alla diabetiker! :)


HUMOR..

Vallentunas damlag..

Det är ett lag där man verkligen stormtrivs, laget är bara bäst. Idag hade vi ingen målvakt på träningen så anders och zandra hoppade in i varsitt mål, kalaskul! :)

 

Och anders fick ju det absolut snyggaste målvaktsstället som vi kunde hitta i förrådet ;) Synd bara att byxorna var på took för långa! Hahahahah! Enjoy! ;)




Sorry alla, anders är upptagen! ;)


KVÄLLSFIKA..

Sitter med mitt..

Kvällsfika och bloggar. Som diabetiker är det jätteviktigt att äta något efter att du har tränat, annars sjunker blodsockret så att du får ett för lågt blodsockervärde, en såkallad insulinkänning. Ett tillstånd som inte är speciellt trevligt vill jag lova. Det är väldigt obehagligt.
Jag brukar bli som att jag är i min egna värld, darrig, klumpig och få hjärtklappning. Om en diabetiker får en insulinkänning är det jätteviktigt att man får i sig något att äta, gärna något sött som till exempel - läsk, en godisbit, dextrosol, en smörgås, ett glas mjölk eller liknande.

Kvällsfika..

Turkisk yoghurt med några russin i, fiberbröd med tomat och gurka samt en kopp kaffe! :)


Peace!


JAG VILL..

Ha vår/sommar..

Tänkte bjuda på lite gamla vår/sommarbilder för att få lite vår- och sommarfeeling i bloggen! :)

 













Jag längtar!


OMPYSSLING..

Känner mig väldigt..

Fräsch just nu. Har precis duschat, rakat benen och gjort en hårinpackning. Benen är lena som en babyrumpa nu, riktigt nice. Solen skiner in genom fönstret och jag känner mig allmänt peppad på livet. Ska försöka skriva lite cv:n på eftermiddagen, inte det lättaste alltså. Fast jag tror att man ska passa på när man har dagar som dessa, då brukar det flyta på ganska bra. Så jag hoppas att det gör det även idag.. :)


Nu ska jag gå och styla mitt hår, viktigt det där med frisyren alltså. Har man en dålig hårdag känner man sig allmänt sunkig, fler som känner så?!

Peace!


PLASTBOLL..

Plastboll, plastboll..

Och lite mer plastboll. Tisdag, onsdag och torsdag innebär plastbollslir. Det vill säga, innebandy. Skojskojskoj! :) Lirade plastboll med onsdagsgänget igår, vi är ett gäng som har hyrt en hall där vi lirar på småmål i ett par timmar sådär på kvällskvisten. På tisdagar och torsdagar är det träning med laget. GILLA!



Kasta klubba för att utse lagen.


Idag vaknade..
Jag med ett grymt blodsockervärde - 6.7 mmol/l. Det är så himla skönt att starta dagen med ett bra blodsocker, ni diabetiker förstår nog vad jag menar, inte sant?! ;) Jag har ätit frukost och druckit morgonkaffe, ska nog knata ut till köket för påfyllning.


Peace!
 


LUNCHTIPS

Köttfärsgratäng, småtomater och broccoli.

 

Köttfärsgratäng 4 pers


Du behöver;

ca 400 gram köttfärs
1 påse santa maria tacokrydda
1 gul lök
1-2 dl creme fraish
1-2 dl grädde
1 ägg
riven gratängost
1-2 tomater
svartpeppar
salt

Gör såhär;

Sätt ugnen på 225 grader. Stek köttfärsen och bryn löken. Tillsätt santa maria tacokrydda samt ½ glas vatten och låt puttra i några minuter. Blanda 1 ägg, 1-2 dl creme fraish, 1-2 dl grädde, salt och peppar efter behag i en bunke och rör om tills allt är jämt blandat. Skiva tomaterna. Häll köttfärsen i en ungssäker form och häll sedan över blandningen i formen. Lägg på tomatskivorna och riven gratängost efter behag. Låt stå i ugnen i ungefär 15-20 minuter eller tills att osten har blivit gyllenbrun.

Servera tillsammans med grönsaker.


Smaklig måltid! :)
 


EN ONSDAG..

Som denna..

Började med att jag vaknade hos hjärtat. Vi åt frukost och sedan gosade jag med hennes katt selma, drack en kopp te och tittade på våra bästa år medans hjärtat spelade dataspel. Sitter nu och väntar på att lunchen ska bli klar. Eller snarare att broccolin ska koka upp så att jag kan äta.

 

I eftermiddag ska jag gå tillbaka till hjärtat för att sedan äta middag där innan vi ska till veterinären med hennes katter. Därefter blir det direkt vidare till resten av onsdagsgänget för att lira innebandy. Skojskoj! :)

Den här veckan..

Har och kommer det att bli mycket träning, jag älskar't!

 

Måndags; gymmet

Tisdags; innebandyträning

Onsdag; innebandy

Torsdag; innebandyträning

Fredag; ledigt

Lördag; match

Söndag; ledigt

 

Det gillar både jag och min diabetes! :)

 

Peace!


SÅ OTROLIGT..

Snygg outfit..

Om ni frågar en diabeteskvinna som mig, jag är galet nöjd!

 





Jag älskar't!

 

Vad tycks om denna outfit?


KÄRLEK.

25/1-11..

Idag firar jag och hjärtat mitt 3 år och 8 månader tillsammans. Jag är så otroligt glad att jag har träffat dig och jag ville bara säga att jag älskar dig mer än vad du någonsin kan ana.



Jag och hjärtat för många år sedan.


Det är kärlek.


Jag och hjärtat på pride 2010.

Jag älskar dig cecilia!


UNDERBAR TISDAG.

Hittills har det varit..

En riktig underbar tisdag. Bara det att vakna bredvid sitt hjärta gör att man har en underbar start på dagen. Dessutom hade jag ett helt okej blodsocker till frukost och sedan har vi shoppat i täby centrum, bara jag och hjärtat. Supermysigt! :)

 

Blev ett par nya jeans, två par nya armband, en korthållare som jag fick av hjärtat samt att vi har beställt nya förlovningsringar. I like! :) Känns superbra! :)

Jag har precis..

Tagit blodsocker, som var mycket bra - 7.9 mmol/l, tagit sprutan och ätit lunch. Korvstroganoff, grönsaker och ett kokt ägg, smaskens! :) Tänkte att jag skulle bjuda på en ny bild på frisyren eftersom björn var supersnäll och hjälpte mig att kasta i ny färg igår. Tusen tack!




Fick dessutom..

En anonym kommentar i min blogg att jag passar bra i kort hår. Det var roligt att höra :) Undra vem det var som lämnade den kommentaren, lite nyfiken blir man ju allt ;)

 

Peace!


WORKOUT..

Snart dags..

För gymmet med björn och helsingborgaren. Ska bara packa och byta om för att sedan bege mig. Blodsockret låg på 8.5 så det är nice, ätit ett litet mellanmål så nu hoppas jag på att blodsockret håller sig fint under träningen! :)

 

Därefter blir det middag hos björn och lite chill. Ikväll ska björn få äran att färga mitt hår, orkar inte vara flintis längre. Haha! :)

 

Peace!


HÅRPRODUKTER..

I lördags..

Köpte jag dessutom ett nytt hårvax, mest för att burken såg ganska cool ut och det kostar normalt 130 kr så det borde inte vara helt värdelöst tänkte jag. Jag köpte det för 110 kr.

 



Och idag testade..

Jag att styla mitt hår med detta hårvax. Jag tycker att det är helt okej för de pengarna. Detta blev resultatet av den nya produkten + lite hårspray..

Dock får ni tänka bort den taskiga färgen i håret just nu. Det är verkligen time att färga nu. Eftersom jag är blond i rötterna ser det ut som att jag är flintskallig när resten av håret är svart. Och dessutom min blonda rand som inte alls är snygg nu när jag har klippt mig, den kommer fram på ett helt annat sätt då. Dags att färga!

 






MÅNDAG..

Usch, jag är..

Hemskt dålig på att blogga på helgerna. Då har jag så mycket annat för mig att jag faktiskt inte alls sitter vid datorn. Så på måndagar brukar det bli en liten helgresumé, vilket det även blir denna måndag! :)

Fredagen spenderades..

Tillsammans med ett gäng underbara människor. Det började med att vi åt middag på mc dondald's för att sedan bege oss upp till tegelbruket för att dricka en bira innan derbymatchen i tibblehallen. Och jag blev mycket glad eftersom dem serverar ölen sol på tegelbruket. Eftersom jag är glutenintollerant kan jag inte dricka speciellt många ölsorter. Corona och sol är dem enda jag kan dricka om man bortser från den finska ölen saxon som är helt glutenfri. I corona och i sol har livsmedelsverket inte kunnat påvisa gluten. Jag drack en sol och kände absolut inga symtom alls, nice!


   

Ett hett tips är att servera dessa öl med en limeskiva i, mycket gott! :)

Hur som helst, vi tittade på matchen där aik vann efter sudden. Hagberg i caperiotäby gjorde ju lätt det snyggaste målet för kvällen. Med två sekunder kvar av ordinarie matchtid drar han på ett riktigt skott, från absolut ingen vinkel alls, rätt upp i vänstra krysset. Och jag vill lova att det var stämning i tibblehallen när han sätter 8-8! :)

Efter matchen promenerade vi hem till alex där vi umgicks hela kvällen. Jag älskar vårat lag, det är så underbara människor. Det pratades, skrattades, kramades och jag tror att alla hade en grym kväll.

I lördags..

Blev det en ganska lugn dag. Framåt eftermiddagen begav vi oss - jag, hjärtat, björn och ida till täby centrum för att handla födelsedagspresenter till hanna och katta. Klockan 18.00 var vi bjudna hem till hanna på födelsedagsmiddag så kvällen spenderades ute på vischan. Blev inte sådär jättesent faktiskt med tanke på att jag och hjärtat skulle spela match morgonen efter.

Söndagen började..

Med match på förmiddagen. Klockan 09.00 satt vi i bilen påväg mot solna för att krossa västerort. Laget hade en bra inställning och klockan 10.30 var det matchstart. Första perioden slutade 1-1. Pausvila och snack och därefter vände det totalt. Vi vann andra perioden med 8-0, inte illa! ;) Slutsiffrorna i matchen blev 9-4 till oss. Sjukt bra jobbat brudar! Jag är nöjd med min egna insats, fick sätta 2 mål och det var ganska längesedan det lossnade för mig så det var skönt faktiskt. Jag jobbade på bra hela matchen och fick utmärkelsen "matchens lirare" mycket på grund av mitt hemjobb! :)

Efter matchen blev det verkligen en lugn eftermiddag. Lunch med hjärtat och sedan tittade vi på one tree hill hela eftermiddagen och nästan hela kvällen. Jag var dock sjukt trött så jag somnade ett antal gånger. Hur som helst hade vi en jättemysig söndag.
Jag älskar verkligen min flickvän!


Hjärtats student -07 > så jävla snygg :) ♥


EFFEKTIV DAG.

Ibland är man..

Bra effektiv måste jag säga. Och idag är det en sådan dag. Började med att möta upp björn, sedan lämnade vi alkoholen hos alex på jobbet och sedan åt vi lunch. Kebabsallad blev det för min del, smaskens! :) Efter lunchen blev det en runda till apoteket för att hämta ut lantus, vidare till ica för att hämta ut paket från onemed - teststickor till blodsockermätaren och lancetter till blodprovstagaren. Därefter handlade jag turkisk yoghurt och bröd på ica för att sedan bege mig hem igen. Och allt detta hände inom loppet av lite mer än en timme. Effektiv dag!


Ska alldeles..

Strax knata in i duschen. Känns som att det kan vara ganska lagom att börja med det snart. Så kan man göra sig i ordning i lugn och ro. Ska välja kläder, sminka mig och det viktigaste - fixa frillan! ;)

Köpte en ny slips igår när jag var i norrtälje, kanske att man ska ha den.. Hmm.. Ja, jag tror det! :)


Det lutar åt denna outfit..

Och självklart ingår den nya slipsen i denna outfit! :)

 
Cardigan; h&m - 100 kr

Skjorta; h&m - 249 kr

Slips; dressman - 149 kr

Jeans; g-star raw - 1699 kr


Vad tycks? 

 

Peace! 


SVAR PÅ KOMMENTAR.

Kommentar av Hanna:

Får du sänka doserna mycket när du tränar? Jag håller på att försöka få till det med pumpen och träning och det går väl sådär...
Jag är superkänslig för kolhydrater på morgon och lunch, blir tokhög av minsta lilla. Jag äter också mina på middagen, funkar ju jättebra eftersom motionen oftast sker på kvällstid.

Svar till Hanna:

Jag sänker mina doser en aning när jag tränar. Det beror helt på vilket blodsocker jag har innan jag äter, vilken typ av träning det är jag ska genomföra samt vad som ligger på tallriken (mängd och innehåll). Generellt kan man säga att jag sänker mina doser med 1-2 enheter.

Dock så kräver jag inte så mycket insulin till måltiderna längre. Förut tog jag min lantusdos (dygnsdos) till middagen men jag och min sköterska bestämde oss för att lägga den på morgonen istället för att jag inte skulle bli låg under natten, vilket jag alltid blev när jag tog den på kvällen. När jag tog lantusen på kvällen tog jag ungefär 4-6e humalog till en måltid. Nu tar jag max 3e. Oftast bara 1-2e men det är såklart beroende på vad jag äter. I snitt kan man säga att jag tar ungefär 2e.


FREDAGSMORGON..

Och den har börjat..

Betydligt bättre än gårdagens morgon. Imorse hade jag ett blodsocker på 8.0 mmol/l innan frukost. Känns väldigt skönt med tanke på gårdagens skitdag, diabetesmässigt. 

Jag har sovit som en stock inatt. Inte jättekonstigt om man tänker tillbaka på gårdagen. Skönt var det hur som helst och idag känner jag mig lite piggare.

Idag har..

Jag en fullspäckad dag, så jag hoppas på en bra dag med bra värden. Ska äta lunch med björn och lämna alkohol till alex. Därefter duscha och göra mig klar för kvällens bravader.

Middag med brudarna och eventuellt en bira på tegelbruket. Titta på innebandy, derby i tibblehallen > caperiotäby-aik. Och därefter - f e s t ! :)

Peace!


BAD DAY.

Idag har jag..

Haft en riktigt dålig diabetesdag och då blir man faktiskt himla less, rent ut sagt!

Det började redan igår kväll då jag doserade fel enheter vid ett högt blodsockervärde innan träningen. Drog upp till 2e men skulle vridna ned till 1e med tanke på att jag skulle träna. Dock vred jag doseringsknappen åt fel håll, vilket resulterade i att jag fick i mig 3e humalog. Totalt mitt eget fel eftersom min fokus inte låg till 100% på sprutan, bara att ta lärdom av det.

Efter en liten stund hade mitt blodsocker sjunkit från 18.0 till 4.5 mmol/l och jag förstod att detta skulle resultera i en riktig insulinkänning (lågt blodsocker) om jag inte åt något fort. Stoppade i mig massa dextrosol och mådde lite bättre efter en stund. Tyvärr fick jag lägga ned innebandyn tidigare än de andra.

Imorse skulle jag..

Upp tidigt eftersom jag skulle till norrtälje för att klippa mig. Klev upp lite innan 06.00. Blodsockret låg på 14.1 mmol/l innan frukosten. Tog lite insulin och åt frukost innan det var dags att gå. På bussen till norrtälje började att känna mig konstig, tog ett blodsocker och det var på väg att bli lågt. Stoppade i mig en massa dextrosol men trots det sjönk mitt blodsocker bara ännu lägre. Detta resulterar i att jag stoppar i mig ännu mer, både dextrosol och en banan.

Efter ungefär 50 minuter senare steg blodsockret, kunde då mäta ett värde på 6.9 mmol/l. Superskönt tänkte jag men anade dock att jag skulle stiga något fruktansvärt därefter. Satt mig i frisörstolen kl 09.10 med 12.2 mmol/l i blodsocker. En timme senare mätte jag ett blodsocker igen, 22.0 mmol/l. Usch. Tog insulin och promenerade iväg med några kompisar. Efter ett tag var jag tvungen att ta ett blodsocker igen eftersom jag kände mig väldigt konstig - 27.7 mmol/l. Blev då ännu en spruta med några enheter insulin till och därefter sjönk det, tack och lov!

Jag hatar dessa..

Dagar då diabetesen inte alls vill som jag vill. Det är jättesvårt att veta hur man ska göra men jag är tacksam att jag klarade mig ur det. Jag missade dock innebandyträningen idag på grund av detta. Kroppen är helt matt och huvudet spränger. Hade även väldigt ont i ryggen ett tag, förmodligen ett tryck mot njurarna. Och till råga på denna dag så fick jag en insulinkänning igen, precis när jag skulle gå till samlingen så jag blev kvar hemma.

Nu ska jag..
Gå och lägga mig. Jag är väldigt trött fortfarande, trots att jag somnade ett par gånger hemma hos hjärtat efter den sista insulinkänningen vid 17.30. Det tar på krafterna vill jag lova!

 

Och by the way, jag blev väldigt nöjd med min nya frisyr. Eller ny och ny, men efter klippningen. Så nu är det kortare och betydligt snyggare. Imorgon ska jag styla upp den efter en ny idé, hoppas frillan vill som jag vill! :)

I will stay strong, I will fight, I will win!

/ Diabetikern.


OUTFITS.

Lägger in tre olika outfits..



Skjorta; g-star raw - 1100 kr

Slips; creole - 69 kr

Chinos; cubus - 199 kr

Hängslen; jack&jones - 149 kr

Skor; converse - 699 kr



Cardigan; h&m - 99 kr

Skjorta; h&m - 99 kr

Slips; creole - 69 kr

Linne; h&m - 99 kr

Jeans; g-star raw - 1699 kr


Cardigan; h&m - 99 kr

Skjorta; h&m - 99 kr

Slips; creole - 69 kr

Linne; h&m - 99 kr

Jeans; g-star raw - 1899 kr


Vilken outfit gillar du bäst? Lämna en kommentar.


DIABETES.

Diabetesen mår..

Så mycket bättre nu och det gör jag med. Håller jag bra värden mår jag bra, det är ganska logiskt egentligen. Detta beror förmodligen på att jag tränar minst 4 ggr i veckan och äter helt annorlunda. Kost och motion är i princip a-o för att må bra och det är något som diabetesen mår mycket bra av.

Jag kan säga att jag märker väldigt stor skillnad när jag tränar och när jag inte tränar. Det ger utslag på blodsockervärdena direkt eftersom det sker en förändring.

Idag har mitt högsta blodsockervärde varit 9.0 mmol/l. Det är grymt jobbat! :)

Som ni kanske..

Har noterat så utesluter jag kolhydrater till lunchen. Detta är en metod som fungerar mycket bra för mig. Däremot så äter jag en liten mängd med kolhydrater till middag de dagarna jag tränar. Då håller jag ett stabilare blodsockervärde under träningen och kan oftast träna utan att få några låga blodsockervärden. Och efter träningen äter jag något igen eftersom träningen sänker blodsockret några timmar efteråt.

 

Har jag inte ätit ordentligt efter träningen brukar jag nästan alltid vakna med ett lågt blodsockervärde, det vill säga under 4.0 mmol/l någon gång under natten, oftast nångång mellan 04.00-07.00. 

Har ni några frågor, får ni hemskt gärna lämna en kommentar. 


LUNCH.

Dagens lunch..


Sallad, avocado och köttfärsgratäng :)


PLASTBOLL.

Det finns en sport..

Som ligger mig mycket varmt om hjärtat - innebandy. Jag spelar i världens bästa damlag, det går inte ens att beksriva detta lag. Om jag skulle beskriva vallentuna ibk's damlag med tre ord så skulle det vara - glädje, hjärta och kärlek!

Det är så oerhört skönt att trilla ned på tisdagar och torsdagar och möta dessa underbara människor. Det skrattas, det pratas, det liras innebandy och det är bara allmänt supernice! :) 

Peace!


LEVERANS..

Har hämtat ut..

Skorna som jag beställde från ellos idag. Och tänka sig så satt faktiskt alla tre paren bra, tummen upp på det! :) Synd bara att de andra två höga pumaskorna inte kommer förrän i februari, bara att vänta.

 


Pumasko i tyg - 399 kr


Pumasko i tyg - 399 kr


Innesko från adidas - 499 kr


LUNCHTIPS..

Dagens lunch..

 


Broccoli, morötter, avocado, kyckling och sås gjord på creme fraish och paprikakrydda :)

En diabetikers syssla innan måltid..


Ta blodsocker och insulin.


EN MÅNDAGSMORGON..

Som denna har..

Börjat mycket bra måste jag säga. Sovmorgon, dusch, grymt blodsockervärde, frukost och kaffe. Det enda som som fattades var att vakna med hjärtat mitt. 

I helgen var..

Det som sagt lite partaj, eller snarare sagt i fredags. Supergrym kväll, hur kul som helst. Längesedan jag var ute och partade ordentligt nu. Började med middag hos björn och sedan vidare till sofia.

 

Jag hittade dessutom ett vitt vin som innehåller väldigt lite socker, mindre än 5 gram/liter. Vinet heter aussie och köps på 1-literstetra. Höll ett betydligt lägre blodsockervärde än normalt när jag festar. Toppen! :)

I lördags..

Blev det ganska lugnt. Pizza med brudarna och sedan hem och ta en powernap. På kvällen åt vi middag på kinarestaurangen och sedan var vi hos björn och hade spelkväll. Hur trevligt som helst! :)

Söndagen spenderades..

Tillsammans med hjärtat. Blev en riktigt lugn söndag. Blev en sväng ned till forsman där vi hjälpte henne med diverse grejer och sedan hem igen. Blev tacos, naturgodis och tv/film. Supermysig söndag med mitt hjärta. Jag älskar dig cecilia! 

Tänkte att jag..

Skulle avsluta detta inlägg med en riktigt snygg bild från i fredags. Haha, not!

 


Kada, forsman, jag, schyllan och björn! :)

 

Peace!


PARTAJ!

Jag är galet..

Taggad inför kvällen, ska bli superkul. Jag tänkte att jag skulle bege mig in i duschen nu kanske, ska ju snart vara nere i centrum. Haha, kände bara att jag behövde kasta in ett litet blogginlägg.

 

Önskar er..

En riktigt grym fredagskväll. Let's party! :)

 

Och grattis findus på födelsedagen! :)


Peace!


FREDAG, I'M IN LOVE..

Fredag idag..

Och denna dag bjuder då på äventyr, mycket trevligt ska det bli. Blev en riktigt lugn morgon idag. Började med att jag vaknade klockan 05.00 och kände mig väldigt svag, lågt blodsocker såklart. Tog ett prov och ja, 2.8 mmol/l. Bara att knata upp på mina spaghettiben och göra ett litet glas oboy samt en liten skål med turkisk yoghurt och russin. Somnade som en stock efteråt och har sovit väldigt tungt och länge på morgonen.

Blev inte frukost förrän 10.15 idag eftersom jag var så trött. Tänkte bara chilla på förmiddagen. Jag ska fixa en outfit inför kvällens äventyr.

Kvällen börjar med ett besök på bolaget och ica. Därefter vidare till björn för att fixa middag och dricka några glas vin. Och sedan vidare till sofia på festligheter. Supertrevligt! :)

 

Peace!


OUTFIT IGEN..

Langar upp en till..

Outfit som jag tycker är väldigt nice. Har lite beslutsångest på kläder till imorgon. Pleas help, vilken är snyggast? Denna eller den som jag laddade upp tidigare idag?

 



Peace! :)


LUNCH..

Dagens lunchtips..
Supergott, går väldigt fort att laga och framförallt - nyttigt :)

 


Kokta herrgårdsgrönsaker, kotlett, keso och egengjord tzatziki.


VÅROUTFIT..

Plockade fram..

En riktigt nice outfit om man frågar mig. Hela outfiten är köpt på min favoritbutik g-star raw. Deras kläder är verkligen supersköna och snygga. Enda nackdelen är att dem kostar en slant, men som man brukar säga - det kostar att ligga på topp! ;)




Och till det ett par vita converseskor, en halsduk och en skinnjacka.

Fucking awesome! ;)


NY HEADER..

Jag har trixat..
Lite till med en ny header nu. Och jag är nöjd måste jag säga med själva layouten. Fick med allt som jag ville ha med. Det känns som att min header representerar mig ganska bra faktiskt! :)

 

Jag har bara..

Ett problem. Oavsett hur stor jag gör min header och oavsett hur jag försöker trixa med måtten så blir den för kort. Vad beror det på?


BRA START..

På morgonen idag..

Jag vaknade med ett kanonbra blodsocker, sådant är verkligen superskönt. Gjorde en jättegod och nyttig frukost. Det låter väl som en rätt soft morgon i min mening. Sitter och dricker mitt morgonkaffe just nu som inte är riktigt slut än.

Diabetesen..

Mår betydligt bättre nu än vad den har gjort sedan nyår. Kan bero på att jag har varit sjuk och att jag inte tränat någonting sedan matchen den 19/12-10 fram tills matchen den 8/1-11. Därefter har mina dagar bestått av mycket träning och jag har nu ett mycket jämnare blodsocker igen.
I like! :)

Lördag; innebandymatch.
Söndag; ledig.
Måndag; gym.
Tisdag; innebandyträning.
Onsdag; innebandy på skoj.
Torsdag; innebandyträning.
Fredag; gym.
Lördag; ledig?
Söndag; ledig?

Detta resulterar i detta fina morgonvärde..




Dagens frukost..


(Kaffe, knäckemacka med ost, turkisk yoghurt med blåbär och hallon i)


Peace :)


INNEBANDY

Snart är det..
Dags för lite plastbollslir igen. Vi är ett gäng som har hyrt en hall där vi ska lira innebandy för skojs skoll. Detta har alltså inget att göra med mina vanliga innebandyträningar.

Jag och hjärtat har varit en sväng i täby centrum där jag har köpt en ny sticka (innebandyklubba). Bladet som jag skulle köpa kostade 250 kr och var i fel färg. Klubban kostade 390 kr och därpå satt det rätta bladet. Och dessutom var den nedsänkt från 1000 kr så det känns som en bra deal. 140 kr till för en hel klubba istället för enbart ett blad. Great! :)

Imorgon ska mogge få bygga en ny klubba till mig och sedan hade jag tänkt att dra igång mitt målskytte igen. Längesedan nu (om man bortser från i lördags).


Har ätit god middag - fläskfilé med grönsaker och tzatziki samt beasås. Yummie! :) Har precis bytit om till träningskläder och är allmänt laddad för kvällens plastbollslir :)

 



Let's rock - Peace!


GLADARE..

Idag är jag..

Lite gladare än vad jag var igår kväll. Bitterheten har lämnat min kropp. Gjorde en ny bloggdesign i paint idag. Jag har inga andra bildprogram, that's why. Enligt mitt tycke är det åtminstone roligare med den här headern än med en tom ruta bara. 

Någon som vet hur man får headern lite större? 


BITTER..

Jag är otroligt..

Bitter just nu vill jag lova. Och kan ni gissa på vad? Jo, på blogg.se.. Förbannade sida! Jag har suttit och pillrat i flera timmar med den där headern som ni kan se i det förra inlägget. Och tror ni att den går att lägga upp? Nej!
Jag är så sjukt förbannad just nu! Jag lägger in bilden men ingenting händer, drygt!

Så förlåt mig alla läsare, men denna bloggdesignen får duga ett tag. Jag orkar inte med detta!

Fler som har samma problem med headern?


BLOGGDESIGN..

Bloggdesignen ser..

Ut som den gör just nu. Gjorde en superfin header till min blogg men den är alldeles för stor och passar därför inte. Jag har dock inte tid att fixa in en ordentlig header just nu utan bloggens design får se ut som stryk för några timmar. Hinner nämligen inte fixa om den nu.

 

Dags att börja med middagen nu och sedan är det plastbollsträning.

 

Peace!


DAGENS OUTFIT..

Eftersom jag längtar..

Så otroligt mycket efter våren var jag tvungen att slänga på mig en våroutfit idag. Det är ju faktiskt inte så kallt ute idag ;)

 



Framifrån :)



Jag älskar hängslen :)



Skinnjacka & vårskor på ;)

Peace!


JAG VILL HA VÅR..

Längtar väldigt mycket..

Efter våren just nu. Tänk vad skönt att inte behöva alla tjocka kläder på sig, bara glida ut i en skinnjacka och glänsa i vårsolen. Hur skönt låter inte det? ;)

Igår klickade jag och björn hem lite vårskor från nätet, så himla snygga. Jag hoppas att dem passar när dem kommer. Det drygaste är att vi måste vänta till den 10 feb på vissa par, morr. Jaja, bara att gilla läget :)

Dessa skönheter hoppas jag ska få pryda mina fötter i vår..



(Klicka på bilderna för större format)

Och sedan köpte jag även ett par nya inneskor som jag fastnade grymt mycket för. Kanske av den anledningen att dem matchar min otroligt snygga innebandyklubba ;)



(Klicka på bilderna för större format)


Peace!


SKINANDE RENT..

På rummet nu..

Riktigt skönt att städa undan allt skit som samlas. Jag hade till och med mina kläder från mellandagsrean kvar i sina påsar. Fast nu är dem vikta och ligger så fint i byrålådan. Pluspoäng till mig, yes! ;)

Snart ska jag fixa lite lunch för att sedan ta en dusch. Senare blir det en sväng på gymmet och därefter en välbehövlig och nyttig middag, yummie..

Peace!


DÅLIG BLOGGARE..

Jag har varit..

Sämst på att blogga de senaste dagarna. Hjärtat har varit ledig och vi har spenderat en massa tid tillsammans, vilket har varit riktigt underbart! :)

 

I torsdags..

Spenderade jag, hjärtat och sofia dagen i uppsala. Började med att vi blev bjudna på lunch hos deras chef, riktigt gott var det. Och sedan tittade vi på innebandy, storvreta tog emot våra vita krigare, caperiotäby. En match som storvreta tog hem.

 

I fredags..

Blev det en riktig softardag med hjärtat. Vi lunchade tillsammans med björn och forsman och sedan hyrde vi film och bara hade det mysigt.

 

I lördags..

Hade vi hemmamatch mot kth. Ingen innebandy eller någonting sedan matchen den 19 dec. Spännande tänkte jag.. Och vi hittade tillbaka till vårat spel vilket var superskönt. Den matchen vann vi med 9-6, grymt jobbat! Det som var mindre skönt var att i princip alla som var med var sjuka, haha! Det visar vilket enormt hjärta vi har i laget! :)

Efter matchen blev det återigen lugnt och det har nog aldrig varit så skönt att vara hemma som denna kväll, jag var helt död i hela kroppen så denna hemmakväll uppskattades enormt. Plus att jag hade världens huvudvärk som absolut inte ville släppa. Jag och hjärtat hyrde tre filmer som vi kikade på. Mys på hög nivå! :)

Igår..

Började äventyret med lägenhetsvisning tillsammans med hjärtat. En fin lägenhet inuti, men vi bestämde oss för att avvakta. Det fanns sina orsaker, men det tänker jag inte gå in på här.


Därefter vidare till täby centrum, där vi mötte upp resten av ligan. Haha! :) Jag fixade ett nytt mobilt bredband. Så nu är man kund hos tele2. Trevligt! :) Känns som att det kommer att bli bättre än det jag har nu, som är totalt värdelöst!


Käkade middag och begav oss mot tibblehallen. Caperio tog emot pixbo och piskade dem rejält. Skönt att även deras spel lossnade. Blev seger med 11-2. Den sved ju inte direkt ;)

 

Peace!


MUMS..

Jag åt en supergod..

Lunch för ett tag sedan. Korvstroganoff med wook-grönsaker och kokt ägg. Superenkelt och gott! Ett bra tips för alla diabetiker framförallt eftersom det inte innehåller speciellt mycket kolhydrater. Och det sägs att ägg ska stabilisera blodsockret, vilket är toppen!

 


SPELARMÖTE..

Ikväll har vi..

Spelarmöte med innebandyn. Ska samla truppen och prata lite. Och förhoppningsvis blir detta en riktig nyladdning för laget. Jag har bakat kladdkakemuffinsar till mötet, något som var uppskattat av laget sist. Och även för att kada fyller år idag. Då har man en ursäkt att fika, haha! ;)


Glutenfria kladdkakemuffinsar, mums :)


NYÅRSAFTON I BILDER

Bilderna ligger..

Dock inte i sin normala ordning efter kvällens alla händelser. Jag hoppas att det är okej trots allt och att ni njuter av bilderna. Ni fick ju faktiskt se hur våran nyårsafton ser ut i bilder ;) Enjoy!



muchen på plats ;)


kökshäng efter att vi har varit ute och firat in 2011 :)


björn, jag och carro :)


mia och den älskade bålhinken ;)


nu ska det lekas pennan i flaskan ;)


jag ägde hanna i pennan i flaskan ;) mohaha!


forsman chillar i soffan :)


mia, hanna och cissi chillar i köket innan middagen :)


moa och carro tävlar i pingisbollsblåsning ;)


varmrätten - rotfrukter, oxfilé, sallad och olika såser :)


moa och carro :)


hjärtat mitt :)


tolvslaget, snöar för fulla muggar! :)


förrätten - bruschetta med tomat, pesto, lufttorkad skinka och mozarella samt laxrullar


mia och björn ska lämna över limen till nästa lirare :)


ida och forsman chillar med lite alkohol ;)


2011..

Det nya året är..

Invigt tillsammans med ett gäng underbara människor. Nyårsafton var supertrevlig, dock såg jag nog ut som en levande zombie eftersom jag var sjuk. Haha! ;) Jag tänkte slänga upp lite bilder efter att jag har samlat in några.

 

I slutet..

På 2010 blev jag dökär i g-stars kläder. Shoppade en del kläder där på mellandagsrean, dock inte alla från reabordet men det var det verkligen värt. Tänkte att jag skulle dela med mig lite bilder på dessa kläder.

 

 
Twisted jeans, den mörka varianten :)

(klicka på bilderna för större bild)

 

Twisted jeans, den ljusa varianten :)


(klicka på bilderna för större bild) 


Jag kan förklara för er som undrar varför jeansen ser ut att ha så konstiga ben. Det är för att det ger en bättre passform, de blir inte så breda i benen :) Perfekt och mycket snyggt enligt mitt tycke!


 

Skjortor :)

(klicka på bilderna för större bild)


RSS 2.0