KAFFE I FARTEN..

Snart dags att..

Dra till täby centrum, men först en kaffe i farten. Det är viktigt, givetvis i min djurgårdsmugg! ;)
Jag älskar vädret ute.. Solbrillorna på, check! ;)








Peace! ;) 

 


TORSDAGSMORGON..

Jag känner mig..

Ganska utvilad idag. Det har varit uppehåll med innebandyn i snart två veckor och det märks på mina blodsockervärden att jag inte har tränat lika mycket som vanligt. Igår kväll promenerade jag, hjärtat och björn i nästan två timmar och imorse vaknade jag med ett bättre blodsockervärde, vilket är jätteskönt! :)

 

Har ätit frukot och sitter nu med mitt morgonkaffe, så otroligt gott. Ute skiner solen och jag känner på mig att det kommer att bli en bra dag idag! :)

Peace! :)


G-STAR RAW..

Slängde även på..

Dessa skönheter på min andra beställning, eftersom det är billigare att handla via nätet än i butik. Och då har man ju några hundra extra att göra något annat roligt för. Fast sedan räcker det nog med byxor för min del.. Iallafall ett tag framöver..

 



G-star raw's jeans är dagens hiss! :)


THE MONIKERS..

Tänker på mitt hjärta..

När jag lyssnar på deras låt "oh my god".. Underbar text och man blir galet glad av den låten. Ta åt dig av texten gumman! :)

 

 



Jag älskar dig av hela mitt hjärta!

REA REA REA..

Hittade precis..

En sida på nätet där dem säljer billiga produkter, hittade tre saker som jag klickade hem för en billig peng. Det gillas starkt av en crazy brud som mig! ;) Två av dessa produkter var på rea och det gör ju inte direkt ont i hjärtat eller i plånboken.. ;)




Vad tycks?


FINMIDDAG..

Lagade finmiddag..

Till min älskade idag - fläskfilé, potatisgratäng, sallad, röra samt bearniesås. Oh herregud, mitt i prick. Jag är ju en mästerkock, blev galet gott! ;)

 



Otur att jag var tvungen att äta detta till middag, haha! SYND! ;)

 

Peace!


DESIGN..

Ny design..

På min älskade blogg och jag är grymt nöjd. Bara för att jag är så j*kla bra, tralalalala! ;)

 

Peace!


RECEPT..

Fläskfilé- och grönsaksgryta med pasta!

 

 




4 pers - du behöver;

1 röd paprika

1 gul paprika

1 zucchini

2 morötter
1 fläskfilé ca 600 g

2 creme bonjour vitlök/örter
5 dl vispgrädde
pasta
grillkrydda
salt

Gör såhär;

Koka pastan enligt anvisningarna.

Skär fläskfilén i mindre bitar och krydda dem med grillkrydda och salt. Hacka grönsakerna och fräs dem. Lägg dem sedan på en tallrik och stek köttet. Blanda sedan ned grönsakerna i stekpannan med fläskfilén igen. Häll i creme bonjour samt grädde och låt puttra på svag värme i ungefär 5-10 minuter.

Servera gärna tillsammans med en sallad!

Smaklig måltid! :)


VÅRSNYGG..

Klickade precis hem..

Ett par galet snygga plagg från hm's hemsida, allt inklusive frakt för 531 kronor. Hur grymt är inte det?! Jag kommer att bli vårsnygg när dessa plagg kommer! ;)

 

 



Så nöjd! ;)


MÅNDAGSEFTERMIDDAGEN..

Spenderas på detta vis..



Kaffe och tre kronor, SYND! ;)


Peace!


DAGENS..

Lunchstips..



Keso, avocado, herrgårdsgrönsaker samt hericoverts och ost- och baconkorv.

Blodsocker..



Strålande fint! :)

Peace!


SÖNDAGSKVÄLL..

Och jag har..

Haft en fantastisk söndag. Har spenderat hela dagen och kvällen tillsammans med mitt hjärta, riktig kvalitétstid. Började med att vi vaknade väldigt tidigt efter en liten miss med tidsomställningen. Jag ställde fram min klocka en timme redan igår kväll innan vi somnade eftersom jag trodde att min inte ställde om sig automatiskt, vilket den gjorde. Så imorse låg min klocka två timmar före, haha! Så kan det gå men desto mer fick vi ut av dagen! ;)

 

Blev frukost och sedan en dusch innan vi bestämde oss för att dra in till stan. Shoppingdag med hjärtat i vårsolen lät ju inte helt fel liksom, bara hon och jag. Vi gled runt i lite affärer och sedan mötte vi upp cissis syrra, jessica. Spenderade lite tid tillsammans innan jessica var tvungen att dra vidare, riktigt trevligt.

Framåt eftermiddagen åkte vi hem och handlade alla ingredienser till middagen. Tittade på film, lagade middag samt efterrätt och bara chillade. Perfekt söndag!

Jag saknar dig redan mitt hjärta!

 

Blodsockret har legat bra hela dagen, förutom morgonvärdet som var lite högt - 12.3 mmol/l. Därefter har jag legat kanonbra, mellan 5-8 mmol/l. Det uppskattas! :)

Ska titta på big brother nu och sedan nanna kudden, är ganska trött. Tänkte uppdatera mer imorgon!

Peace!


EN MYSIG KVÄLL..

Har spenderats..

Hemma hos familjen grasswald, eller snarare, lina och tess. Tacos till middag och j*klar vad gott det var! :) Hampus har blivit jättestor nu. Det märks verkligen att det var längesedan vi träffade dem. Kvällen var som sagt supermysig och det var jättekul att träffa dem igen! :)

 

Sitter nu med högt blodsocker, 17.1 mmol/l. Har tagit lite extra insulin och gjorde en kopp kaffe på det, mums! :) Imorgon ska jag jobba, sweet! :) Och efter jobbet ska jag träffa forsman, björn och helsingborg för diverse fredagsmys. Och sedan slutar kvällen tillsammans med hjärtat mitt, perfekt fredag! :)

Peace!


LÄCKERT..

Plockade ihop..

En riktigt grym outfit, love it! Oslagbart en vårdag som denna. Blev oerhört taggad nu när jag mår bra igen, haft en jobbig natt med ett flertal låga blodsockervärden och som följd på detta högt morgonvärde. Blodsockret är nu stabilt och huvudvärken har släppt, vilket resulterar i att humöret är på topp! ;)


Ikväll blir det tacos hos lina och tess och imorgon ska jag jobba. Life's good! ;) 


Grrr... läcker outfit! ;)








Jag älskar mina nya brallor. Skönaste hänget ever, kan ju duka upp hela picknick-korgen i fram ;)

Peace!


BRÖDBAKET..

Blev väldigt..

Lyckat den här gången. Lantbrödsmixen var riktigt god faktiskt. Smakade en kant med smör och ost på, nu när det är nygräddat och mums, riktigt gott! :) Mixen är baserad på ren havre och surdeg.

Peace!


DIABETES OCH GLUTENINTOLLERANS..

Ja, that's me..

Jag har alltså både diabetes och glutenintollerans, mycket att hålla koll på ibland. Det är tur att vi lever på 2011-talet trots allt, för nu finns det ganska mycket hjälpmedel för diabetes och vården är bra.

För att jämföra - när jag var tre år gammal och vi fick min första blodsockermätare, eller fick köpa snarare (650 kronor) för på den tiden var det inte gratis. Den blodsockermätaren hette refolux och det tog 1 minut och 20 sekunder för att få provsvaret. Blodsockermätaren jag har nu är gratis, heter glucocard x-meter och tar 5 sekunder att få provsvar på. Snacka om att utvecklingen går framåt?! ;)

Detsamma gäller även den glutenfria maten. Utbudet var inte speciellt stort år 1995. Och dessutom fick man hämta ut maten på apoteket. Nu handlar man maten i en vanlig ica-affär och utbudet har blivit väldigt stort om man jämför då och nu. På restauranger på den tiden var det nästan omöjligt att få tag i glutenfri mat. Idag reder till och med de flesta restaurangerna såsen med maizena mjöl så att desto fler ska kunna äta. Bra där! :)

Jag har precis bakat en limpa på en ganska ny brödmix- lantbrödsmix heter den.




Det ska bli spännande att se om jag har lyckats med bakandet denna gång och även vad denna limpa smakar. Haha! :)

Peace!


BLODSOCKERVÄRDEN..

Gårdagens blodsockervärden..

Låg faktiskt mycket bra, jag är grymt nöjd! Det är skönt när man har stabila blodsockervärden, då mår man mycket bättre.

Tänkte dela med mig lite av hur gårdagens vanor såg ut - blodsockervärden, vad jag åt / drack samt insulindoser till det..

 

09.00 - Innan frukost; 4.9 mmol/l. - Kaffe med mjölk, lite oboy, fiberbröd med ost, turkisk yoghurt med hallon/blåbär i. - 20e lantus och 2e humalog


12.00 - Efter frukost;
7.7 mmol/l.


13.30 - Innan lunch;
6.8 mmol/l. - 1 ost- och baconkorv, 1 avocado, keso, kokta herrgårdsgrönsaker samt vatten. Kaffe med mjölk efter maten. - 1e humalog


14.30 - Efter lunch;
11.3 mmol/l.


16.20 - Mellan lunch och middag;
9.4 mmol/l. - 1 grillad korv utan bröd med lite ketchup och senap.


18.30 - Innan middag;
7.4 mmol/l. - Bakad potatis med skagenröra samt lite apelsinjuice. - 3e humalog


19.45 - Efter middag;
4.9 mmol/l. - Ett glas oboy.


21.45 - Kväll:
11.0 mmol/l.

 

Gårdagens högsta..

Blodsockervärde var alltså 11.3 mmol/l, vilket faktiskt är helt okej. Jag är nöjd! :)


FRUKOST..

Det viktigaste målet..

På dagen som man brukar säga. Jag äter alltid frukost, no matter what. Jag äter i och för sig alla måltider - frukost, lunch och middag, ibland även mellanmål men inte alltid.

Dagens frukost var iallafall mycket god..



Lite apelsinjuice, kaffe, fiberbröd med ost samt turkisk yoghurt med blåbär/hallon i.


Innan jag åt detta hade jag ett blodsocker på 8.1 mmol/l. Tog mitt insulin, 20e lantus, som är ett långtidsverkande insulin och även 3e humalog, som är ett snabbverkande insulin, även kallat måltidsinsulin.


SHOPPINGTISDAG..

Tillsammans med..

Björn i täby centrum, lite lagom sådär. Blev några inköp som jag är riktigt nöjd med! :)

 

H&m - 149 kr

 

H&m - 399 kr

 

Och sedan till det grymmaste, en vågad bralla..








Detaljer som jag älskar..


 

Humörbyxor - 700 kr.

Hiss eller diss? Svara ärligt! :)


Kvällens middag..



Bakad potatis med skagenröra och sallad.

 

Peace! :)


REST IN PEACE..

Ett stort grattis på födelsedagen till min älskade pappa idag!

R.I.P.

Jag älskar och saknar dig!

/ Din dotter.


UNDERBARA VÅRSOL..

Solen skiner..

Och det är typ +10 grader ute. Hur härligt är inte det?! :) Idag ska jag till täby centrum med björn för lite vårshopping, har fått massa presentcheckar från diverse affärer som ska utnyttjas! :) Gilla!

 

Eftersom det är strålande väder ute så passade jag på att dra på mig värsta våroutfiten. Slitna jeans, jeansskjorta, skinnjacka och converse. Det gillas starkt!

 

Peace!


VÅÅR..

Ge mig mer..

Sol, sol, sol.. Jag älskar vårsolen, den gör mig på galet bra humör och livet känns underbart! :) Så jag plockade fram en våroutfit i hopp om att solen ska dyka upp idag.. ;)






Jacka; new yorker - 399 kr

T-shirt; h&m - 149 kr
Jeans; g-star raw - 1699 kr

Smycken; mest från creole

 

Peace! :)


GULLAN..

I sina bästa..

Dagar på onsdagsinnebandyn. Jag älskar outfiten, hahaha.. Humor på hög nivå! ;)






Schööööning! :)


MIN LÖRDAGSKVÄLL..

Jag bjuder..

På min lördagskväll i bilder istället för en massa text. Jag tycker personligen att bilder är lite roligare än att sitta och läsa en massa text. Speciellt om bilder finns att tillgå. Så enjoy!

 


Mårten, björn och jag.



Puss min älskade cecilia.


Ida, katta, jag och hanna.


Jag och hanna.


Hanna och ida.


Jag och hanna har kramkalas.


Givetvis är mina converse med.


Ida och jag.


Ida, jag flaschar musklerna och helsingborgs ben.


Hjärtat och hanna äger dansgolvet på våning ett.


Hanna och katta.


Björn, ida och cissi.


Åh vad jag älskar dig cecilia.


Björn, jag och hjärtat på dansgolvet på tre kronor.

Tack för en trevlig lördagskväll! :)


SÖNDAGSKVÄLL..

Sitter och slötittar..

På big brother, är fruktansvärt trött och har en lite lättare huvudvärk, förmodligen för att jag är så trött. Jag sov inte så bra inatt så ögonen är ju inte helt med idag, haha! Blir till att sova ut imorgon.

Tänkte bara kika in och säga att jag uppdaterar min blogg imorgon, så håll utkik om ni är intresserade! :)

Peace!


ÖGONBOTTENFOTOGRAFERINGEN..

Gick galant..

Dock ser jag knappt någonting nu, det är väldigt suddigt. Och huvudet värker eftersom ögonen är så pass känsliga efteråt. Om några timmar ska jag jobba och då hoppas jag verkligen att det är bättre. Ska stänga ned datorn nu, ögonen pallar inte. Tänkte bara säga att det gick galant! :)

 

Trots diabetes i snart 19 år så hade jag inga förändringar på ögonen, vilket faktiskt är imponerande. Det enda är att jag har en leverfläck på högra ögat, men den satt långt ifrån synfältet så det var inga problem. Och en stor eloge till hon som gjorde fotograferingen på mig, hon var superbra och hade humor! :)

Ska ta en kopp kaffe nu och fira att det är fredag, woho! :)

 

Trevlig fredag! :)


TORSDAGSKVÄLL..

Och livet rullar på..

Snart är det fredag vilket innebär helg, gilla! ;) Dock finns det ett moment under morgondagen som jag helst skulle vilja hoppa över och det är en ögonbottenfotografering som alla diabetiker måste göra. Det blir helt enkelt kvällens diss! Klockan 8.55 imorgon ska jag infinna mig på vårdcentralen för denna fotografering och därefter får man försämrad syn under ett par timmar.

Imorgon ska jag få börja jobba klockan 12.00 istället, så jag hoppas att synen är normal till dess. Jobbigt att vistas i ljuset annars eftersom ögonen är så pass ljuskänsliga några timmar senare.

Efter jobbet ska jag, björn och forsman åka en snabbis till täby centrum för diverse småinköp. Blir förmodligen en liten visit på systembolaget också eftersom det vankas lagfest på lördag efter matchen! ;)


Ikväll har jag..

Tränat innebandy med världens bästa damlag, en mycket bra och givande träning. Läget i laget ser laddat ut inför lördagens drabbning - järfälla. Om vi besegrar dem så är vi det enda laget som har besegrat dem under säsongen.

Lördag klockan 16.00 i hammarbacken > vallentuna-järfälla. Be there!


Dagens blodsockervärden..

Har legat ganska jämt faktiskt och helt okej under hela dagen. Jag har legat mellan 6.2-11.2 mmol/l, vilket är superskönt. Och det märktes även på träningen ikväll, jag hade en helt annan ork.

Peace! :)


NEDFÖRSBACKE..

Onsdagar betyder att..

Det är bara nedförsbacke kvar i arbetslivet, helgen närmar sig liksom. Iallafall om man frågar forsman. Och enligt min åsikt tycker jag att det är mycket riktigt! :) Har jobbat idag och ska jobba veckan ut, sedan tar jag helg. Sista seriematchen ska spelas och järfälla står för motståndet. Dem är obesegrade hittills. Därefter vankas det lagfest! ;)

 

Jag slutade tidigt idag med, 13.30. Promenerade hem i det underbara vårvädret. Har druckit en kopp kaffe och ätit mellanmålsmacka framför tre kronor, en riktigt soft eftermiddag med andra ord. Tänkte packa nu, innebandy ikväll. Passar även på att lägga fram kläder till morgondagen när jag ändå är i farten.

Idag blir det middag hos björn med brudarna och sedan ska vi iväg till våran onsdagsinnebandy.

Peace! :)


TISDAGSEFTERMIDDAG..

Tidig morgon imorse..

Klockan ringde straxt innan 06.00. Duschade, gjorde mig i ordning och åt frukost. Strålande blodsockervärde till frukosten - 6.9 mmol/l, det gjorde mig glad! :) Traskade sedan till jobbet vid 7.15 och redan då värmde solen på benen. Supermysigt väder idag verkligen, nu är våren på väg! :)


Idag glömde jag helt bort att ta min lantus på morgonen, brukar ta den runt 09.00-snåret men det tänkte inte jag på idag, full fart på förskolan nämligen. Runt 11.30 kom jag på att jag inte tagit lantusen så den blev lite sen idag.. Hade då ett blodsocker på 11.9 mmol/l så det var ju ingen jättekatastrof. Imorgon får jag ställa ett alarm så att jag verkligen kommer ihåg att ta den. Man har så mycket annat i huvudet när man jobbar.

Slutade tidigt idag, 13.00. Så nu ska jag ta mig en kopp kaffe och titta på säsong fem av tre kronor som jag har lånat av forsman. Det var längesen jag tittade på tre kronor nu.

Peace! :) 


MÅNDAGSKVÄLL..

Och jag är..

Fruktansvärt pigg faktiskt, trots en hektisk dag. Morgonen började med att dem ringde från förskolan där jag jobbar (vikarierar) på och frågade om jag kunde vara där ca 40 minuter senare. Det kunde jag dock inte eftersom jag precis hade vaknat med en känning några minuter innan de ringde. Så jag vilade 10 minuter till och tog sedan ett blodsocker, då låg jag bra igen. Hoppade in i duschen och åt frukost och var på jobbet till 8.00, skulle egentligen ha börjat 9.00 idag. Fick dessutom jobba längre än vad jag skulle på eftermiddagen så det blev några extratimmar idag, wiee! :)

Direkt efter jobbet sprang jag hem för att kasta i mig middag och sedan var det dags att traska upp till våran innebandyhall eftersom vi har caféet denna vecka med innebandyn. Jag och hjärtat hade kvällens första pass. Det var dock väldigt lugnt, vi var dem enda kunderna eftersom småtjejernas träning blev inställd. Vi spelade kort och yazti och hade det allmänt trevligt! :) Skrattade massor, underbart!

Ska slötitta lite på tv nu innan det är dags att sova igen. Imorgon börjar jag tidigt, 7.30.

Peace! :)


RECEPT..

Pasta med kyckling- och grönsaksgryta, toppad med fetaost!

 



4 pers - du behöver;

4 kycklingfiléer

1 röd paprika

1 gul paprika

2 morötter
1 zucchini
2.5 dl ica creme fraish - paprika/chilli
5 dl vispgrädde
1 paket fetaost
300 gram pasta
salt
svartpeppar

Gör såhär;

 

Sätt på saltat vatten och koka sedan pastan enligt anvisningarna.
Skär kycklingfiléerna i småbitar. Hacka även paprikorna, morötterna och zucchinin i bitar. Fräs grönsakerna och lägg dem sedan på ett fat åt sidan. Stek kycklingen och krydda med salt och peppar. Häll över grönsakerna i stekpannan tillsammans med kycklingen och tillsätt creme fraishen samt vispgrädden. Sänk till svag värme och låt puttra i ungefär 5-10 minuter.
Lägg upp pastan på tallriken och sedan grytan ovanpå. Toppa sedan med fetaost!

Smaklig måltid! :)


SÖNDAG..

Idag har det varit..

En riktig myssöndag. Spenderat hela dagen tillsammans med hjärtat! :) Och så lunchade vi med några underbara vänner - björn, forsman, helsingborg och schyllan. Efter lunchen så handlade vi middag och hyrde film "the switch".. Bra film! Middagen blev jättegod och cissi bakade även smulpaj med hallon till efterrätt, mums! :)



Pasta med kyckling- och grönsaksgryta, toppad med fetaost! :)


Smulpaj med hallon! :)

På med vaniljsås, muuuums! :)

 

Tack för en underbar dag hjärtat - jag älskar dig cecilia! :)


FÖDELSEDAGSFEST..

I lördags var vi..
Hos ida på födelsedagspartaj. Om jag skulle sammanfatta kvällen med några ord så skulle det bli - drinkar, god mat, lekar, massa skratt och utgång.

Lördagskvällen i bilder..



Första drinken som vi fick när vi kom :)


Den goda middagen :)

Efterrätten, jag åt dock ingen efterrätt.

 


Födelsedagsbarnet :)


Hjärtat :)


Björn :)

 

 

Mitt vin - ett vin som innehåller väldigt lite socker :)

Tack för en trevlig kväll :)


TRE-RÄTTERSMIDDAGEN..

Tillsammans med..

Brudarna är nu avnjuten och det blev mycket gott. Forsman var ansvarig för förrätten medans jag och helsingborg delade på varmrätten. Björn fick baka, så efterrätten var hennes uppdrag.
Det blev många samtalsämnen och många skratt under kvällens gång, härligt värre! :) En skön fredagskväll..
Just nu funderar jag bara på när hjärtat kommer hem, jag är trött men vill vara vaken när hon kommer hem så jag slötittar på big brother med mina grymt tunga ögon.

Tre-rätters..

 

Förrätt - avocado med skagenröra :)



Varmrätt - färskostfylld fläskfilé, sallad, kroketter, röra och bearniesås + blodsocker och insulinpennan.


Björn svirar ihop efterrätten :)


Kladdkaka med vispgrädde :)


Peace!


UNDERBARA FREDAG..

Jag började..

Dagen med att jobba på förskola mellan 9-15.30.. Soft första dag, inte så mycket barn. Då blir det också lite lättare att komma in i alla rutiner. Det var i alla fall kul att jobba igen! :)

 

Snart blir det tre-rättersmiddag med forsman, björn och helsingborg. Ska bli supermysigt faktiskt! :) Och det känns som en alldeles lagom fredagskväll faktiskt. Hjärtat mitt är med några arbetskamrater och roar sig :)

 

Jag har även ett samarbete på g, men det får ni veta mer om en annan dag. Ska alldeles straxt bege mig ner till ica för att möta upp brudarna och handla. Jag är vrålhungrig så det kommer att bli nice med tre-rättersmiddag ikväll! :)

Ha en underbar fredag! (:


FRISÖRBESÖK..

Den största delen av..
Dagen har spenderats på olika bussar. Klev upp straxt innan 06.00, duschade och åt frukost innan bussen gick 07.23. Lyckades dessutom hinna med en tidigare, haha! ;) Jag har nämligen varit hos min frisör i norrtälje och blivit snygg i håret. Jag är supernöjd, bara lite ovant att det är så kort. Blev mycket hår som åkte från sidorna, och mitt nackhår som jag normalt brukar dra framåt är gone. Det enda som fattas nu är att färga rötterna svarta. Då blir det tipptopp! :)


Resultat
..




Från vänster sida


Från höger sida


Bakifrån


Framifrån

Vad tycks? :)


ONSDAGSKVÄLLEN..

Spenderades tillsammans med..

Björn och forsman i täby centrum eftersom det inte blev någon innebandy ikväll heller, typiskt. Fast lugnt för min del eftersom jag ändå inte skulle träna. Blodsockret har rättat till sig så jag hoppas på att slippa bli sjuk.

Jag hittade det jag sökte i täby centrum så jag är nöjd. Lägger upp bilder under morgondagen. Ska nämligen till frisören imorgon med så det kommer bilder på nya frillan. Jag vet hur jag vill klippa mig nu, så jag längtar till imorgon vid niotiden! :)

Innan jag somnar blir det lite slösurf och sedan big brother.

Sweet dreams! :)


G-STAR RAW..

Heter butiken..

Som säljer så förbaskat snygga jeans. Dock är dem väldigt dyra så nu är det sluthandlat där på ett tag. Under gårdagskvällen så blev det ett besök på den butiken och vips, så var jag ett par jeans rikare. Dessa är de nyaste i deras vårkollektion och jag föll pladask för dem. Så denna skönhet ska få pryda mina ben i vår..

 


Framsida


Detaljer framsida


Detaljer baksida.

Snygga va?! :)


EN MÄNNISKA..

Ja, otroligt skönt..

Jag börjar känna mig som en människa igen. Blodsockret låg innan lunchtid på 11.3 mmol/l, vilket är helt okej och huvudvärken har lättat upp efter en promenad i friska luften samt en salladslunch. Så skönt! :)

 

"I will stay strong, I will fight, I will win"

 

Det är verkligen ord att leva efter dagar som dessa. När jag ser det budskapet blir jag alltid lite extra peppad. Jag ska styra sjukdommen och inte den mig, även om det ibland blir så. That's just the way it is!

Peace!


FÖRBANNAD..

Imorse när jag..
Klev upp var jag lagom förbannad kan jag säga. Blodsockret låg skyhögt och jag mådde som en påse skit rent ut sagt. Förmodligen berodde detta tokhöga värde på nervositet + att jag börjar få ont i halsen (en infektion ger höga blodsockervärden).. Det suger rent ut sagt!

Jag skulle egentligen ha jobbat på forsmans förskola idag, något som jag såg fram emot. Så blev ju inte fallet, jag orkade verkligen inte. Tvingade mig in i duschen för att göra ett sista försök, men nej. Det fanns inga krafter i mig. Ni diabetiker vet vad jag pratar om.

Och för er som inte har diabetes kan jag säga att ett normalt blodsockervärde ska ligga mellan 4-8 mmol/l, och jag låg på 28.0 mmol/l. Då kan ni säkert tänka er själva att man inte mår så bra.

Jag har precis klivit upp, inte likt mig. Blodsockret börjar gå åt rätt håll men är fortfarande högt och jag har väldigt ont i huvudet. Tänkte sätta på en kopp kaffe och om några timmar hoppas jag på att ligga bra igen.

Dessa dagar suger!

 


SOVDAGS?

Nej, inte riktigt än..

Fast ikväll blir det inte sent. Imorgon ska jag nämligen jobba på forsmans jobb. Ska bli spännande fast jag är himla nervös samtidigt. Senare under morgondagen, efter att jag har slutat så tänkte jag slänga upp en bild på mina nya jeans som jag handlade ikväll.

Om cirka 30 minuter börjar big brother, det ska jag titta på. Och sedan blir det att bädda ned sig.

Godnatt! :) 


MIN TISDAGSKVÄLL..

Spenerades inte..

Som den normalt brukar. Innebandyträningen var inställd ikväll så istället passade jag, cissi, björn och hanna på att åka till stan för att inhandla presenter till ida som har fyllt år. Jag råkade givetvis få med mig ett par jeans från g-star raw hem. Och det var bra att dem var billigare än de andra paren jag har köpt därifrån, det gillas! :)

Efter shoppingen blev det middag i kungshallarna. Jag och hjärtat åt mat från tacobar och hanna och björn åt någon lax med ris. Supergott med tanke på hur hungriga alla var vid den tiden.. ;)

 

Problemet med..

Att min svarta skinnjacka inte hade några fickor som man kan dra igen löste sig ändå. Blodsockermätaren höll sig kvar och när vi mötte upp hjärtat i stan så stoppade jag ned den i hennes väska.

 

 
Dagens outfit blev tillslut :)

Peace!


STRULIGT..

Att man alltid..

Behöver ha med sig alla diabetesprylar när man inte orkar ha väska. Sitter nu med dilemmat att jag inte vill ha väska, utan bara en svart skinnjacka. Problemet är bara att min svarta skinnjacka som passar bäst till dagens outfit inte har inga lås på fickorna och jag behöver ju lägga alla diabetesprylar nånstans. Suuck!

 

Jag tänker ta den svarta skinnjackan trots allt och ingen väska. Tar dextrosol i byxfickan samt min insulinpenna. Blodsockermätaren får ligga i fickan på skinnjackan men jag får hålla koll på den så att den inte trillar ut. Och har jag tur kanske hjärtat har väska som jag kan få bosätta blodsockermätaren i.

 

Skepp och hoj!


LUNCHTIPS..

Kycklingröra med koka grönsaker och guacamole..




2 personer - du behöver;

- 2 kycklingfiléer
- 1 rödlök
- 1 burk mild tacosås
- 3 avocado
- 2.5 dl creme fraish
- frysta grönsaker
- salt
- peppar

Gör såhär;

Koka de frysta grönsakerna efter anvisning.
Skär kycklingfilén i små bitar och hacka rödlöken i halvmånar. Släng ned rödlök och kycklingfiléerna i stekpannan, salta och peppra. När kycklingen är genomstekt så häller du på tacosåsen och sänker värmen. Låt det puttra några minuter.
Dela och kärna ur avocadon. Lägg avocadon i en skål och mixa med en stavmixer. Blanda i creme fraish och salta efter behag, du kan även ha i några droppar citron.

Smaklig måltid!


UTMANING..

Som jag utlovade..

Igår kväll så har jag nu antagit utmaningen som jag hittade på hannas blogg. I grunden är det en utmaning som hon antog och sedan utmanade vidare till folk med diabetes, en utmaning som jag givetvis hakade på.


Vad innehåller din väska för diabetesprylar?



I min väska hittar man..

- Lantuspenna (långtidsverkande insulin)
- Humalogpenna (snabbverkande insulin, även kallat måltidsinsulin)
- Pennkanyler (nålar till insulinpennorna)
- Blodsockermätare (glucocard x-meter)
- Teststickor till blodsockermätaren
- Blodprovstagare (stickifingretmojäng)
- Lancetter (nålar till blodprovstagaren)
- Dextrosol (vid lågt blodsocker)



Där ligger allt i sina fodral, mycket smidigt! :)

Utmanar alla diabetiker som läser min blogg. Vad innehåller din väska för diabetesprylar?!


RESULTATET..

Av gårdagens shopping..
Som jag blev toknöjd med. Spenderade inte speciellt mycket pengar och jag fick galet mycket snygga saker för dem pengarna.

 


Converse - 499 kr


Smycken - 352 kr

Fluga - 50 kr

Hiss eller diss?


IMORGON..

Tänkte jag..

Anta en utmaning till, så om ni är nyfikna på vad det är för en utmaning så titta in imorgon igen.

 

Vad vill ni läsa om i min blogg?!


STAN..

Blev en impulssväng..

Till stan tillsammans med forsman och björn idag. En trevlig måndagsaktivitet måste jag säga. Gled runt i lite affärer, fick med mig några saker hem. Sedan avslutade vi kvällen med middag.

 



Blev middag på restaurang london.




Björn och forsman.



Bara lilla jag.



En cola light.




Filé oscar på en måndag, synd att jag hann börja peta i maten innan fotot bara.



På hemvägen blev det en kaffe från pressbyrån.


Bilder på vad..

Jag handlade i stan kommer under morgondagen, så håll utkik om ni är nyfikna :) Jag är toknöjd med dem iaf..

 

Peace!


OUTFIT..

Jag älskar verkligen..

Det här med outfit's, det är så roligt att plocka fram gammalt skrot som man inte har använt på länge. I fredags när vi var på bio så köpte jag även en vårjacka på new yorker. Galet nice! :) Så jag plockade ihop en outfit utifrån den som blir toksnyggt när det blir lite varmare ute.

 





Hiss eller diss?


MATCH..

Spelade match..

I söndags och töjnan stod för motståndet. Klockan 14.15 var det matchstart. Ingen välspelad match från våran sida men tredje perioden spelade vi bra, så den tar vi med oss. Trots en lite slarvig match så vinner vi utan problem med 6-3. Och jag fick sätta 2 mål, skönt. Hade en jäkla otur med stolpar och ribbor igår, vet inte hur många skott som klirrade i ramen egentligen.

Igår dök det även upp ett roligt inlägg att läsa i lagets gästbok, från töjnans tränare.. Maria gick från töjnan och började lira med oss den här säsongen och jag är nummer 18.


"Maria du var bra i målet så pluspoäng till dig plus nummer 18 vill jag ge ett bra match betyg på med i ert lag"


Chrickis tog lite foton under matchen så jag tänkte dela med mig några av dem..


Vallentuna IBK damlaget!




Snackar ihop oss innan matchstart




Curvie, lugn som en filbunke




Forsman hittar en pass på alex




Starkt hemjobb - 4 mot 1



Jag drar på ett skott



Helsingborgs mål och forsman jublar



Så ska dem tas!


NOMINERAD..

Jag har blivit nominerad..

Av en annan diabetiker - hanna! :)


1. När började du blogga?

Oj, jag minns inte riktigt när jag började blogga. Kan det vara år 2009 kanske? Jag bloggade nämligen på en annan adress innan jag flyttade min blogg till den här adressen. Jag och mitt minne, haha. Äsch jag säger omkring år 2009! (:

2. Vad handlar din blogg om och vad skriver du i den?

Jag bloggar ju under namnet "ettlivsomdiabetiker" så diabetes är ett givet ämne i min blogg. Jag ville starta en diabetesblogg dels för att sprida mer kunskap, både till mina vänner och även andra människor. Och det är otroligt nyttigt att utbyta erfarenheter med andra diabetiker.
Jag tycker även om att blogga om olika outfits. Tycker det är jätteroligt att trixa med olika plagg / accosearer i garderoben. Våga vara "wild and crazy"..
Skriver mycket om innebandyn också eftersom den är en väldigt viktig del i mitt liv. Delar även med mig av mitt liv i allmänhet, lite som en dagbok på nätet kan man väl säga. Och så bloggar jag gärna om mat! (:


3. Vad gör din blogg speciell?

Oj, jag vet inte om den är direkt speciell? Isåfall skulle det väl kanske vara att jag bloggar om diabetes, det är ju trots allt en diabetesblogg i grunden. Och eftersom jag har hyffsat bra med besökare som återkommmer så borde det ju finnas något som lockar? Lämna gärna en kommentar om varför du läser min blogg!

4. Vad fick dig att börja blogga?

Det var just det att sprida kunskapen om diabetes samt att komma i kontakt med andra diabetiker för att utbyta erfarenheter.


5. Vad skulle du vilja ändra i din blogg?

Svår fråga. Jag skulle väl kanske vilja lära mig lite mer om design, fast jag tycker att jag har en rätt nice design på min blogg ändå. Däremot skulle jag vara väldigt tacksam om folk vill slänga in önskemål angående vad jag ska blogga om. Vad vill ni läsa om?!

Skickar denna nominering vidare till hanna och forsman!


DEN NYA..

Headern är nu..

På plats som ni kanske ser. Blev en header som representerar mig som person ganska bra, om ni frågar mig. Jag är nöjd med den, speciellt med tanke på att den är gjord i paint eftersom jag inte har några proffsprogram att jobba med. Hahaha! :)

Peace!


HEADER..

Headern är..

Enbart en testheader, jag fick äntligen måtten att fungera. En ny header kommer även under morgondagen! :)

 

Peace!


SÖNDAGSKVÄLL..

Jag har haft..

En supermysig söndag. Lirat innebandymatch, ätit smarrig middag, tittat på film och haft det alltmänt supermysigt med mitt hjärta. Superskön söndag!

Sitter och tittar på big brother live, underhållande.. Druckit en riktigt god kopp kaffe och tänkte bara chilla galet ikväll!

Imorgon kommer jag att uppdatera x antal inlägg så håll utkik :) Tillbaka till big brother! :)

Peace!


HEADER..

Som ni ser..

Har jag under dagen gjort en ny header, men precis som den förra så blir den på tok för liten. Och jag kan inte förstå varför det blir så, någon annan som vet? Jag blir tokig.

 

Peace!


FRIDAY, I´M IN LOVE..

Underbart med..

Fredag, inte sant?! ;) Fredag, fredag, fredag. Det ordet klangar verkligen fint i munnen, just love it! Idag är jag på tokbra humör, sjukt taggad inför kvällen. Har precis städat mitt rum, poppar massa grym musik och har plockat fram lite olika outfits på sängen.

 

Ikväll ska vi nämligen dricka en bira på tegelbruket innan vi ska se på derbymatchen i tibblehallen mellan caperio-balrog. Grymt! :) Därefter blir det lite partaj och kanske slutar det med utgång på tegel?! Ja, det är nog inte omöjligt faktiskt! :) Och tro mig, jag är riktigt peppad!

 

Jag återkommer kanske med outfitsbilder senare under dagen :)

 

Peace!


LUNCH & FIKA..

Dagens lunch..

Blev fruktansvärt god faktiskt. Kan vara bland det godaste jag har ätit på länge! :) Och det bästa är att det är väldigt nyttigt. Blodsockret har legat superjämt hela dagen hittills - 8.7 mmol/l - 8.8 mmol/l - 8.2 mmol/l.

 


Blandade kokta grönsaker, köttfärsbiffar och sås gjord på creme fraish, salladslök, salt och peppar.


Och efter lunchen - en kaffe.

Peace!


SUNNY DAY..

Så fint det är..

När man tittar ut genom fönstret, solen skiner och det börjar lukta vår. Underbar känsla. Och vårkänslorna spritter i kroppen. Sitter och lyssnar på tomas ledin - det finns inget finare än kärleken. Fin låt det där! :) Jag tyckte att den var passande en dag som denna. Dagen kommer att fyllas med diverse hushållsgöra och sedan är det möte på bolaget med björn och forsman. Därefter innebandyträning! :)

 

Imorgon är det fredag, vilket innebär att det är en vecka kvar tills jag ska jobba. Det ska bli nice faktiskt! :) Och så är det täbymatch i tibblehallen. Innan matchen ska vi samlas, hela gänget, på tegelbruket för att dricka en bira innan matchen. Den berömda fredagsbiran. Jaaaa! :)

Peace!


DAGENS BLODSOCKER..

Har legat..

Galet bra hittills, och om jag skulle beskriva den känslan med ett ordspråk - det är som balsam för själen! :) Detta resulterar i att mitt humör är på topp och jag är allmänt hög på livet! ;) Tänkte faktiskt dela med mig av mina blodsockervärden idag eftersom jag vet att en del diabetiker läser min blogg. Något som jag tycker är jätteroligt! :)

 

Innan frukost; 10.2 mmol/l.

Innan lunch; 6.6 mmol/l.

Efter lunch; 7.9 mmol/l.

Innan middag; 7.2 mmol/l.


Keep fighting alla diabetiker!


VÅRKÄNSLA..

Så galet..

Fint väder ute idag, strålande solsken hela dagen och även plusgrader. Jag kunde ju inte låta bli att sätta på mig en riktigt nice våroutfit innan jag gled ned till ica för att handla diverse grönsaker. Drog faktiskt fram mina solglasögon! (;

 


Soft outfit :)


Totalt crazy vårbild, våren gör mig på galet bra humör! ;)



Puss på er alla galna läsare! :)

PEACE!


LYCKA..

Dagens lycka..

Är det otroligt fina lunchvärdet idag. Blir glad i hjärtat när man lyckas dosera sig med exakt rätt antal enheter insulin. Blodsockret låg lite högt imorse, fast absolut ingen katastrof - 10.2 mmol/l, men det är högre än vad jag normalt brukar vakna på. Oftast vaknar jag med ett blodsocker som ligger någonstans mellan 4-8 mmol/l. Så jag tog 3e humalog till en frukost som jag normalt tar 2e till.


Innan lunch..

 



Klockan stämmer inte på blodsockermätaren.



Grönsaker, korvstroganoff, stekt ägg och loka smultron/citron :)

Peace!


TRÄNINGEN..

Igår gick faktiskt..

Riktigt bra för våran femma, så himla skönt. Började med en del surr i omklädningsrummet angående matchen mot gnaget förra helgen. En match som vi spelade riktigt jäkla bra trots uddamålsförlusten. Det vi lyckades bra med var att få aik ur balans, vi var faktiskt bättre än dem. Scenen var våran efter första 10 minutrarna som mårten brukar säga. Däremot kan aik tacka grodan i målet som gjorde en fantastisk insats, kanske var det årets bästa match från hennes sida?! Så aik kan verkligen vara tacksamma som hade grodan den dagen för utan henne hade det blivit rejält dabb i hammarbackshallen. Bra lirat grodan!

Sedan började vi träningen med att värma upp och därefter värmde vi upp målvakterna för att sedan lira tvåmål hela träningen, grymt kul och riktigt bra! :)

 


Taggad för gårdagens träning! (:

Peace!


GODNATT..

Godnatt alla läsare..

Tänkte faktiskt gå och lägga mig nu. Ska bara orka ta mig till badrummet för att gnugga gaddarna. Sedan ska jag slötitta lite på tv, blir väl scrubs, innan jag somnar.

Dagens högsta blodsocker - 12.6 mmol/l. Det känns helt okej! :) 

Peace!


INNEBANDYTRÄNINGEN..

Känns långt..

Borta nu, när man väntar och vill gå bums nuuu. Fast egentligen är det bara lite mer än en timme till samling, men den timmen känns himla lång just nu. Har precis ätit middag, korvstroganoff med kokta grönsaker och keso. Supergott blev det! Undra vem jag har ärvt min matlagningstalang ifrån? ;)

Sitter och tittar på en annan del av köping på fyran, vilka härliga människor! :)

Hahah, vilket onödigt blogginlägg..

Peace!


EN GOD..

Fast kanske..

Inte världens bästa lunch men det fungerade. Och det smakade himla bra måste jag säga. Dagens lunch bestod av..

 


En latte, fast på mellanmjölk samt äggmacka!

Peace!


BEUNDRANSVÄRT..

Jag sitter..

Och tänker på hur mycket glädje innebandyn ger mig. Det är ganska faschinerande faktiskt. Innebandyn är en otroligt viktig del i mitt liv, den får mig att må bra på alla plan faktiskt. Tänk att en ihålig boll, som man ska jaga runt som en tok efter för att sedan skjuta i mål, kan ge så mycket glädje?


Givetvis är det också allt omkring innebandyn, som laget, tränaren och lagledaren som gör så mycket. Jag älskar vårt damlag, det är en sådan härlig gemenskap. Det finns en sådan glädje i gänget, mellan spelare och ledare. Vi liksom brinner för det vi gör och vi jobbar mot ett gemensamt mål.

Och jag kan lova er att laget är lika tajta på planen som utanför, vi spenderar en del tid tillsammans även utanför planen och det är något som är jätteviktigt för att lyckas även innanför sargen.


♥ Vallentuna IBK damlaget ♥



Damlaget säsongen 2010/2011


Jag och min tränare mårten på restaurang våning ett :)

BETYDELSEFULLT! ♥


TISDAGSHUMOR..

Jag tänkte bjuda..

Er läsare på lite tisdagshumor som jag och björn fixade igår. Först kanske jag ska berätta att jag och björn var i stan och lirade biljard igår kväll. Och som vanligt körde vi på våran orginella deal - förloraren bjuder på en bira. Så det är bara att dra upp plånkan på fre björn, för då ska du bjuda mig på bira! ;) Hahah!

Efter biljarden gick vi till prisextra för björn var sugen på vindruvor och jag köpte lite nötter samt en loka. Och där hittade jag den roliga tidningen.

Till att börja med ska jag berätta att vi brukar skoja om att jag jobbar på facebook eftersom jag är online väldigt ofta.

Detta är alltså min senaste realese..




Denna tidning har jag jobbat med den senaste veckan "den kompletta guiden till facebook"..

(Jag jobbar inte på facebook på riktigt, det är alltså bara ett internt skämt i vårat umgänge)

 

Peace!


RSS 2.0