LUNCHTIPS
Köttfärsgratäng, småtomater och broccoli.
Köttfärsgratäng 4 pers
Du behöver;
ca 400 gram köttfärs
1 påse santa maria tacokrydda
1 gul lök
1-2 dl creme fraish
1-2 dl grädde
1 ägg
riven gratängost
1-2 tomater
svartpeppar
salt
Gör såhär;
Sätt ugnen på 225 grader. Stek köttfärsen och bryn löken. Tillsätt santa maria tacokrydda samt ½ glas vatten och låt puttra i några minuter. Blanda 1 ägg, 1-2 dl creme fraish, 1-2 dl grädde, salt och peppar efter behag i en bunke och rör om tills allt är jämt blandat. Skiva tomaterna. Häll köttfärsen i en ungssäker form och häll sedan över blandningen i formen. Lägg på tomatskivorna och riven gratängost efter behag. Låt stå i ugnen i ungefär 15-20 minuter eller tills att osten har blivit gyllenbrun.
Servera tillsammans med grönsaker.
Smaklig måltid! :)
tack för tipset ems :D jag gjorde den igår & det blev lyckat härhemma tydligen ;)