FREEEDAG..

Och jag är på..

Ett strålande trevligt humör. Det är sol ute, jag poppar musik och bara njuter. Ikväll ska vi hem till gullan och grilla, sänka några bärs och bara ha det allmänt grymt! (; Lira lite kubb och diverse aktiviteter. Jag hoppas att klockan tickar på bra nu, så att jag snart får styla upp mig lite och paaaarta.

Trevlig fredag! :)


EN TRÄNINGSKVÄLL..

Tillsammans med..

Det bästa damlaget enligt min åsikt. Blev speedfloorball - innebandy på en mindre plan, vilket betyder att man måste tänka och agera mycket snabbare i allt man gör. Idag var även linn, en gammal polare som jag lirade innebandy med i rimbo, nere och provtränade med oss. Skitkul tycker jag! (:

Har precis druckit en kopp kaffe, ätit lite fil och en macka efter träningen. Sitter och väntar på att big brother ska börja men det känns som om det är en hel evighet kvar. Jag hoppas att det är ett bra avsnitt ikväll..

Peace!


EN DRINK..

Såhär mitt på..

Blanka dagen, en helt vanlig torsdag. Och nej, jag är ingen alkis, hahaha! Jag tog med morsan på en promenad ned till ica för att handla groggvirke tills imorgon. Det finns inte mycket light-produkter eller juicer med lite socker i, vilket är lite dåligt kan jag tycka. Tänkte för omväxlingsskull blanda lite drinkar imorgon.. Kan bli spännande (:

Jag var ju givetvis tvungen att testa nu, så att jag inte blandar något som smakar skit tills imorgon.. Hahaha!


Lilla emmet idag..

 

 

Handling på ica..



Juice, vodka (inte inhandlad på ica) och pärondryck

Så jag var ju..

Tvungen att blanda en drink på dessa ingredienser för att provsmaka. Så ja, här sitter jag med en drink i handen och klockan är inte ens 12.00..

 



Skååååål!

Peace!


EN SMULA LYCKA..

Är det när..

Jag tar ett blodsockervärde innan lunchen och ligger på fina 6.1 mmol/l - då blir man glad! :) Ska fortsätta titta på skilda världar nu, är inne på sista skivan nämligen. Och om en stund blir det lite kaffe med mammsen.

Det känns som en soft dag idag och det var verkligen bra tajming med ledigt igår och idag, för då kan jag lägga all min fokus på diabetesen och få ordning på värdena. Jag är mycket piggare och mår mycket bättre.

Stabila och bra blodsockervärden, det vill vi alla ha! (:

Peace!


GODMORGON VÄRLDEN..

Imorse sov jag länge..

Gick inte upp förrän vid 09.15 fast jag hade ställt klockan på 08.30.. Jag vaknade till doften av nybryggt kaffe, hur nice är inte det? (; Gjorde iordning frukost, kollade blodsockret och tog mina sprutor. Har nu ätit frukost och tittat på två avsnitt av skilda världar.

Somnade med ett blodsocker på 8.3 mmol/l igår kväll och imorse vaknade jag på 8.4 mmol/l. Jag hoppas på att ha lika bra värden idag som jag hade igår, inte ett enda värde över 10.0 mmol/l, vilket är mitt mål.

Peace!

 


DIABETESDAGBOK..

Här kommer en..

Inblick i hur min dag har sett ut diabetesmässigt - blodsockervärden, kost samt antal enheter insulin.

 

Kl 07.30 - 5.4 mmol/l

Kl 08.00 - 6.9 mmol/l - en skiva glutenfritt fiberbröd med ost, turkisk yoghurt med frysta bär i samt en kopp kaffe med mjölk - 20e lantus och 3e humalog

Kl 12.15 - 5.3 mmol/l - grönsallad, en avocado samt omelett (ägg, vatten, paprika, rödlök, skinka och ost) - 1e humalog

Kl 13.30 - 6.7 mmol/l - ett glas tropicana apelsinjuice


Kl 14.20 - 8.2 mmol/l

Kl 16.15 - 7.6 mmol/l

Kl 17.00 - 9.9 mmol/l - 6 skivor falukorv, kokta grönsaker, ett stekt ägg samt keso - 2e humalog


Innan och under innebandyträning - 1½ timme..



Kl 18.30 - 9.3 mmol/l

Kl 19.15 - 8.2 mmol/l

Kl 20.00 - 6.8 mmol/l - en ruta choklad

Kl 21.00 - 6.3 mmol/l - ett glas tropicana apelsinjuice, en kopp kaffe med mjölk, ca en dl lättfil samt en glutenfri fibersmörgås med en skiva vitlökssalami och en skiva tomat på. - 1e humalog



Imorgon fortsätter min..

Diabetesdagbok så att jag fortsätter att hålla mitt blodsocker stabilt. Så morgondagens fokus ligger även på diabetesen (:

 

Peace! 


EN DIABETIKER..

En blodsockermätare..

En insulinpenna och en nyttig måltid..

 

 


Lunchvärdet är på 5.3 mmol/l - grymt! Och insulinpennan får vara med på kort ;)

Insulinet tas i låret idag.

 

Dagens lunch - grönsallad, avocado och omelett (ägg, vatten, skinka, ost, paprika och rödlök)

Peace!


DAGENS MÅL..

Bra och stabila..

Blodsockervärden som får mig att må bra. Imorse startade jag med ett blodsocker på 5.4 mmol/l. Ringde ett samtal som jag var lite nervös över och mätte blodsockret ungefär 30 minuter senare igen, precis innan frukosten. Hade då ett värde på 6.9 mmol/l.

 

20e lantus och 3e humalog har jag nu som aktivt insulin i kroppen. Till det har jag ätit en glutenfri fibersmörgås med ost och gurka på, samt en liten skål med turkisk yoghurt och frysta bär i. Och givetvis dricker jag nu mitt morgonkaffe med en liten gnutta mjölk i. Tittar på skilda världar och tar det lugnt. Har redan nu planerat en god och nyttig lunch som jag senare kommer att lägga ut på bloggen.

Peace!


BLODSOCKERVÄRDEN..

Som jag tidigare..

Skrev så har blodsockervärdena varit en aningen höga under påskhelgen, visst att jag har haft ett par bra världen men jag har absolut inte haft någon riktig stabilitet i dom (jämna blodsockervärden)..
Rutinerna har sett lite annorlunda ut, både motionsmässigt och matmässigt. Det har blivit en del onyttigheter och diverse festkvällar - vilket har resulterat i en hel del höga blodsocker eftersom jag inte har hittat rätt balans mellan allt. Och det tar på krafterna.. Förmodligen därför som jag har varit så trött till och från också.

Imorse vaknade jag med 17.8 mmol/l. Den starten på morgonen är verkligen värdelös, jag hatar det. Och för en stund sedan hade jag 14.4 mmol/l, inte bra. Har tagit lite insulin och jag hoppas att det stabiliserar sig ordentligt under morgondagen.

Imorgon kommer jag..
Att helt fokusera på min diabetes och mina blodsockervärden - många blodsockerkontroller, bra mat samt motion. Imorgon ska jag få allt i balans igen. Jag hoppas på att vakna med ett bra morgonvärde för det är så mycket lättare att hålla blodsockret i schack om man startar morgonen med ett bra blodsocker.



Jag mäter blodsockret..


Morgondagens ledord..

I will stay strong, I will fight, I will win!


Peace!

 


LEDIGHETEN..

Är snart slut..

Och snart är det dags att återgå till vardagen. Solen gör det en aning lättare, även om man gärna vill vara ledig då. Lite blandade känslor.. Ikväll tänkte vi iallafall avsluta ledigheten med en grillkväll hos forsman, trevligt värre! :) Ja, jag älskar grillat! ;)

Jag måste också få ned mina blodsockervärden lite, har varit lite för mycket höga värden under påskledigheten. Inte bra, inte bra! Skärpning på den..

Peace!


3 ÅR & 11 MÅNADER..

Tillsammans med mitt..

Hjärta idag. Tänk att det redan är 3 år och 11 månader sedan du och jag officiellt blev vi.. Tiden går så himla fort! Och jag ångrar mig inte för en enda sekund att du och jag blev vi - jag älskar dig mer än mest! ♥




Du och jag för alltid, om jag får bestämma! ♥


SOL, SOL..

Och lite mer sool..

Jag älskar detta väder. Det är typ sommarväder ute och det är egentligen bara vår. Det gör inte mig något! (;

Igår blev det grillning hos sofia med lite härliga människor. Blev väldigt lugnt för min del, drack 2 öl under hela kvällen och vid 23.00 var jag och hjärtat hemma igen. Somnade som två stockar bredvid varandra. Haha! ;) Lite trötta efter fredagens fest kanske.. Hur som helst så var det trevligt, tack sofia! (:

 

Imorse vaknade..

Jag hos hjärtat, vi hade supermysigt hela morgonen innan vi tillslut gick upp vid 11.00-tiden för att äta frukost. Trots lång sovmorgon och att jag tog insulinet lite senare så låg blodsockret på 8.9 mmol/l innan frukosten.
Mysmorgon, me like! (:

Trevlig söndag! :)


EN FEST..

En hatt..

En gullan och en emmet - we rock! (;

 



Haha, idas hatt gjorde succé på mitt huvud. Kärlek!

Peace!


FEEEEST..

Tar mina öl..

Och går på fest - punkt och slut! (;





Trevlig kväll allesammans! :)


GRILLKVÄLL..

Och dricka bira..

Så ska jag spendera min fredagskväll, tillsammans med trevligt sällskap givetvis. Jag älskar våren/sommaren. Poppar musik och kommer i stämning nu, ska alldeles strax bege mig in i duschen. Raka benen eftersom det blir uppkavlade jeans, mhm! ;) Snyggt!

 

Peace!


KÄRLEK TILL VÅREN..

Jag blir glad..

Av att kunna vika upp mina jeans, glida ut i en skjorta och solglasögon och bara chilla. Det livet gillar emmet! (;

 





Skjorta; g-star

Linne; h&m

Jeans; g-star

Skärp; thailand
Smycken; ur&penn, h&m samt creole

 

PEACE!


GODMORGON VÄRLDEN..

Vilken strålande morgon..

Det är en skärtorsdag som denna. Jag vaknade vid 05.00 imorse av att jag kände mig väldigt konstig + en enorm hjärtklappning - lågt blodsocker. Jag sprang upp och fixade ett glas oboy och somnade sedan som en stock efteråt. Imorse, innan frukost, låg blodsockret på 9.3 mmol/l, så det var ju inte jättehögt. Ibland är det lätt att blodsockret sticker iväg för högt efter en känning.

Jag startade morgonen..

Med sovmorgon, gick inte upp förrän vid 09.00. Gjorde iordning frukost och morgonkaffe och satt på den gamla serien "skilda världar" som sändes på 4:an 1996, mån-fre kl 19.30. Lite nostalgi över det hela! :)

Jag har även bokat tid hos frisören, lagom till kryssningen som vi drar på den 13:e maj. Så den 10:e maj ska jag fixa till frisyren, det börjar bli långt nu..

Peace!


KAFFE, MHM..

Denna dryck..

Frälser min kropp i princip varenda dag. En stor eloge till alla böntrampare nere i afrika, hahahah. Herregud, min humor är verkligen dölåg, men det bästa är att forsman kanske skrattar (?) med mig. Hahahaha! :)


Sitter just nu med en kaffe i handen, ätit en macka och ett halvt äpple. Har varit och tränat innebandy med onsdagsgänget och det var verkligen skitkul idag! :)

Snart börjar big brother och jag är på strålande humör, life is fucking good! (:

Peace my friends!


VÅRKLÄDD..

Yes, idag kör vi med..

Uppkavlade och slitna jeans, det är vårkänsla. Plockade fram en outfit som jag är nöjd med, en mycket simpel sådan. "Less is more".. som man säger ibland..







Hiss eller diss?


LEDIG DAG..

Idag blev det..

Inget jobb för min del, vilket faktiskt var ganska skönt eftersom jag redan igår började smida planer för en ledig dag. Började morgonen med ett blodsocker på 6.9 mmol/l, så otroligt bra! :) Har ätit frukost och dricker morgonkaffe, mhm.. 

Tänkte att jag skulle ta mig en dusch, plocka fram en riktigt schysst våroutfit, solglasögon, sätta på musik och glida ut i solskenet (?) som förhoppningsvis tittar fram. Jaaaaaaaaaaaa, i skrivande stund så kom solen fram! :) Ska luncha med björn, äta en god sallad i solskenet. Det känns riktigt nice! :)

Ska även dra till täby centrum som sällskap till forsman som ska besöka "fucking phonehouse" för att hämta ut sin mobil som det bara är strul med..

Uppdaterar mer senare! :)

Peace!


EFTERLYSNING?

Jag efterlyser en person..

Som kommenterar i min blogg ibland, Anna S, driver du en egen blogg eller vart kan jag hitta dig? :)


SOL, SOL, SOL..

Och återigen soool..

Life's good - underbart vårväder, solglasögon, skinnjacka, slitna jeans, musik, kaffe, grillkvällar, underbara vänner och världens bästa flickvän. Hur kan allt kännas så mycket lättare och mer uppiggande på vårkanten? :) Solen och vädret gör verkligen enormt mycket.. Det bara känns sådär bra! :)

Idag har jag jobbat mellan 7.30-16.00. Glassat i solen och lyssnat på musik under rasten. Enormt skönt att bara glida ut och steka i 30 minuter, me like! :) Har dessutom tränat innebandy och nu chillar jag här på nätet med en kopp kaffe i handen. Snart börjar big brother! :) En skön dag helt enkelt! (:

Hur har eran dag varit? :)


Peace!


UNDERBARA DAG..

Imorse ringde..

Dem från förskolan, blev jobb för min del idag, precis som jag anade. Strålande solsken, solglasögonen på och musik i öronen. Det är verkligen mycket lättare att ta sig upp på morgonen nu när det är ljust och fint väder ute! :)

Jobbade mellan 9.30-15.30. Dagen har spenderats till största del utomhus i den underbara solen, jag älskar't! :) Efter jobbet gled jag ned till ica för att handla. Hjärtat har varit här och ätit med mig och mamma, verkligen jättemysigt! ♥


Jag på väg ned till ica :)

Har precis haft insulinkänning, trots middag för ungefär 1 timme sedan. Känslan vid lågt blodsocker är verkligen otroligt obehaglig, speciellt om det kommer så tätt inpå. Jag har nu ätit och mår lite bättre.

Känningshävande..



mjölk, knäckemacka med ost, vitlökssalami, keso och avocado på, samt en vaniljgiffel :)

Diabetiker, vad brukar ni äta vid lågt blodsocker?


Peace!


GODNATT..

Godnatt gott folk - sov gott & dröm sött! (;


Peace!


EN SÖNDAGSKVÄLL..

Jag har haft..

En fantastiskt trevlig helg tillsammans med mitt hjärta och mina älskade vänner. I fredags blev det lite grillning hos forsman och sedan mötte jag, hjärtat och gullan upp grabbarna grus som drack bira på våning ett. Satt och snackade en stund, trevligt värre! :)

 

Lördagsmorgonen..

Började rätt tidigt för min del, klev upp vid 08.30 för att duscha, äta frukost, dricka morgonkaffe och välja outfits. Dagen spenderades hos mårten och katja med innebandyfinalerna, både damerna och herrarnas. Runt 12.00 knäckte vi den första cidern/ölen och så fortsatte dagen. På kvällen gick vi ut i stan, på dubbliner, en irländsk pub. Och efter puben blev det givetvis ett kärt besök på mc dondald's.

Det var grymt trevligt! :)

Söndagen har..

Spenderats med mitt hjärta och sedan lunchade jag med björn, forsman och helsingborg. Det har varit en lugn söndag, precis vad jag behövde idag. Dock känner jag mig lite halvhängig, förkylningen sitter fortfarande i kroppen.

Jag saknar dessutom min cissi redan! ♥

Sitter och tittar på big brother nu och sedan blir det sängen. Chansar på att det eventuellt kommer att bli jobb för min del imorgon, tror att dom kanske ringer och vill att jag jobbar.

Peace my friends! :)


TOARULLE, TOARULLE..

Toooaruuuulleee..

Haha den låten är ju rätt skön. Tänker på gurkan i big brother-huset, när han dansar till toarulle, hahah! Ja, som jag tidigare skrev är jag galet trött just nu. Och det betyder i sin tur att min humor är ganska långt ned på botten just nu..

 

 

Dessutom har vi..
På tok för fint toalettpapper hemma. Lambi har släppt någon kollektion med jättefint toalettpapper, fick lite ångest när jag skulle torka mig med detta..

 





Ja, jag kanske är störd men var det inte lite fint?! ;)

Peace!


EN LÄNGTAN..

Flera längtan?..

Eller hur tusan böjer man det ordet? ;) Jaja, hur som helst så menar jag att jag längtar efter flera saker just nu. Jag längtar efter min älskade flickvän, jag längtar tills big brother börjar, jag längtar tills att jag ska sova (är galet trött just nu) och jag längtar tills på lördag! (:

 

Just so you know.. ;)

 

Peace!


TORSDAGSMORGONEN..

Startade med..

En riktigt god brakfrukost. Frukosten är ju som sagt det viktigaste målet på dagen, så att man kommer igång ordentligt. Eftersom jag vaknade och var klarvaken vid 06.50 så klev jag upp då, behövde egentligen inte gå upp förrän 07.30. Konstigt egentligen, vaknade ett flertal gånger under natten och var pigg..

Duschade, rakade benen, gjorde iordning en riktig frukost, åt och bara tog det lugnt innan det var dags att gå till jobbet. Jobbade 9-15.30 idag. Dagen har bjudit på ett otroligt vackert vårväder, strålande sol och det är faktiskt riktigt varmt ute idag. Sådana dagar njuter man lite extra av att jobba på förskola.. ;)

Brakfrukosten..



Turkisk yoghurt med bär i, kaffe, apelsinjuice, grovknäckemacka med ost, salami och keso samt en skiva mjukt fiberbröd med ost på. Givetvis fick min humalogpenna vara med på bilden ;)

Yeah, I'm a diabetic! ;)


Peace! :)


SOFT ONSDAGSKVÄLL..

Grillning hos forsman med björn! (;



Björn, forsman och jag! (;

Grillning och samtidigt dricka en öl (:

 


Lapin kulta, ugnsrostade morötter/palsternacka, sallad, fläskkarré, majs och såååås! (;


Stackars mig som gick genomlida detta, verkligen.. SYND! (;

 

Hahah det bästa är att efter middagen tittar alla på varandra, i forsmans ögon lyser två kaffekoppar och i björns ögon, två chokladkakor. Gissa vad vi gjorde? Jo, givetvis drog vi ned till ica igen för att handla fikabröd (glutenfria vaniljgifflar för min del) och åker tillbaka till forsman för en fika. Mysigt! (:

Det blev en riktigt soft onsdag!

Peace! (;


ONSDAGSEFTERMIDDAG..

Och här sitter..

Jag med en kopp kaffe, galet gott! Imorse blev jag väckt av telefonen, jobbet behövde mig idag också så det var bara att kliva upp. Duscha, äta frukost och knalla dit. Inte mig emot, vill jobba! :) Blev en kort dag, 8.30-13.30.. Fick veta redan idag att dem behöver mig imorgon med, alltid skönare att veta dagen innan om man ska jobba nästa dag. Och det är lättare för mig att planera så att det inte blir så stressigt, då håller jag lättare blodsockret på en jämn nivå.

Eftersom jag slutade så tidigt idag och hjärtat hade en halvdag att ta ut från sitt jobb, så hann vi träffas en stund. Supermysigt! :) Jag älskar den här tjejen mer än allt annat, rätt galet att man kan känna så starkt för någon! <3

Ikväll ska jag träffa forsman och björn, ev helsingborg (?) och grilla. Hur mysigt är inte det?! Jo, grymt mysigt! :) Och framförallt otroligt gott! Ja, jag älskar grillat med såååås! ;)

Peace!


KVÄLLSFIKA..

By emmet..



Kaffe, apelsinjuice, grov knäckemacka med ost, pepparsalami och keso.

Tummen upp på den! ;)


BLEV JOBB..

Idag trots att..

Jag inte mådde helt hundra på morgonen och framförallt inte igår, då klev jag inte ens upp.
Dem ringde från förskolan på morgonen och behövde vikarie, så jag ställde upp trots allt. Det kändes bra under dagen men när jag kom hem och satt mig i soffan för att ta det lugnt så small det till. Usch, vilken huvudvärk. Fast det var det värt! :)

Ingen träning för min del ikväll, tänkte bara ta med mig klubban upp och avlossa några bollar i vänsterkrysset! ;) Det blir all träning för min del ikväll + en promenad till och från hallen.. :)

Peace!


BOKAT TATUERINGSTID..

Den 7 juni..

Smäller det äntligen, då ska jag tatuera mig på en tatueringsstudio i solna, lilla gatan. Jag längtar, ska bli grymt att min diabetestatuering ska få pryda min underarm! :)

 

Varför får diabetiker inte tatuera sig under knät?

Jag fick den frågan på bloggen och det beror på att det är desto mer svårläkt under knät och fötterna är jättekänsliga på diabetiker. Och just av den anledningen tatuerar dem inte diabetiker under knät, något som är jättebra enligt mig. Det visar bara att studion har enorm kunskap och att dem tar det på allvar.

 

Peace!


FÖRKYLNINGEN..

Har tagit över min..

Kropp helt och hållet. Ligger på soffan som en död säl och mår inte speciellt bra. Blodsockret påverkas negativt av infektioner, det vill säga, att blodsockret ligger högt. Vilket gör att jag blir ännu tröttare. Jag kräver just nu ungefär dubbelt så mycket insulin mot vad jag normalt gör för att hålla ned blodsockervärdena på en normal nivå, dvs mellan 4-8 mmol/l.

 

Snorig som bara den och huvudet är galet tungt, det trycker på ganska bra. Usch, inte skönt! Ska bädda ned mig under täcket på soffan igen och fortsätta att titta på den gamla serien "skilda världar"..

Peace!


GRILLKVÄLL..

Hos forsman..

Med helsingborg och björn, mycket trevligt och vad soft det var. Det känns som om sommaren är på ingång ;)

 

 


Fläskkarré och majskolvar på grillen :)


Björn och jag grillar (ja, jag har inte klivit i skorna ordentligt, så jag har inte mongofötter)


Fruktansvärt god middag! :)

Tack för en mysig kväll brudar! :)


EN LUGN SÖNDAG..

Blir det för min del..

Har haft en riktig mysmorgon med hjärtat, vi sov länge och sedan åt vi frukost. La oss en stund i sängen igen och bara chillade. Det är en söndagsmorgon i min smak! :)

 

Ska alldeles straxt ned till centrum för att fika med forsman och björn, mysigt värre. Och sedan ska vi handla för ikväll tänkte vi grilla hos forsman, hur soft är inte det?! ;)

 

En lugn söndag, me like! :)


TATUERING..

I fredags drog..

Jag och björn till solna en sväng för att spana in tatueringsstudion "lilla gatan". Till en början satt vi mest och bläddrade i tatueringstidningar eftersom det var förfärligt mycket folk där just då. Bestämde oss sedan för att gå och äta eftersom båda var vrålhungriga. Blev middag på en sportsbar i solna, offside. Galet god middag intog vi innan vi sedan knallade tillbaka till studion. Då var det betydligt lugnare där och eftersom jag hade en färdigritad tatuering så var mitt uppdrag inte så svårt.

Det första tatueraren säger till mig när jag visar bilden (en diabetestatuering) är att "du vet att du inte får tatuera dig nedanför knät va?!" Och jag svarar att jag ska ha den på underarmen, så det är lugnt.
Superskönt att mötas av en tatuerare som har bra koll på diabetes i samband med tatueringar, mycket viktigt för mig. Så jag och björn bokade tid efter att hon hade pratat med honom om sin tatuering.

Den 4:e juni skulle vi ha tatuerat oss, ingen av oss tänkte på att vi befinner oss i falun då. Hahaha, så himla dåliga. Så imorgon ska jag ringa tatueraren och be om att få boka om tiden. Om det finns tider så blir det ev helgen därpå! :)

Peace!


PLASTBOLLSLIR..

Och det tillsammans..
Med världens bästa damlag, vad härligt! :) Det blev en trevlig träning med tvåmål, 4 mot 4 och 2 målvakter.. Superskoj! :) Dock hade jag en sjukt dålig dag, bollen studsade ju inte direkt min väg.. Hahaha!

Efter träningen drog jag och björn ned till ica för att handla. Handlade de ingredienserna jag behövde för att baka glutenfria kladdkakemuffinsar, bytte även ut allt vanligt socker mot lättströ, ett diabetesvänligare socker. Och det smakade bra! :) Tänkte att jag skulle bjuda arbetskollegorna på muffinsarna imorgon för på fredagar är det fredagsfika! :)

Ska alldeles strax lägga mig, slötitta lite på tv innan man somnar. Får se om jag orkar se på big brother idag eller om jag har somnat innan.

Imorgon blir det jobb mellan 7.30-15.30 och sedan ska jag och björn åka till en tatueringsstudio och vem vet, kanske till och med bokar tid för tatuering?! ;)

Peace!

MELLANMÅL..

Blodsockret blev..

En aning högt ändå, inte jättefarligt men högt blev det innan lunchtid. Hade då 12.9 mmol/l. Blev en lunch bestående av lite korvstroganoff och herrgårdsgrönsaker, samt ett stekt ägg. Nu ligger jag på 7.2 mmol/l igen! :) Så lite mellanmål på det, mums!

 

 


Kaffe och ett halvt äpple :)

Diabetiker, hur ligger ni i blodsocker? :)


DIABETES TYP 1

Tänkte lägga upp..

En film om diabetes typ 1. En film som beskriver ett liv med diabetes väldigt bra, tror att fler utomstående kommer att förstå och få en djupare inblick i hur det faktiskt är att leva med diabetes!

 

 

 



Jag kan inte hjälpa det, jag gråter varenda gång jag ser denna film!

EN SNABBVISIT..

På förskolan idag..

Jag hann precis innanför dörren på förskolan idag innan det var dags att äta mer. Jordens brak-känning. Gick hemifrån med ett blodsocker på 7.2 mmol/l, hade då ätit frukost för ungefär 30 minuter sedan. Har ungefär 8 minuters gångavstånd och kommer dit med 1.8 mmol/l i blodsocker. Ut i köket för att kasta i mig lite yoghurt, mjölk samt smörgås. Sitter i personalrummet i ungefär 40 minuter och mår bajs, huvudvärken smyger sig på samt illamåendet. Usch, jag hatar dessa brak-känningar! Otroligt påfrestande för kroppen.. Så jag fick gå hem!

Jag är oerhört..

Tacksam att jag har så förstående arbetskamrater! :) Och något som gjorde mig glad var att jag hörde att ena personalen förklarade för hela barngruppen om min diabetes, vad som händer i kroppen och vad man måste göra, som att ta sprutor och mäta blodsockervärden. Superskönt att även dem har lite förståelse om varför det blir som det blir ibland! :)

Idag blir det..

En liten soft dag med andra ord. Blodsockret låg nyss på 11.2 mmol/l så det är skönt att det inte hittills har blivit värsta rekylen. Ska dricka massa vatten och bara ta det lugnt så att huvudvärken och tröttheten försvinner..

Peace!


FRÅN MULET..

Och gråtrist väder..

Till solsken och +8 grader i stockholm, inte mig emot. Jag gillar't! :) Blir sugen på att gå ut och springa en vända när det är så fint väder. Träna utomhus är ju faktiskt rätt skönt och man känner sig förfärligt duktig efteråt. I nästa vecka om vädret fortfarande är så fint, så ska jag nog försöka mig på att gå ut och springa..

Ikväll blir det iallafall onsdagsinnebandy med plojgänget, trevligt trevligt! :)


Peace!


EN TISDAGSKVÄLL..

Som spenderades..

I stan med björn, öland och malin. En mycket trevlig kväll som bjöd på en massa skratt, prat och mat! :) Blev middag på restaurang london. Därefter spanade vi in lite butiker för att sedan gå till wayne's coffe och fika, där det fanns lite glutenfria alternativ, mycket trevligt! Därefter blev det en tripp till mc dondald's för nästa fikapaus (dock inget fika för min del denna gången)..

 

Där satt vi, jag och öland, med våra blodsockermätare och insulinpennor. Haha, härligt att ha någon att göra allt tillsammans med.. En som verkligen förstår vad man pratar om! :) Kan tillägga att vi båda är diabetiker och glutenintolleranta. Björn och malin hade också en sak gemensam, båda heter malin. Hahaha! ;)


Wayne's coffe..



Glutenfritt fika, min och ölands beställning :)


Öland själv :)


Björn och jag :)


Glutenfri daimtårta, kaffe, blodsockermätning och insulinpenna :)

Till detta fika..

Tog jag 2e humalog, vilket blev lite för lite i långa loppet. Imorse vaknade jag med ett blodsocker på 16.1 mmol/l. Hade säkert behövt 3-4e humalog till den där biten daimtårta, men eftersom jag inte brukar äta den så chansade jag på 2e. I framtiden vet jag att jag kräver lite mer insulin till en sådan bit! :)


Tack för en GRYM kväll! :)



Peace!


EN VÅRDAG..

Solen sken..

Och fåglarna kvittrade när jag promenerade till jobbet vid 07.15 imorse, hur härligt är inte det?! :) Slutade tidigt idag, klockan 13.00. Har precis tagit mig en dusch och nu dricker jag en kopp kaffe och lyssnar på swingfly - me and my drum. Jag älskar den låten! ;)

Ska alldeles strax möta upp björn i centrum och så ska vi ta tåget till stan för att möta ida, även kallad öland här i trakterna (ett smeknamn som jag införde så att alla förstod vem jag pratade om).. Ska bli supertrevligt! :)

Ta hand om varandra!

Peace!


MÅNDAGSKVÄLL..

Och dagen..

Har varit fullspäckad rent ut sagt. Igår kväll kunde jag inte somna, somnade inte förräns runt 04.00 natten som var, vilket innebär att jag har sovit ungefär 3 timmar. Gick upp vid 07.00 för att göra mig i ordning för en arbetsdag och vilken härlig sådan det blev! :)
Efter jobbet blev det ett besök på gymmet med björn och sedan hämta ut paket på ica. Det var mina jeans, skor och klocka som hade kommit. Dock bara ett par jeans, som i sin tur var för stora. Klockan var inte lika snygg i verkligheten så den får också åka tillbaka med jeansen. Det enda som var grymt var skorna.
Därefter tog jag en promenad hem till hjärtat för att äta middag, blev pasta med fläskfilé- och grönsaksgryta. Underbart gott! :)

Jag är galet trött just nu, så tänkte krypa till kojs tidigt ikväll. Imorgon vankas jobb 7.30-13.00 och sedan blir det en dusch innan det är dags att möta upp björn och dra in till stan. Ska nämligen träffa ida, eller öland som vi kallar henne här. En diabetesbrud som jag träffat en gång innan, ska bli riktigt kul! :)

Hennes blogg hittar ni här - Yahiida.


Peace! :)


HO PÅ 3..

1, 2, 3.. DUBBEL-SHOOOOT!




Hjärtat, sofia, tess och jag innan kims 20-årsfest! ;)

SHOOOOOOOT! ;)


SÖNDAGSMYS..

Med mitt älskade..
Hjärta idag. Vi har gjort absolut ingenting, bara tittat på filmer och tagit en promenad ned till ica och handlat, vilket har varit skönt faktiskt. Jag har sovit till och från hela dagen, välbehövligt känns det som. Jag var galet trött igår.

Blodsockret har legat grymt bra hela dagen, mellan 6.1-9.1 mmol/l. Sådana dagar är så otroligt sköna. Och vi har ätit en nyttig middag så blodsockret lär nog ligga bra under kvällen med. Om man bortser från lite chips och dipp, men det är ju söndag.. ;)


Kycklingsallad med avocado :)

Peace! :)


MIN LÖRDAGSKVÄLL..

Spenderades i..

Kista tillsammans med hjärtat, fåttHman, björn och helsingborg. Tanken var middag och bio vilket det också blev, men givetvis knallade vi även in på new yorker eftersom vi hade lite tid att fördriva.. Och så hade jag helt plötsligt en kasse i handen med mig till bion! ;)

Bion var faktiskt riktigt bra. Vi såg filmen "no strings attached". Se den! :)

Det hände en..

Intressant sak vid middagsbordet iallafall.. När vi hade satt oss för att äta så ser jag att en medelålders kvinna som också sitter vid vårat bord, drar fram sin insulinpenna och pumpar in sin insulindos innan middagen. Så jag drar glatt fram min blodsockermätare och insulinpenna, där satt vi, två diabetiker med vårt insulin, snett emot varandra. Inget man är van vid direkt.. ;)




Grillad laxfjärill, pommes, örtsås, grillad tomat och sallad.


Shoppingpåsen innehöll..



Skjortan som mitt hjärta hittade till mig :)



Detaljer på baksidan :)


2 sköna tischor! :)

 


En lite längre kavaj :)

Hiss eller diss?

 

Peace! :)


LUGNET EFTER STORMEN..

Som jag tidigare..

Skrev så var vi på 20-årsfest igår. Idag blir det en desto lugnare dag. Tog en lång dusch & tvättade ur all rosa färg i håret, så skönt! :) Har tittat på big brother och druckit en kopp kaffe.
Ikväll blir det ett besök i biomörkret tillsammans med hjärtat, björn, fåttHman och helsingborg. En alldeles lagom lördagsaktivitet en dag som denna! ;)

This is my look today..

 

 





Ska gå och styra upp frillan lite nu, inte okej att jag ser ut som en slickad katt. Fram med hårvaxet och skapa en lite galnare look! ;)

Peace! :)


20-ÅRSFEST..

Fredagskvällen spenderades..

Tillsammans med ett gäng härliga människor på kims 20-årsfest, alla så snyggt klädda. Kvällens klädseltema var "tusen olika glada färger". Och detta är resultatet..


Detta var min första tanke..

 

 





Fast resultatet blev..













Avslutar med en bild på mig och min vapendragare för kvällen - ligga! ;)

 



Tack för en rolig kväll! :)


RSS 2.0